Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Van itt aki heteroszex kapcsol...

Van itt aki heteroszex kapcsolatban fertőződött HIV-ben? Feleslegesen parázom ennyire?

Figyelt kérdés

Sajnos nagy hibát követtem el. Köszöm, most nem fejmosást kérek érte. Egy életre megtanultam. Pedig nem is vagyok fiatal hülyegyerek. De most az voltam... nagyon hülye. Pedig párkapcsolatban hűséges, és azon kívül sem sok szexpartnerrel.

Egy (előtte nekem ismeretlen) csajjal szexeltem (ffi. vagyok), sajnos a szex előtt is kezdett bennem róla kialakuni a kép hogy bárkivel, bármikor védekezés nélkül megteszi ezt, nagyon fura csaj volt. Nem is tudom egy kib.szott dugásért minek kellett ekkor kockázatot vállani. Aztán ahogykell beparáztam.

Az hogy erősen rizikócsoportba tartozik (mondjuk van 2 pici gyereke), annak az első érezhető eredménye 1 hét múlva jelentkezett is a péniszemen. Nem részletezem, nekem egyértelmű orvosi cikkek alapján hogy Gonorhea. Életem első STD-je. Magán dokinál labort már amegjelenés napján megkezdtem, eredménye még nincs. Ez egy dolog (ha nem antibiotikum rezisztens)... antibioutikum és elmúlik.

De a HIV amitől nagyon beparáztam...

Hát hogy most a bakteriálsi fertőzés miatt, de nagyon-nagyon enyhe közérzet romlás, "fura" érzésem kezdett lenni... picike torok "érzet", picit érzékenyebb bőr, "szárazabb" nyálkahártya az orrban, stb... mint egy megbetegedés előtti állapot (igaz egy már kb 5 nappal az aktus után kezdődőtt, lehet nem feltétlenül van köze hozzá).

Sajnos nem vagyok nyugodt, így a HIV gyorstesztelési lehetőséget nem várom meg. Ilyen idegállapotban nem bírok várni 2-4 hetet az ablakperiódus végéig. De találtam Budapesten egy labort (g1labor.hu) ahol van HIV PCR teszt. Ott 7 napos ablakperiódust mondtak, neten 3-10-et olvastam. De a hétvége miatt kivárom már akkor a 12 napot. 1 nap múlva (vagy aznap) eredmény, 35.000 Ft-ért. Állítólag megbízhatóbb is mint az antigén gyorteszt.

Tudom hogy sima hetero vaginális közösülésnél a férfi fertőződési esélye 0,04% ha a nő már biztosan fertőzött. Ha meg hozzávesszük hogy itthon mondjuk 0,4% a fertőzöttségi arány, akkor (ha jól számolom) kb 0,00016% esélyem van egy ismeretlen HIV státuszú (+/-) nőtől való HIV fertőződésre.

Ekkora hülyeséget. Ez tuti az utolsó óvszer nélkül szex volt párkapcsolaton kívűl. Ennyi idegeskedést még egy jó szex sem ér meg, még akkor sem ha nem fertőződik senki semmivel.

2022. júl. 8. 22:45
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:

#9:

A "nem is kevés" az már a kezeletelen HIV fertőzés ADIS tünete sok évvel, gondolom arra gondolsz.

Ahogy én tudom, nem minden esetben, de a fertőzés után, amikor az immunrendszer elkezd dolgozni a virus ellen akkor a szokásos virusfertőzéses tünetek jelenhetnek meg (mint pl influenza, nátha, stb.). Ezek pedig pár 1-3 héttel afertőződés után.

Nem gombás, baketriális lesz. De igen, abban bízom hogy az pörgeti az immunrendszert. Elég csúnya gyulladást generált. Vagyis nekem akinek sosem volt ilyen, nagyon rémisztően hat.

2022. júl. 8. 23:37
 12/31 A kérdező kommentje:

Lehet nem kellene statisztikákat olvasgatnom, mert csak egyre depisebb leszek. Inkább kivárni azt a 2-3 napot amíg meglesz az eredmény.

Az USA-ban a Gonorrhavel diagnosztizált betegek 5%-a egyben HIV pozitivnak is bizonylult.

Ami azért jócskán magasabb mint az átlagos fertőzöttségi arány (0,4%).

Ahogy én számoltam kb 0.0002% az esélyes egy random emberrel folytott védekezés nélküli szex esetén a fertőződésnek. De ha az a személy már eleve gonorrheas volt, akkor hozzávetőlegesen 10x az esély a fertőzés átvitelének. Tehát ez 0.002%-ra nő.

2022. júl. 10. 10:35
 13/31 A kérdező kommentje:

A pici rossz közérzet tényleg inkább a gyulladás miatt lehetett. Mert a rossz közérzet, a gyulladás, fájdalom, és a váladékozás szinte egyszerre, teljesen visszahúzódott (Chlorhexamed-el jópárszor átöblítettem... inkább nem írom le hogyan... rosszul lennétek, pedig hatásos. :D ).

