Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Van itt aki heteroszex kapcsol...

Van itt aki heteroszex kapcsolatban fertőződött HIV-ben? Feleslegesen parázom ennyire?

Figyelt kérdés

Sajnos nagy hibát követtem el. Köszöm, most nem fejmosást kérek érte. Egy életre megtanultam. Pedig nem is vagyok fiatal hülyegyerek. De most az voltam... nagyon hülye. Pedig párkapcsolatban hűséges, és azon kívül sem sok szexpartnerrel.

Egy (előtte nekem ismeretlen) csajjal szexeltem (ffi. vagyok), sajnos a szex előtt is kezdett bennem róla kialakuni a kép hogy bárkivel, bármikor védekezés nélkül megteszi ezt, nagyon fura csaj volt. Nem is tudom egy kib.szott dugásért minek kellett ekkor kockázatot vállani. Aztán ahogykell beparáztam.

Az hogy erősen rizikócsoportba tartozik (mondjuk van 2 pici gyereke), annak az első érezhető eredménye 1 hét múlva jelentkezett is a péniszemen. Nem részletezem, nekem egyértelmű orvosi cikkek alapján hogy Gonorhea. Életem első STD-je. Magán dokinál labort már amegjelenés napján megkezdtem, eredménye még nincs. Ez egy dolog (ha nem antibiotikum rezisztens)... antibioutikum és elmúlik.

De a HIV amitől nagyon beparáztam...

Hát hogy most a bakteriálsi fertőzés miatt, de nagyon-nagyon enyhe közérzet romlás, "fura" érzésem kezdett lenni... picike torok "érzet", picit érzékenyebb bőr, "szárazabb" nyálkahártya az orrban, stb... mint egy megbetegedés előtti állapot (igaz egy már kb 5 nappal az aktus után kezdődőtt, lehet nem feltétlenül van köze hozzá).

Sajnos nem vagyok nyugodt, így a HIV gyorstesztelési lehetőséget nem várom meg. Ilyen idegállapotban nem bírok várni 2-4 hetet az ablakperiódus végéig. De találtam Budapesten egy labort (g1labor.hu) ahol van HIV PCR teszt. Ott 7 napos ablakperiódust mondtak, neten 3-10-et olvastam. De a hétvége miatt kivárom már akkor a 12 napot. 1 nap múlva (vagy aznap) eredmény, 35.000 Ft-ért. Állítólag megbízhatóbb is mint az antigén gyorteszt.

Tudom hogy sima hetero vaginális közösülésnél a férfi fertőződési esélye 0,04% ha a nő már biztosan fertőzött. Ha meg hozzávesszük hogy itthon mondjuk 0,4% a fertőzöttségi arány, akkor (ha jól számolom) kb 0,00016% esélyem van egy ismeretlen HIV státuszú (+/-) nőtől való HIV fertőződésre.

Ekkora hülyeséget. Ez tuti az utolsó óvszer nélkül szex volt párkapcsolaton kívűl. Ennyi idegeskedést még egy jó szex sem ér meg, még akkor sem ha nem fertőződik senki semmivel.

2022. júl. 8. 22:45
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
#20 nem akarok gonosz lenni, de ez most jogos volt a részedről.
2022. júl. 11. 11:03
 22/31 A kérdező kommentje:

20,21#

De konnyen megy itt a masik nem normalisnak titulalasa.

Csak mert az erintett mas vekemenyen van miszerint bekattant es rossz az eletminosege.

Mondjuk nem akartam az a temat feszegetni tovabb. De kedves #21-es legyel mar kedves es ertekeld mar a #16-hozzaszolast, nem figyelembe veve meg az arra adott reakcioim. Kettos merce es reszlehajlas nelkul.

Mier lenne valaki azert bekkattant es altalanossagban biztosan roggyant eletvitele, mert egy dolgon aggodik? Vagy aki egy adott esemenyt tulaggodik, arrol biztosan csak ugy is kimondhato hogy pszichiatriai eset? Kicsit sem erzed ezt tulzonak vagy szemelyeskedonek?

2022. júl. 11. 12:10
 23/31 A kérdező kommentje:

Mar be sem merek lassan egy uj bejegyzest irni a sajat keresemhez... mert itt az gyorsan menralis probleman minositik a stakertok....

De meglett a HIV PCR tesz eredmenye... NEGATIV.

Ughogy az eletminosegemert aggodoknak uzenem, hogy az visszazakkant a regi kerekvagasba (persze tudom ami biztosan csak bekattant es nem normalis lehet :) )... mivel a teszt eredmenyet fenntartasok nelkul fogadom el. De legkozelebbi dontesi helyzetben emlekezni fogok a mostani hibara.

Azoknak (pl #16-os hozzaszolo) pedig kivanom hogy sajat magukkal, a parjukkal es a tarsadalommal szemben is legyenek felelosebbek pixit. Es ne fellvallrol vegyenek ilyen alattomos betegsegejet, es ne varjak el hogy mas is ezt tegye.

