Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » 12 éves kisfiam fityma hegyéné...

12 éves kisfiam fityma hegyénél fehér csík van, körülmetélés után vagyunk,2 hónappal. Valaki tapasztalt már ilyet? Csak novemberre kapunk időpontot a bőrgyógyászatra.

Figyelt kérdés
2010. okt. 1. 09:08
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
42%
Bravó. Nos, 8:53-as volnék tisztelettel. Először is arra hívnám fel a figyelmeteket, hogy érdemes végigolvasni a kérdés utóéletét és nemcsak így bele a nagyvilágba puffogtatni mindenféle bölcseletet és nagy öntudatosan lepontozni. Bravó. Bravó. Ha elolvastátok volna normálisan az írásom, jeleztem a közepetáján, hogy a vallási okból ilyet csináló szülőket én is mélyen elítélem és nem tudom agyilag felfogni, hogy valaki bármilyen öncélú meggondolásból ilyet tegyen a gyerekével. Hangsúlyozom, ha nincs egyéb egészségügyi probléma. Én csak arra reflektáltam, hogy rögtön, csípőből elítélni valakit dőreség nem tudván, hogy mi volt az egészségügyi előzménye a döntésnek. Erre mondtam, hogy nem kell egyből lebunkózni valakit, aki így dönt. (a leveletek szólhatott volna a 12:24-esnek, de nem nekem.). Csak hogy érezzétek a dolog súlyát: fiam defektussal született, a makk teljesen szét volt nyílva, pisilni csak alul tudott. Ezt 4 évesen műtötték meg, de csak úgy lehetett, hogy a jelképes méretű, csakúgy egymagában lengedező fitymáról lemondunk. Azt már nem lehetett plasztikázni. Hát ennyi. Ez nem tetszés vagy nemtetszés kérdése. És akkor mit kellett volna tennem? Ezért beszéltem egészségügyi okról. És a kérdező is ezt előrebocsátotta. Itt most nem szükséges morális vitát nyitni a körülmetélés létjogosultságáról. Ez csupán vallás kérdése. Más dolog a vallás, más dolog a nincsmásmegoldás. Egyébként, ha elolvastátok volna pontosan, akkor ezeket nem kellene hozzáfűznöm: 16:27-esnek: Nem 8-10 hónaposról beszéltek, hanem 8-10 naposról és nem én, hanem a jóval előttem író (és akkor rögtön nem sántít). És még egy valami a 18:52-esnek: az anyuka, aki a kérdést feltette, már egyszer kommentjében írta, hogy már volt urológusnál (!), ott ahol a műtétet csinálták, és azok küldték a bőrgyógyászhoz. Megjegyzem én voltam az a csacsi válaszoló, aki az első választ írta és nem gondolta hogy ilyen butaságokba fog belerohanni. ÖSSZEGEZVE: El kell olvasni rendesen az előtted írókat, nem pedig egyből lepontozni. Zárójelben: ezt nevezik funkcionális analfabétizmusnak, amikor az ember amit elolvas a szemével, az nem jut el az agyáig. Remélem nem voltam sértő, ezt csak építő jellegű kritikának írtam. Csak az bőszít, hogy nagyon egyszerű az embert lebaltázni tudatlanul így az arctalanság biztonságában. Szegény kérdező nem azt kérdezte, hogy szerintetek helyes volt-e az, hogy levágatta a fia fitymáját, vagy nem volt helyes. Segítő és megnyugtató választ vár és nem ilyen lebunkózást.
2010. okt. 5. 09:32
 12/19 anonim ***** válasza:
6%

Milyen az a nincsmásmegoldás?

Én nem tudom, hogy az egymagában levő fitymadarab (vagy hogy lett pontosan írva, nem tudom) lecsonkolása mennyire volt szakszerű dolog, miért KELLETT arról lemondani, ezt majd el lehet magyarázni, ahogy én is kértem magyarázatot a szüleimtől...

2010. okt. 5. 14:30
 13/19 anonim ***** válasza:
Addig örülj, amig nem tudod!!!!! Majd ha ott állsz egy olyan helyzet előtt, mint amin most felszívtad magad, hogy a gyereked maximális javát tartsd szem előtt, akkor majd megtudod, hogy mi az, hogy nincsmásmegoldás. Előző leveledben azt mondod, hogy Te nem tudod ezt, meg nem tudod azt ... Akkor miért alkotsz véleményt? Gondolom nem esettanulmányt és zárójelentést akarsz, békénhagyhatnál. Örültünk annak egyáltalán, hogy a szétnyílt makkrészt össze tudták plasztikázni. Így született. Amúgy, hogy a kérdésedre válaszoljak: konkrétan nem ért körbe (!), és a hossza is csak a töredéke volt az egésznek. És azzal az apró maradékkal most Te így "felnőtt"-korban boldogabb lennél? Hidd el, senki. De most nem kívánok magyarázkodni. További minden jót kívánok és nagyon sajnálom, ha a Te életed ettől, hogy Veled ez megesett, mélységesen megkeseredett. Nem az olyanokon, mint én rajtunk kellene elverni a port, hanem az olyanokon, akiket a hitük visz ilyen elátkozott cselekedetre. Én csak segíteni akartam a kérdezőnek (de már megbántam, hogy egyáltalán belementem.) És attól, hogy ilyen egyszerű és butyuta támadásokat intézel felém, attól még a Te lelked nem fog megnyugodni. Nem én tehetek arról, hogy Téged gyerekkorodban körülmetéltek. ... És akkor most lehet lepontozni. Hurrá!
2010. okt. 5. 16:04
 14/19 anonim ***** válasza:
56%

Kedves utolsó,a 4 éves betegen született kisfiú szülője!

