Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Fitymaszűkületre jó lehet ez...

Fitymaszűkületre jó lehet ez a kenőcs?

Figyelt kérdés

Fitymaszűkületem van, de több okból sem tudnék jelenleg orvoshoz menni, csak legfeljebb másfél év múlva. Viszont találtam itthon egy irritációra használt krémet, aminek a hatóanyaga, a mometazon furoát használt fitymaszűkület kezelésére is. A benne lévő dózis is megfelelő, hiszen 0.1%-os, pont, mint amilyet a fitymaszűkületre ajánlanak. Vajon használhatom ezt? Más hatóanyag nincs a krémben, a többi összetevő a következő: hexilénglikol, víz, foszforsav, propilénglikol sztearát, fehér méhviasz és vazelin.

Amennyiben használható, pontosan hogyan kell alkalmazni? A leírásban, amit találtam, úgy szerepel, hogy a fitymára kell aplikálni, kicsit beledörzsölni, majd nem túlfeszítve visszahúzni a fitymát ameddig jön. Azt is írja, hogy ha már látható, akkor a pénisz hegyére is lehet tenni. Ez alatt vajon mit ért? Gondolom nem a húgycső nyílást, hanem a makkot, ugye?

2022. jún. 29. 08:31
1 2 3 4 5
 1/43 anonim ***** válasza:
36%
Aligha segíthet az a kenőcs.
2022. jún. 29. 08:33
 2/43 A kérdező kommentje:
Fitymaszűkületre szokás használni, elvileg néhány országban, talán Magyarországon is írják fel ezt a krémet rá, megnéztem, Elocom a neve. Úgyhogy ezzel nincs gond. Arra viszont továbbra is kiváncsi lennék, hogy pontosan hogyan is kell alkalmazni.
2022. jún. 29. 08:36
 3/43 anonim ***** válasza:
26%
Azt az orvost kérdezd, aki felírta. Fedett bőrfelületre nem javasolják a szisztémás mellékhatások miatt. Nem hiszem, hogy megdicsérnek a sürgősségin, ha véletlenül valamely mellékhatás súlyossá válna.
2022. jún. 29. 09:08
 4/43 A kérdező kommentje:

Itt, Romániában nem vényköteles, vagy ha igen, akkor allergiára lett felírva.

Pontosan milyen mellékhatásokat okoz?

2022. jún. 29. 09:11
 5/43 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk BetaGalen krémet írt a doki, a hatóanyaga betamethasonvalerat 0.1%.

Egy borsónyit kellett a fütyire kenni, és az előbőrt mozgatva a fityma és a bőr közt eloszlatni. Közben finoman, ahogy engedi, hátrahúzni. Egy hónap múlva mentünk kontrollra, nem szükséges műteni, szépen megoldódott a probléma.

A páciens 5 éves, tehát nem kizárt, hogy felnőttként másképp hat, pl tovább kell alkalmazni.

2022. jún. 29. 09:14
 6/43 anonim ***** válasza:
100%

[link]

"A következő mellékhatások jelentkezhetnek: csiklandozó érzés, viszketés, a bőr elvékonyodása - emiatt feltűnőbbé válhatnak a bőr kis erei -, a feszülésnek kitett helyeken csíkos rajzolat (stria) keletkezhet a bőrön, bőrpír (eritéma), a bőr bíbor-vörösesbarna elszíneződése, bőrgyulladás, szőrtüszőgyulladás, a bőr festékanyagának csökkenése, túlzott szőrnövekedés, homályos látás.

Az Elocom kenőcs alkalmazása égő érzést válthat ki és bőrirritációt okozhat.

További, szisztémás (a szervezet egészét érintő) mellékhatások is felléphetnek, ha a kezelt bőrfelszínt a bőr szellőzését akadályozó módon befedi és/vagy nagy kiterjedésű bőrfelszínt kezel hosszú időn keresztül. Ezekben az esetekben kérje kezelőorvosa tanácsát."

2022. jún. 29. 09:18
 7/43 A kérdező kommentje:

Bár ezek a mellékhatások valóban nem hangzanak jól, de a gyakoriságukat nem írja le, nem hinnék, hogy komoly kockázatot jelentene és gondoltam is, hogy nem lehet teljesen veszélymentes a kenőccsel történő kezelése, ha az orvosok gyakran inkább a körülmetélés, egy sokkal drasztikusabb megoldás mellett döntenek.

16 éves vagyok, így urológushoz nem tudnék elmenni egyedül, hiszen nem beszélek tökéletesen románul és a városba is be kellene jussak valahogy. A szüleimmel meg kínos lenne ezt megbeszélni.

Ez a krém elvileg jó rá, egy próbát megér, használják is, úgyhogy annyira nem lehet kockázatos. Csak rövid ideig kéne alkalmazzam, hiszen nem vészes a szűkület mértéke. Lankadtan teljesen, mereven nagyjából a makk 2/3-áig tudom lehúzni a bőrt.

2022. jún. 29. 09:29
 8/43 anonim ***** válasza:
0%
Ez kortikoszteroid. A szteroidokról talán hallottál, hogy veszélyesek, nem? 16 évesen szét akarod cseszni az egészségedet? Keress magyar urológust vagy gyermekorvost.
2022. jún. 29. 09:34
 9/43 A kérdező kommentje:
Természetesen tudom, hogy kortikoszteroid, vagyis egy szintetikus, a kortizolra (mellékvese hormon) nagy mértékben hasonlító szerről van szó. A szteroid szóval rémisztgetni pedig szimplán hülyeség, rengeteg megbetegedés kezelésére használnak szteroidokat, és ez esetben nem is anabolikus-androgén szteroidokról van szó, hanem kortikoszteroidról.
2022. jún. 29. 09:40
 10/43 anonim ***** válasza:
100%
Az Elocom-ot nekem hallójárat gyulladásra írták fel. Mivel szteroid-tartalmú, nem is szabad huzamosan használni... Egy fitymaszűkület pedig nem fog 4-5 nap alatt "elmúlni".
2022. jún. 29. 10:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!