2022. júl. 11. 12:25
 24/31 anonim ***** válasza:
100%
Örülök, hogy nem vagy AIDSes, máskor ne dugdoss mindenféle ócska kurvákat. Ámen.
2022. júl. 11. 13:24
 25/31 A kérdező kommentje:

Na a gyengeseg amit nem tudtam mu, ma lazba es nathas tunetekbe fordult... es az oka egy pozitiv CIVID teszt utan kiderult.

Ugyhogy most bakterialis fertozesre antibiotikumot kaptam...

Cividra meg jokivansagokat :) 3 oltas egy 9 honapja lezajlott COVID betegseg utan...

Igy mar ket igazolt, parhuzamos betegseggel is kuzdhetek. Remelem 5 evre mist letudom a fertozo betegsegeket...

2022. júl. 18. 21:52
 26/31 A kérdező kommentje:

Az antibiotikum hatott...

Viszont hogy miert van a vedekezes nelkuli szex utan 3 hettel eros influenzas tunetem megsem biztos. Hiaba a pozitiv COVID antigen teszt amit tegnap csinaltam.

Tobb orvosi cikket olvastam, hogy tobb virus (pl. HIV, COVID, Zika, stb) a hasonlo tuskeprotein miatt alpozitiv keresztreakciokat mutathat a gyorsteszteken.

Pl:

[link]

Tehat lehtseges az, hogy a COVID teszt valojaban HIV antigenekre ad hamis pozitiv eredmenyt.

Persze tudom... eros influenza szeru tunetekkel sokezerszer nagyobb eselyem van COVID-ra mint HIV-re.

Nem baj holnap csinaltatok HIV gyorstesztet (figyelve az esetleges alpozitiv eredmnyre), es egy COVID PCR-t... ennek pozitivnak kell lennie :) Mert ha nem akkor izgulhatok...

2022. júl. 19. 20:10
 27/31 anonim ***** válasza:
Az álnegatív eredménynek is pozitív a valószínűsége, úgyhogy sohasem lehetsz benne biztos, hogy tényleg megúsztad. Azért jó szerencsét kívánok!
2022. júl. 19. 20:21
 28/31 A kérdező kommentje:

Fasza... a COVID PCR teszt negatív lett. Hát kivételesen jobban örültem volna most egy pozitív COVID PCR megerősítő eredménynek. Most hogy 2-3 héttel az esemény után infuelnza szerű tünetek jöttek elő, ami nagyon gyorsan futott fel, és 2-3 nap alatt le is csengett.

Szorul a hurok sajnos... :(

Holnap megyek HIV gyorstesztre a Karoilina útra. Sajnos persze az esetleges negatív eredmény sem 100%, mert kb 23 napja történt az "esemény", és azt hiszem ez még az ablakperiódusban lehet. De már picit ez is megnyugtatna. Meg hát a pozitív sem jelente még tuti fertőzést, mert a HIV és COVID mutathat kereszt-reakciót gyorsteszteken.

Egybe bízok globálisan, hogy az az a HIV PCR teszt amit 12 "naposan" csináltam (amire amúgy 7 mapos ablakperiódust mondott a labor) tényleg megbízható eredmény. Meg hát maga a labor is, és nem "csak" egy gyostesztet csináltak,jó lesz az neki alapon, mert akkor nem csoda hogy negatív lett... Vagy nálam nem jött be a 7-10 napos ablakperiódus, és álnegatív eredmény jött ki.

Sajnos a COVID teszteken is látszik, miszerint 2 napja a gyostresz pozitív, ma a meg a COVID PCR teszt meg nagatív, hogy elég megbízhatatlanok. Hacsak tényleg nem HIV fertőzött vagyok. És a COVID PCR ezért lett negatív a COVID gyorteszt meg pozitív. Bár akkor meg a HIV PCR ér sz@rtsem ha negítv lett amúgy fertőzés mellett...

Úgy látom, ha most negatív lesz a HIV gyorszteszt, akkor 1-2 hónap múlva megismételt HIV gyorteszt mondja meg a tuti frankót. Ha az is negatív akkor befejezhetem az aggódást.

(Bár egy kis matek: pedig hát annak esélye, hogy random hetero szexelés közben valakitől HIV-et kapjak el, nagyságrendekkel kisebb mint egy gyorsteszt álnegatív esélye.. Tehát ha egy közel esélytelen fertőzésen aggódok, akkor aggódhatnék egy teszt sokkal esélyesebb álnegítv eredményén is :) Csak megjegyzem... )

Mondjuk nagyon szomorú lennék ha ekkora pirinyó esélyek mellett, HIV fertőzést kaptam volna el. Én aki mereven heteroszex, sosem drogozott, aki élete felét egy stabil párkapcsdolatban töltötte, utána is csak pár hoszabb-rövidebb kapcsolata volt. Alkalmi meg alig. És csak egyszer mentem bele egy olyan valakivel szexbe védekezés nélkül akiről kiderült hogy k#rv@ra (szó szerint asszem) kockázatos. Ráadásul az is csak egy sima vaginális szex volt. Hát nagy kibacás lenne a sorstól... Bár a sors nem mindig kegyes :(

Sajnos ha hamarabb tudtam volna PEP kezelésről (esemény utáni megelőzés), éltem volna vele. Az 1 hónap HIV ellenes kezelést bevállaltam volna. De sajnos az alkalmazhatóság határán túl sokkal-sokkal később tudtam csak meg ezt a lehetőséget... Sajnos kár hogy erről sokan nem tudnak, és így nem élnek vele ha hasonló helyzetbe kerülnek.