De ettől még doki, tesztek sorozata (1 már folyamatban). Holnap vérvétel és kisebb vagyonért sürgősségi HIV PCR teszt. Ha kell antibiotikum.

Hát nagyon nem érte meg a kaland... remélem mások tanulnak az én hibámból. És még a legaggasztóbb teszt hátravan.

2022. júl. 11. 00:05
 14/31 anonim ***** válasza:
100%
Pszichiátert is keressél!
2022. júl. 11. 07:27
 15/31 A kérdező kommentje:
Mert? Aggodom egy teszt eredmenye miatt ami rossz esetben a jovomet befolyasolhatja? Ez nem annyi hogy holnaptol kirugnak e a melohelyrol vagy sem. Pedig van aki utobbin parazik jobban mint en ezen.
2022. júl. 11. 08:26
 16/31 anonim ***** válasza:
Irreálisan sokat aggódsz azon a teszten. Tudod a kattantak nem szokták tudni, hogy azok. Ezért kell a pszichiáter, meg azért, hogy javítson az életminöségeden.
2022. júl. 11. 09:47
 17/31 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem jogosan aggódik és felelősebb a hozzáállása, mint azoknak, akik mindenféle nyavalyát hazavisznek az asszonynak, mondván, nekik nincs panaszuk.
2022. júl. 11. 09:58
 18/31 A kérdező kommentje:

Azt hogy ezen a tesztet valamennyire túlaggódom elfogadom. De azért hagy agódhasson néha már az ember olyanon ami esetleg az életét felforgathatja, egy olyan eseményen ami még egyébként nem történt az életében.

A következő két mondatodban pedig azonnal általánosítasz (miszerint kattant lehetek, és életminőség javításra van szükségem), holott a személyiségemről semmit nem tudsz. Csak ebből az egy kérdéssorból próbálsz az egészre következtetni. Amúg megsúgom ÁLTALÁBAN pont nem az aggódos típus vagyok, és kimondottan optimista. Igen ebben a tesztben most kevéssbé. De mielőtt azt mondod a bekattantak is azt hiszik mnormálisak, utóbbiakat visszajelzésekből tudom. És nem a "hangok" mondták, és nem ,más "bekkatnatak", már ha el tudsz magadon kívűl mentálisan egészséges embert még képzelni :D :D :D

És akkor engedd meg én is hagy tegyek javaslatod neked, én viszont csak egy psziszológust javsolnék neked első körben. Mert szerintem hogy nem kellene egy-egy általad tapasztalat dolgogbó túl messzemenő, álatlánosított következtetést levonni, úgy hogy fogalmad sincs a háttérben meghúzódó dolgokról. De arra kényszert érzel, hogy valami "hasznosat" mondj. És ez szociális kapcsolatokban rosszul sülhet el. Bár nyilván a mi szociális kontextusunkban hála Istennek nincs semmi jelentősége.

Mert a kérdés nem a lelki állapotom felmérését, vagy az életminőségem javítását célozta meg. Úgyhogy köszönöm, a pszichiátriai tanácsadást nem kérem a továbbiakban. Hidd el, elég jó az életminőségem (ezt a pár napot kivéve).

És nyilván az utolsó puzzle darabot is összerakhatod... Nem lesz túlzottan hatással az életminőségemre ha teszt negetív eredménye megjön. Mert a lelki probléma is azonnal okafogyottá fog válni. Többek között a tesztet is "nyugató pirulaként" végeztettem el. Vagy gondolod hogy egy nagatív teszt után a hátralévő életemben ezen fogok gyötrőtni? :D :D :D :D

És tudod mit? Örülök annak, hogy (túl)aggódom magam ezalatt a pár nap alatt, mert emgérdemlem. De tudom, hogy a rossz tapasztalat ezután massziívan vissza fog vetni abban, hogy mégegyszer ilyen felelőtlen döntést hozzak.

Szerintem pont az aki ilyenen problémán lazán, és aggodalom nélkül túllép, az veszélyes saját magára és a társadalomra is, mert újra és újra felelötlen döntést fog hozni.

2022. júl. 11. 10:18
 19/31 A kérdező kommentje:

Egyébként meg ha a hozzászólásaim mennyiségéből próbálsz arra következettni, hogy most valami nagyon leromlott életminőséggel rendelkezem:

Akkor jelezném, hogy a blogszerű bejegyzéseket inkább a "jövőnek" szánom. Hogy ha valaki hasonló helyzetbe kerül legyen itt is egy kis összegyűjtött tapasztalat. (Pl hogy létezik HIV PCR, meg hogy hová érdemes fordulni, stb). És főleg azért, hogy az én hibámból bárki okulhason.

Kérlek vedd ki ezt a kérdést a figyelt kérdéseid közül, ha ez ennyire zavar...

2022. júl. 11. 10:23
 20/31 anonim ***** válasza:
100%
Na most már biztos vagyok benne, hogy nem vagy normális.
2022. júl. 11. 10:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!