Kövér, túlsúlyos férfitársaim, ti mennyit esztek átlagosan egy nap?
Elég sokat híztam tavaly óta talán leginkább a párkapcsolatom miatt. Páromat ugyan nem zavarja a súlyom pedig mikor összejöttünk vékony és izmos voltam, de én igazából leginkább a környezetem hatására kezdem kicsit soknak érezni a súlyom és a felesleget. Megpróbáltam kevesebbet enni, de a folytonos éhség és a fáradékonyság miatt nem bírtam. Biztos többet ettem mint kellene, ezért híztam meg, de nem érzem soknak azt a mennyiséget. Amennyit ennem kéne hogy fogyjak azt viszont nagyon kevésnek érzem. Az is jó lenne ha csak stagnálna a súlyom, amúgy járok rendszeresen edzeni de még a kardió se hozta meg eddig a hatását. Eddig szinte csak súlyzós edzést csináltam.
Azért érdekelne, hogy ti kb mennyit esztek átlagosan, hátha kicsit jobban tudatosítom magamba, hogy mit kéne máshogy, mi az ami sok vagy tényleg kevés.
Tökmindegy mások mennyit esznek, mert más a magasságuk, súlyuk, aktivitásuk.
Számold ki, neked mennyi kalóriára van szükséged ahhoz, hogy fogyni tudj, és tartsd be, nem egy atomfizika. Koplalnj meg éhezni abszolút nem kell, de tisztában lenni az alapokkal, mint pl kalóriadeficit, napi szükséglet, igen.
Hogy más mit és mennyit eszik, az a te helyzetedre vonatkoztatva még nem lesz releváns.
Egyébként meg ha szeretsz enni, nem zavar hogy hízol, és nem is bírod ki kevesebb kajával, akkor egyél nyugodtan amit -és amennyit csak akarsz, és ne sanyargasd magad. Egyél annyit, amennyi beléd fér, legfeljebb mégtovább növekszik a háj :D
Azonnal 10 ponton is kifogásszagúnak tűnik ez a kérdés :D
Ha azt mondom, hogy tésztából egy tányérral eszek, tojásból meg négyet, akkor megtudtál valamit magadra vonatkozólag?
Lehet rosszul fogalmaztam meg, de ez a mentalitás és hozzáállás miatt kérdés számomra.
Tisztában vagyok az alapokkal, meg a kalóriadeficittel is... nem ez a kérdés, írtam is hogy amennyit ennem kéne ahhoz hogy fogyjak azt kevésnek tartom (tehát ki van számolva). Gondoltam ha szintén súlyfelesleggel rendelkezők leírják ők mit esznek egy nap átlagosan, az bennem is tudatosítja, számomra is jobban realizálódik hogy ez vagy az már nálam is sok, ezáltal könnyebb elengedni az evést, tartani egy diétát.
Na de a heti összbevitel szamit, mit varsz tényleg, hogy leírjuk, hogy nekem 3 tojás az adag?
Ebből SEMMIT nem tudsz meg a hosszútávú étkezésemről, vagy egy havi kajanaplómat írjam le neked?
Ahogy mondták a többiek is, ez nagyon egyén függő. De nekem mondjuk egy átlagos nap ilyen:
* 1 energiaital reggel
* reggelire 3-4 zsemle, szalámival, sajttal, paradicsommal, uborkával, paprikával, esetleg 1-2 főtt tojással
* ebédre egy random rendelős (Interfood) vagy sarki kajáldás főétel
* délután valami apróság, túró rudi, csoki, ilyesmi
* vacsorára ugyanaz, mint reggelire, plusz egy joghurt
* ami még érdemi energiatartalmú dolog, az napi 2-4 pohár valamilyen szörp
Úgy gondolom, hogy a reggeli és vacsora mennyisége egy kicsit több, mint egy átlag embernek, de nem hiszem, hogy kiemelkedően sokat eszem. Így vagyok 135 kg 185 cm magasan.
A 135 kilós testedhez képest ez egyáltalán nem sok kaja, ezt 60 kilós emberkék is simán elfogyasztják. Inkább csak a cukor az ami nagyon sok benne, és a finomított szénhidrátok, és mindenféle mesterséges adalékanyagok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!