Fitymaszűkületre jó lehet ez a kenőcs?
Fitymaszűkületem van, de több okból sem tudnék jelenleg orvoshoz menni, csak legfeljebb másfél év múlva. Viszont találtam itthon egy irritációra használt krémet, aminek a hatóanyaga, a mometazon furoát használt fitymaszűkület kezelésére is. A benne lévő dózis is megfelelő, hiszen 0.1%-os, pont, mint amilyet a fitymaszűkületre ajánlanak. Vajon használhatom ezt? Más hatóanyag nincs a krémben, a többi összetevő a következő: hexilénglikol, víz, foszforsav, propilénglikol sztearát, fehér méhviasz és vazelin.
Amennyiben használható, pontosan hogyan kell alkalmazni? A leírásban, amit találtam, úgy szerepel, hogy a fitymára kell aplikálni, kicsit beledörzsölni, majd nem túlfeszítve visszahúzni a fitymát ameddig jön. Azt is írja, hogy ha már látható, akkor a pénisz hegyére is lehet tenni. Ez alatt vajon mit ért? Gondolom nem a húgycső nyílást, hanem a makkot, ugye?
Mondjuk az eleve gáz, hogy a szüleid még kisgyerekkorodban nem ügyeltek erre. A fitymaszűkület nem tizenévesen alakul ki, és kb. óvodás korban kezelni szokás. Akár nem-invazív kezeléssel, akár pici műtéttel.
Menj a háziorvosodhoz, aki beszél magyarul.
Bonyolult a családi helyzet, teljesen megértem, hogy legkisebb gondjuk is nagyobb volt ennél, már ha egyáltalán észrevették.
Néhány évvel ezelőttig le is volt tapadva, az meg tudtam oldani magam is.
Ha angolul keresem neten, akkor sok olyan tanulmányt ad ki, amely igazolta, hogy egy hónapos kúra után hatásos a mometazon furoát és a használatát is ajánlja. Gondolom, hogy nem így lenne, ha komoly gondokat okozhatna.
Persze, tudom, hogy van némi esély olyasmire, mint diabétesz, striák, helyi érzékenység, mellékvese elégtelenség stb., de ezekre minimális az esély. Majdnem minden gyógyszernek vannak borzasztóan hangzó mellékhatásai.
Tudom, de mégis csak jó volna megoldani. Bár nem igazán számítok nemi életre a következő 1.5 évben, azért csak jó volna, ha működhetne, amennyiben esetleg másként alakulnának a dolgok. 😅
Ha orvoshoz mennék, akkor is valószínűleg kortikoszteroidos krémet kapnék, csak lehet, hogy egy más típust.
Fitymaszűkületem van, a fitymaféket nem volna elég átcsípni, esetleg bemetszést lehetne ejteni a fitymán, vagy körül lehetne metélni. A bemetszés nem néz ki jól (mondjuk, amúgy az nem érdekel) és utána hetekig borogathatom minden nyavajával, hogy véletlen se fertőződjön el, vagy hegesedjen be, mert akkor csak rosszabb lesz.
Általában krémet írnak rá, amiben mindig kortikoszteroid van, a másik válaszoló által említett betametazon valerát.is egy kortikoszteroid.
Már megbocsáss, de reménytelenül butaságokat írsz...
Inkább szenvedsz vele élethosszig, de nem akarod egy hétig borogatni.
Maaargiiit... noooormáliiis...????
Ha komoly a szűkület, akkor a kenőcs kb. szenteltvíz hatású...
Jó, akkor te jobban tudod.
De akkor miért írtad ki a kérdést????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!