#27: Köszöm... akár milyen lesz a végkimenetele számomra, remélem mindekinek elvettem a kedvét a kockázatos védekezés nélküli szextől... Nagyon nem éri meg.. Még ha nem is lesz HIV fertőzött az ember. Még a legjobb dugás sem ér meg ennyi parát. Egy HIV fertőzét meg főleg nem!

2022. júl. 20. 22:55
 29/31 A kérdező kommentje:

Karolina úton egy picit korai (kb 24 napos, de aszonták már jó lehet) egy HIV és egy Szifilisz gyorsteszt negatív lett. Még 2-3 hét múlva egy megerősítésért visszamegyek.

Amúgy a várakozás alatt az utcán egy hetro csajjal elbeszélgettem, tök jó hogy vannak akikkel nyíiltan lehet ilyenről is beszélgetni. HIV-ről, nemi betegségekről... úgy ismeretlenül. Tök jó fej volt Ő is. Ő is igen, csak egy szexben nem védekezett és bár tudta hogy iriny-pirinyó bárminek is az esélye, teljesen tesrmészetes volt hogy megtudja mi a helyzet. Maga miatt és más miatt is. Meg én is dióhéjban elmeséltem az enyém.

És nem érzem magam parásnak (amivel itt páran nekem estek) amiatt, mert szerettem volna tisztázni a státuszom. Az nyilván egy külön pech, hogy egy jóval több veszélyt hordozó (de csak utólag tudtam meg) biszex pasival is összefekvő, Gonorrheás csaj fogtam pont ki. És ráadásul 2-3 hétre rá produkálom az akut tüneteket úgy, hogy a szaros COVID PCR is még álnegítavot ad. Pedig nyilván hogy csak COVID-os voltam. (Egyébként ezekre összességében a Karolna úti ad-hoc "beszélgetőpartnerem" is azt mondta... na ezek tényleg gáz körülmények, és megérti hogy aggódom.)

Szóval hogy van aki mentálisan betegnek és parásnak nevez, szarok nagy ívben a véleményére. POntosabban a sértegetéseire. Ha Ő sem veszi azt figyelembe, hogy több olyan körülmény is közreátszott esetemben, ami növelte az aggodalmam. És nem egy sima "gumin nélkül" dugtam meg a szomszéd lányt eset volt. Ha nekem is csak ennyi lett volna, és a többi körülmény fel sem merül,be se írtam volna ide... Vagy nem foglalalkozom vele, vagy szépen csendben egyszer elballagok a negatív tesztért a Karolinára és ennyi.

Aki pedig nem csak basztatni és okoskodni szeretett volna, hanem segíteni, annak köszönöm.

Szerintem kevesebb fertőzött lenne, ha inkább mindenki túlaggódná mint én. Mert én az első gyanús jelre/megérzésre ugrottam. Ezért ha mégis HIV-es lettem volna én tuti senkit nem fertőztem volna meg. Ellenben azokkal, akik könnyen legyintenek... "Ó nekem úgy sem lehet bajom". És esetlegesn közben meg még egy tucat embert megfertőznek, nyilván nem szándékosan, csak felelőtlenségből.

Ismétlem, a blogszerű bejegyzéseket azért írtam, hogy ha más így jár legyen egy összefoglaló infója a tesztekről, lehetőségekről, esélyekről.

2022. júl. 22. 01:21
 30/31 anonim ***** válasza:
48%
most én is nagyon aggódok és engem is pszichiáterhez akartak küldeni a kedves kommentelők egy hasonló poszt miatt, pedig szerintem normális dolog, hogy próbálok egészséges maradni..én pl nem tudtam hogy van hiv pcr teszt és jó hogy leírtad, csak az antitestes tesztről tudtam. a pep-et nekem se mondták pedig rögtön az eset után elmentem nőgyógyászhoz meg más orvosokhoz is de senki nem mondta hogy ez létezik, ezért csak 5 nappal az eset után jutottam hozzá úgyhogy valószínűleg semmit se ér és ráadásul 250000 forintba került de ez már tényeleg semmiség ahhoz képest hogyha ezzel a betegséggel kell leélnem az életemet. amikor az emberek hevesen reagálnak valamire akkor többnyire saját mgukal van problémájuk, lehet hogy ők érzik maguk rosszul, hogy ők nem figyeltek az egészségükre de ezt nem akarják maguknak beismerni inkább azokat állítják be őrültnek akik aggódnak egy fertőzés miatt, amire nincs amúgy gyógymód, eléggé lerontja az életminőséget és nagy stigmával jár szóval nem értem egyszerűen hogy mi abban a fura hogy ha valaki retteg az ilyen betegségtől
2022. júl. 23. 11:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!