Van itt aki heteroszex kapcsolatban fertőződött HIV-ben? Feleslegesen parázom ennyire?
Sajnos nagy hibát követtem el. Köszöm, most nem fejmosást kérek érte. Egy életre megtanultam. Pedig nem is vagyok fiatal hülyegyerek. De most az voltam... nagyon hülye. Pedig párkapcsolatban hűséges, és azon kívül sem sok szexpartnerrel.
Egy (előtte nekem ismeretlen) csajjal szexeltem (ffi. vagyok), sajnos a szex előtt is kezdett bennem róla kialakuni a kép hogy bárkivel, bármikor védekezés nélkül megteszi ezt, nagyon fura csaj volt. Nem is tudom egy kib.szott dugásért minek kellett ekkor kockázatot vállani. Aztán ahogykell beparáztam.
Az hogy erősen rizikócsoportba tartozik (mondjuk van 2 pici gyereke), annak az első érezhető eredménye 1 hét múlva jelentkezett is a péniszemen. Nem részletezem, nekem egyértelmű orvosi cikkek alapján hogy Gonorhea. Életem első STD-je. Magán dokinál labort már amegjelenés napján megkezdtem, eredménye még nincs. Ez egy dolog (ha nem antibiotikum rezisztens)... antibioutikum és elmúlik.
De a HIV amitől nagyon beparáztam...
Hát hogy most a bakteriálsi fertőzés miatt, de nagyon-nagyon enyhe közérzet romlás, "fura" érzésem kezdett lenni... picike torok "érzet", picit érzékenyebb bőr, "szárazabb" nyálkahártya az orrban, stb... mint egy megbetegedés előtti állapot (igaz egy már kb 5 nappal az aktus után kezdődőtt, lehet nem feltétlenül van köze hozzá).
Sajnos nem vagyok nyugodt, így a HIV gyorstesztelési lehetőséget nem várom meg. Ilyen idegállapotban nem bírok várni 2-4 hetet az ablakperiódus végéig. De találtam Budapesten egy labort (g1labor.hu) ahol van HIV PCR teszt. Ott 7 napos ablakperiódust mondtak, neten 3-10-et olvastam. De a hétvége miatt kivárom már akkor a 12 napot. 1 nap múlva (vagy aznap) eredmény, 35.000 Ft-ért. Állítólag megbízhatóbb is mint az antigén gyorteszt.
Tudom hogy sima hetero vaginális közösülésnél a férfi fertőződési esélye 0,04% ha a nő már biztosan fertőzött. Ha meg hozzávesszük hogy itthon mondjuk 0,4% a fertőzöttségi arány, akkor (ha jól számolom) kb 0,00016% esélyem van egy ismeretlen HIV státuszú (+/-) nőtől való HIV fertőződésre.
Ekkora hülyeséget. Ez tuti az utolsó óvszer nélkül szex volt párkapcsolaton kívűl. Ennyi idegeskedést még egy jó szex sem ér meg, még akkor sem ha nem fertőződik senki semmivel.
Na én is belecsúsztam ma hajnalban egy olyan védekezés nélküli hetero szexbe, ahol csak utána, pár órányi beszélgetés után kristályosodott ki hogy a vártnál sokkal-sokkal magyobb rizikót vállaltam. Hogy a kedves partner másokkal pénzért, esetenként gumi nélkül... És azt hiszem (de ez csak feltételezés) még droghasználó is (hogy intravénás vagy csak valami szimpla azt nem tudom). Persze utólag könnyű okosnak lenni, ha ezeket előre tudom... még gumiban sem... nyilván.
Most köszönöm a népharagot, igen... dögöljek meg ha ennyire felelőtlen vagyok. Ezt csak azoktól veszem komolyan, akik felelőtlen döntéssel még soha életükben nem hibáztak. De mégis csak felelős vagyok valahol, igénybe vettem az "utólagos" perevnciót. Nam úgy aki letojja, és évekig fertőz egy ilyen után, aztán bekerül élete végéig állami elátásba emiatt. Én ha csak utólag is, de legalább én elkövettem amit lehet. És így biztosan nem fertőzök meg senkit. Legyen akiár mi is a történet vége.
Nem is az ítálkezőknek írom, hanem akik hasonló problémával szembesülnek. Ha az élet nagyon, a pénz kevéssbé számít... akkor a következőt kell csinálni ilyen esetben, én is ezt tettem, pár órás az "élmény".
Ma hajnalban történt a "baleset". Ezért ma reggelre már a Szent László infektológia osztályán voltam. Kértem a HIV PEP kezelést. Személyzet és doki kedves volt, hely teljesen kultúrált. Dokira kicsit várni kellett. Elmondtam 2 mondatban mi a probléma. Nem sokat kérdeztek, nem ítélkeztek, felírták. De mondták (mait tudtam) hogy ez nem filléres prevenció.
Egyébként ha jól hallottam még egyvalaki várt ott ilyenre. Tehát szerintem napi 5-6 ember lehet aki ilyet kér. Amúgy alig voltak az osztályon páciensek.
Két gyógyszert írtak fel. Az egyik 60e Ft a másik 200e Ft. Még ott a kórházi gyógyszertárban kiváltottam és otthon gyorsan be is vettem. Ugyanis az első 24 óra legkritikusabb, minnél hamarabb meg kell kezdeni, de 72 órán belül is van értelme megkezdeni a kezelést. Én íhy kb 8-9 órán belül kezdtem meg. Ami azt gondolom elég jó idő. Ez az első bevételt követő PONTOSAN 24 óránként 1+2 szem HIV ellenes gyógyszer beszedését jelenti. 30 napon keresztül.
Igen, a két gyógszer nem olcsó, 260e Ft volt összesen. Szerintem gyógyszerre az utóbbi 15-20 évben költöttem ennyit. Fura volt kifizetni.
Hát a gumi 1000-ed ennyibe került volna, és a szervezetem sem terhelem vegyianyagokkal.
Illetve javasolták egy mostani, és egy egy hónappal későbbi teszt elvégzését. Amit ha nem mondanak is megcsináltattam volna.
Remélem rajtam kívűl mindenki okosabb... és felelősségteljesebb :D :D
Az infektológia (és egyben HIV ambulancia elérhetősége):
Szent László kórház
Budapest IX kerület, Albert Flórián út 5-7.
Nagy zöld ajtó, felette félkörben arany betűkkel "Szent László Kórház". Ott kell bemenni.
Az aulán keresztül az udvarra érve, egy balra menő úton kell menni,kb 200 métert. Egy épületre ki lesz írva "15/A", de másik oldalon van bejárat. A "15"-ös épületé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!