Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Fitymaszűkületre jó lehet ez...

Fitymaszűkületre jó lehet ez a kenőcs?

Figyelt kérdés

Fitymaszűkületem van, de több okból sem tudnék jelenleg orvoshoz menni, csak legfeljebb másfél év múlva. Viszont találtam itthon egy irritációra használt krémet, aminek a hatóanyaga, a mometazon furoát használt fitymaszűkület kezelésére is. A benne lévő dózis is megfelelő, hiszen 0.1%-os, pont, mint amilyet a fitymaszűkületre ajánlanak. Vajon használhatom ezt? Más hatóanyag nincs a krémben, a többi összetevő a következő: hexilénglikol, víz, foszforsav, propilénglikol sztearát, fehér méhviasz és vazelin.

Amennyiben használható, pontosan hogyan kell alkalmazni? A leírásban, amit találtam, úgy szerepel, hogy a fitymára kell aplikálni, kicsit beledörzsölni, majd nem túlfeszítve visszahúzni a fitymát ameddig jön. Azt is írja, hogy ha már látható, akkor a pénisz hegyére is lehet tenni. Ez alatt vajon mit ért? Gondolom nem a húgycső nyílást, hanem a makkot, ugye?

2022. jún. 29. 08:31
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
23%
Orvos! 😷
2022. jún. 29. 11:28
 22/43 anonim ***** válasza:
72%
Ha felnőtt lennél, azt mondanám, hogy úgy játszol a pöcsöddel, ahogy akarsz, de gyerek vagy még. Hogy fogsz odaállni anyu és apu elé, ha baj lesz ebből a kísérletből?
2022. jún. 29. 11:57
 23/43 A kérdező kommentje:

Engem vélemény érdekelt, akár esetleg olyantól, aki járt fitymaszűkülettel urológusnál.

Bár véleményt kaptam, érveket nem. Mivel járnék jobban, ha elmennék orvoshoz, ha ugyanazt, vagy egy nagyon hasonló készítményt írna fel.

2022. jún. 29. 12:09
 24/43 A kérdező kommentje:
Az utolsó mondat kérdő mondat akar lenni.
2022. jún. 29. 12:09
 25/43 anonim ***** válasza:
72%
Azzal, hogy ő felelősséget vállal a következményekért és keni vágja, hogy a te korodban(!) és egészségi állapotodban minek milyen kockázata és előnye van, tud válaszolni minden kérdésedre. Ha bármi furcsa vagy rossz történne, ő tudja az előzményeket és nem oltogatni fog, hogy megérdemled, hanem segít, javasol más módszert. Ha szükséges előzetesen vérképet nézni, ő be tud utalni.
2022. jún. 29. 12:14
 26/43 A kérdező kommentje:
Ez igaz, de ezek szerint annyit érek vele, hogy vállalja a felelősséget. Az említett kortikoszteroid 2 éves kor felett alkalmazható, az én koromban ugyanolyan módon, mint felnőtteknél. Vérképben a mellékvese működésével kapcsolatos értékeket és a vércukorszintet érdemes megnézni, 16 évesen vajmi kevés esélye van, hogy bármelyikkel is gondom lenne.
2022. jún. 29. 12:26
 27/43 anonim ***** válasza:
29%
Mindezt 16 évesen hol olvastad?
2022. jún. 29. 12:34
 28/43 anonim ***** válasza:
18%
Kikepezte magát a bulvárhírek alapján fsz.szakértővé... 😁
2022. jún. 29. 12:45
 29/43 A kérdező kommentje:

Nagyjából tudom, hogy hogyan működnek a kortikoszteroidok, a kortizoltermelésre vannak rossz hatással, így hosszútávú alkalmazás során mellékvese-elégtelenséget okozhat, de amennyiben nincs komoly gond alapjáraton a mellékvesével és nem nagy dózisban van alkalmazva a kenőcs, úgy ennek a kockázata minimális. A kortizolnak köze van a cukrok felszívódásához, így a vércukroszintet is meg tudja emelni és csökkenti az inzulin hatékonyságát.

Utánanéztem az említett kortikoszteroidnak, ott írják le több helyen is, hogy 2 év felett alkalmazható, kifejezetten fitymaszűkületre.

2022. jún. 29. 13:03
 30/43 anonim ***** válasza:
0%
Rendben, Doktor Úr!
2022. jún. 29. 13:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!