Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Széklet tartási gondok. Mit...

Biohazardxxx kérdése:

Széklet tartási gondok. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Én egy 23 éves férfi vagyok és sajnos szembesültem ezzel a ténnyel. Mintegy 5 éve kezdődött azzal, hogy minden reggel mikor a buszhoz mentem elkezdett bizseregni a hasam, majd mikor felszálltam akkor megkezdődött a pokol. Olyan görcseim lettek hirtelen hogy megkellet állitani a buszt, hogy letegyen és bemennyek egy nyilvános wc-be. Sajnos ma már majdnem mindennel így van ez. Elindulok valahova és tuti hogy félúton rámjön. Voltam már laborba is és vettek vért, de semmit nem találtak. Sőt, a legkinosabb az volt mikor egykét kissebségi egyén elkezdett beszólogatni a busznál és olyan gyomorgörcs kapot el, hogy azonnal mentem a nyilvános wc-re. Sajnos ma ez már rendszeressé vált életembe és sajnos a munkám is elvesztettem emiatt. Nem nézték jószemmel, hogy 3-4 alkalommal is muszály volt otthagyom a munka területem és emiatt rkirugtak. Sajnos a hasfogó sem megoldás, hatásos nagyon... de életem végéig nem szedhetem.Roppant megalázó ez nekem. Anyósom ápolónő és említette, hogy agyi vagy pszihológiai is lehet a gond. Ezért fordulok hozzátok, ha van valaki aki hasonló cipőben jár az kérem ossza meg velem, de minden javaslatot szivesen fogadok. Köszönöm a válaszokat előre is.

Amit még tudni kell rólam:

magas vérnyomásos vagyok - kezelve van

gyomorsavam erős és sok - alkalmanként kezelve

2010. okt. 4. 08:41
 1/9 anonim ***** válasza:
gasztroenterológiai szakrendelésre kérj beutalót, de ezt az ápolónő anyósod is tudhatná
2010. okt. 4. 09:05
 2/9 anonim ***** válasza:
Nekem is először a pszichés állapotod jutott eszembe, ahogy olvastam a soraidat. Mindig akkor fordul ez elő, amikor valami "helyzet" van, amit nem tudsz megoldani, kezelni. Én biztos, hogy ebbe az irányba indulnék el, pszichológust keress.
2010. okt. 4. 09:14
 3/9 anonim ***** válasza:
Én biztos vagyok benne h pszichés eredetű. Szerintem ha már kilépsz az ajtón, már akkor az jár a fejedben, h "jaj mindjárt jön az a bizonyos dolog" és ettől tényleg. És egy idő után már az élet csak egyik wc-zéstől a másikig tart. Nekem is volt nem ilyen de hasonló kellemetlen problémám de úgy oldódott meg, h már nem érdekelt, nem ez járt a fejemben, ha volt valami gixer volt és kész,a többi ember sem érdekelt, csak éltem az életem és lassan elmúltak a panaszok.
2010. okt. 4. 09:34
 4/9 A kérdező kommentje:
nekem is ugyanez jár a fejemben állandóan... akkor lehet tényleg pszihés eredetű a gondom...
2010. okt. 4. 10:21
 5/9 anonim ***** válasza:
Nekem ezt egy gyógyszer okozza, amit nem tud a szervezetem megszokni. Ha fél adaggal csökkentem a bevitelt, semmi bajom, de ha egész adag, akkor napi rendszerességgel délután 3-4 között rohannom kell a wc-re. Én anyagcserezavarra kapom ezt a gyógyszert.
2010. okt. 4. 12:46
 6/9 anonim ***** válasza:
Pszichológus. Ez egyértelmű.
2010. okt. 4. 15:05
 7/9 anonim ***** válasza:

szerintem pszichés

pánikorhamod van, ami ebben nyilvánul meg

nem lesz szervi bajod

2010. okt. 5. 00:04
 8/9 anonim válasza:
Ugyanilyenem volt. Pánikbetegségnek hívják. Pszihomókus segít!
2010. okt. 6. 19:12
 9/9 anonim válasza:

Látom már nagyon későn írok ide, lehet, hogy már meg is oldódott a problémád! Én is ilyen gondokkal küzdök, de segít rajtam egy DUSPATALIN nevű gyógyszer. Reggel, este egy és ha bárhova megyek nem jön rám a szükség, hiába izgulok rajta. Próbáltam már egyszer, hogy bemesélem magamnak, hogy nagyon kell wc-z nem, de nem sikerült, nem jött rám.

Ha már megoldottad, akkor írd le privátban, hogy te hogyan is oldottad meg. :D

2015. aug. 12. 15:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!