Olvassuk már végig mielőtt mindenki veszekszik,itt mindenki megírta(kivétele a 8.53.-as,aki vallás miatt választotta ezt)hogy csak ha nincs más megoldás akkor értenek egyet ezzel a módszerrel,szóval nem támadtak téged,hisz te is ezzel indítottál.

De sajnos igaz hogy sokszor lenne más megoldás,de ráveszik a szülőket erre az orvosok,nem mondják el hogy még milyen lehetőségek vannak és a végén hiába metélni körül a gyereket,még további bajok lépnek fel,vagy azt mondják nincs más választás,nálunk ismeretségben volt ilyen,(és a már majdnem felnőtt srác rüheli,vissza akarja nyújtani a bőrt,de ez más téma).

Maximum azt érezhetted támadásnak amikor többünk is írtak,(engem nem érint személy szerinte a metélés,de van ismerősőm akit igen)hogy beírta valaki,nem tudom ki volt,hogy az ő gyereke úszásra jár,és 10 éves és hogyan irigylik a többiek,hogy vágott a fütyije,oké meg lett írva,hogy szintén egészségügyi okból,nem tudom te voltál e,erre reagáltak a hogy ez hülyeség.

De a lényeg hogy tényleg erre reagáltuk,hogy egyáltalán nem szokták irigyekelni,beszólnak,meg viccelődnek,mert ez szokott inkább lenni,meg hogy megbámulják,mert nem mindennapos dolog.

Ezt értetted fére,mert majdnem hogy dícsekvésnek lehetett olvasni,hogy mennyire irigylik az ővét a többiek és milyen jó is neki,tényleg így lehetett érteni,na ebből alakult ki a vita igazán.Mert nekem is majd nem így jött le,és akit érintett a dolog az ezt sértőnek érezte,meg úgy hogy mekkora kamu,de hagyjuk is.

Mert mindenki leírta csak az egészséügyi ok az elfogadható számunkra,szóval ha semmi más lehetőség nincs,szóval ez a lényeg itt,nem is vitázunk tovább!!!!

Ha ez a szotori a tiéd,akkor csak ezen kaphattad fel a vízet,de jogtalanul,mert nem az irigykedés szokott a jellemző lenni ilyen esetekben.Egyébként ha jól megcsinálja a doki akkor nincs ezzel sem semmi gond

Egyébként remélem a kisfiad jól van és a kérdező anyuka gyereke is rendbe jön,én nagyon sajnálom mert pont most kezd kamaszodni és neki is nagyon kellemetlen lehet ez az egész herce-hurca és ilyenkor már egyre szégyenlősebbek is kezdenek lenni.Remélem lesz végre megoldás nála is.

Szóval ne veszekedjünk már,itt csak féreértelmezések voltak és ebből lett itt vita.

2010. okt. 6. 17:42
 15/19 anonim ***** válasza:
39%
Nem tudom mi lehet,de mi volt a gyerek baja,hogy sor került erre műtétre?
2010. okt. 8. 17:51
 16/19 anonim ***** válasza:
58%
Előzőnek: Nyilván fitymaszűkülete volt a kisfiúnak, elég gyakori és van amikor csak a körülmetélés a megoldás.
2010. okt. 13. 00:17
 17/19 anonim ***** válasza:
11%
Ha csak szükülete volt és visszatérő dolog volt ez,akkor viszont lehet több orvost kellett volna megkeresni,mert újabb bőrgyógyászati probléma lépett fel és az unokaöccsémnél is volt ilyen,tapadás is meg vissza-visszatérő szükület is és csak kb. a 3. orvos volt az aki nem akart egyből metélni és más megoldást választott,z-plasztikázott,meg kenőcsőket kapott hosszú időre,és telefonon tartották a kapcsolatot elég hosszú ideig a dokival,ennek már 5-6 éve..
2010. okt. 13. 19:07
 18/19 anonim ***** válasza:
42%

A fehér csík akár műtéti heg is lehet, bár a babáknak nem szokták varrni a sebszéleket, ha jól tudom.

A "laza" körülmetélés is feszesebb lesz, majd serdülőkorban, amikor elkezd nőni a fütyijük, így az anyukának nem kell aggódnia.

2010. okt. 18. 12:15
 19/19 anonim ***** válasza:
Könyörgöm!!! Olvassuk már el az előzőeket, de lagalább a kérdést! A fehér csík nem babán van, hanem a kérdező 12 éves fián, és kizárt, hogy műtéti heg lenne, mivel a makk hegyén van, a körülmetélés, meg tudtommal ... nem folytatom.
2010. okt. 19. 13:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!