Fitymaszűkületre jó lehet ez a kenőcs?
Fitymaszűkületem van, de több okból sem tudnék jelenleg orvoshoz menni, csak legfeljebb másfél év múlva. Viszont találtam itthon egy irritációra használt krémet, aminek a hatóanyaga, a mometazon furoát használt fitymaszűkület kezelésére is. A benne lévő dózis is megfelelő, hiszen 0.1%-os, pont, mint amilyet a fitymaszűkületre ajánlanak. Vajon használhatom ezt? Más hatóanyag nincs a krémben, a többi összetevő a következő: hexilénglikol, víz, foszforsav, propilénglikol sztearát, fehér méhviasz és vazelin.
Amennyiben használható, pontosan hogyan kell alkalmazni? A leírásban, amit találtam, úgy szerepel, hogy a fitymára kell aplikálni, kicsit beledörzsölni, majd nem túlfeszítve visszahúzni a fitymát ameddig jön. Azt is írja, hogy ha már látható, akkor a pénisz hegyére is lehet tenni. Ez alatt vajon mit ért? Gondolom nem a húgycső nyílást, hanem a makkot, ugye?
Engem vélemény érdekelt, akár esetleg olyantól, aki járt fitymaszűkülettel urológusnál.
Bár véleményt kaptam, érveket nem. Mivel járnék jobban, ha elmennék orvoshoz, ha ugyanazt, vagy egy nagyon hasonló készítményt írna fel.
Nagyjából tudom, hogy hogyan működnek a kortikoszteroidok, a kortizoltermelésre vannak rossz hatással, így hosszútávú alkalmazás során mellékvese-elégtelenséget okozhat, de amennyiben nincs komoly gond alapjáraton a mellékvesével és nem nagy dózisban van alkalmazva a kenőcs, úgy ennek a kockázata minimális. A kortizolnak köze van a cukrok felszívódásához, így a vércukroszintet is meg tudja emelni és csökkenti az inzulin hatékonyságát.
Utánanéztem az említett kortikoszteroidnak, ott írják le több helyen is, hogy 2 év felett alkalmazható, kifejezetten fitymaszűkületre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!