Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Fitymaszűkületre jó lehet ez...

Fitymaszűkületre jó lehet ez a kenőcs?

Figyelt kérdés

Fitymaszűkületem van, de több okból sem tudnék jelenleg orvoshoz menni, csak legfeljebb másfél év múlva. Viszont találtam itthon egy irritációra használt krémet, aminek a hatóanyaga, a mometazon furoát használt fitymaszűkület kezelésére is. A benne lévő dózis is megfelelő, hiszen 0.1%-os, pont, mint amilyet a fitymaszűkületre ajánlanak. Vajon használhatom ezt? Más hatóanyag nincs a krémben, a többi összetevő a következő: hexilénglikol, víz, foszforsav, propilénglikol sztearát, fehér méhviasz és vazelin.

Amennyiben használható, pontosan hogyan kell alkalmazni? A leírásban, amit találtam, úgy szerepel, hogy a fitymára kell aplikálni, kicsit beledörzsölni, majd nem túlfeszítve visszahúzni a fitymát ameddig jön. Azt is írja, hogy ha már látható, akkor a pénisz hegyére is lehet tenni. Ez alatt vajon mit ért? Gondolom nem a húgycső nyílást, hanem a makkot, ugye?

2022. jún. 29. 08:31
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
18%
Ha kiképezted magad, akkor miértcírtad ki a kérdest?
2022. jún. 29. 13:28
 32/43 A kérdező kommentje:
Amint azt már írtam, azért, hogy esetleg valaki megosszon tapasztalatot szteroidos krémekről, vagy érvekkel alátámasztott pro- és kontra érveket lássak.
2022. jún. 29. 13:33
 33/43 anonim ***** válasza:
47%

Fityma szűkületet csak az orvosi beavatkozás tud helyre hozni.

Felesleges ilyen kuruzslásokkal tönkre tenni azt.

2022. jún. 30. 07:17
 34/43 A kérdező kommentje:
Orvosok is általában szteroidos krémet írnak először, ha az nem hat, akkor oldják meg műtéti úton, persze itt kivételt képez a súlyos szűkület, ott a krémek jellemzően hatástalanok.
2022. jún. 30. 07:21
 35/43 anonim ***** válasza:
47%
Szerintem meg is műti magának, ha a kencéje nem válik be. Felkészült.
2022. jún. 30. 07:21
 36/43 A kérdező kommentje:
Nem értem, hogy mi a gond azzal, ha utánanéztem a dolgoknak.
2022. jún. 30. 07:43
 37/43 anonim ***** válasza:
47%
Nincs azzal semmi baj. Ha egy gyerek 16 évesen orvost akar játszani, az kicsit húzós. Tudod, az orvosképzésben is van olyan időszak, amikor a hallgató vizsgázik, hogy kiderüljön, minden fontos dolgot megtanult és jól ért. Tudom, te jobban tudod...
2022. jún. 30. 07:52
 38/43 A kérdező kommentje:
Természetesen, gondoltam, hogy a korommal van gond. Abban egészen biztos vagyok, hogy többet tudok, pláne ezen a területen, mint egy átlagos felnőtt, úgyhogy nem értem a kifigurázásom okát. Tapasztalatokra, normális véleményekre voltam kiváncsi, nem arra, hogy képtelen vagy a fiatalkorúakat elvonatkoztatni a gyerekességtől, a felelőtlenségtől és a tudatlanságtól (ami egyébként az utóbbira vall).
2022. jún. 30. 08:04
 39/43 anonim ***** válasza:
100%
Értem, hogy mire vagy kíváncsi, de ha orvoshoz mennél, valószínűleg adekvátabb válaszokat kaphatnál tőle, mint itt, ahol hozzám hasonló laikusok próbálják óvni az öngyógyítástól azokat, akik irreális mértékben rettegnek orvoshoz menni az amúgy könnyen orvosolható panaszaikkal.
2022. jún. 30. 08:10
 40/43 A kérdező kommentje:
Ez teljesen jogos, de elméletben nincs mitől tartanom ennél a kenőcsnél. Ha mégis lenne, akkor magamat hibáztathatom, amiért hülye voltam. :D Komoly gondot nagyon minimális eséllyel okoz és nem szándékozom sokáig használni, lévén, hogy nem súlyos (sőt, nagyon enyhe) a szűkület. A minap már sikerült is teljesen felhúzni a bőrt mereven, holott eddig még soha.
2022. jún. 30. 08:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!