Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Mitől lehetnek ezek a rosszull...

Mitől lehetnek ezek a rosszullétek?

Figyelt kérdés

Nos olyan problémám lenne, amit nem tudok hova tenni, ezért szeretném a segítségeteket kérni értelmes válaszokban! Lényeg a lényeg, hogy két hete voltam párommal moziban, és kb 15 perc után olyan rosszullét lett rajtam, hogy ki kellett jönnünk. Hogy mit éreztem? Egyik percről a másikra mintha egy péklapáttal szíven vágtak volna, a szívemtől elöntött szétterülősen a forróság, a pulzusom kb 150 lehetett, elkezdtem zihálni, remegni, szédülni, és hányinger is hozzá csatolódott. Ezt nem tudtam hova tenni igazából. cukros nem vagyok, a vérnyomásom szerintem jó, mivel sok éven át edzettem és sose volt ilyen. Nah most jön a poén. Tegnap voltam moziba szintén, Imax 3D. és hát igen... 5 perc után ismételten ugyan így rosszul lettem!:( ismételten ki kellett jönnünk. Az első bazi hangos résznél kezdődött. És most jön az első valószínű válaszra az én válaszom. Igen bírom a hangerőt, 1600Wattos házimozim van és imádom, ha üvölt! Szóval nem tudom, mi lehet! Segítsetek!

22/F

2010. szept. 13. 14:14
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Pánikbetegség BIZTOS, hogy nem! MÉG. Ahhoz, hogy pánikbetegként diagnosztizáljanak, sokkal több, és rendszeresebb alkalom kell. Nem kettő darab.

Pánikroham volt, de ne félj, ettől nem vagy gyengébb, vagy ilyesmi, ez tényleg előfordulhat bárkivel, bármikor, ez még nem betegség, messze vagy te még attól. Igazából a pánikbetegség azért veszélyes, mert az életminőséget rontja (az ember nem mert belemenni bizonyos szituációkba, nehogy pánikrohamot kapjon, pl. nem mer az utcára menni). Ez neked még nagyon nem áll fenn.

Ez egy múló rosszullét volt (csak nem fizikai rosszullét, hanem pszichés), két alkalom még semmit nem jelent, maximum annyit, hogy egy stresszes időszakot élsz át. Szerintem a kardiológiára rohangálni ezzel felesleges, de ha ez nyugtat meg, hát menj.

Én a helyedbe várnék, próbálnám egy kicsit oldani magamon a stresszt ehelyett. Ha még 2-3 hónapig fennáll a probléma, esetleg sűrűsödik a gyakorisága, na akkor már jó okod lesz elmenni orvoshoz. De ez most még körülbelül annyi, mintha elestél volna, és lenne rajtad egy horzsolás :)

2010. szept. 13. 15:45
 12/15 anonim ***** válasza:

Full egyértelmű pánikroham, kár egyéb tortúrákat végigcsinálni.

Viszont én nem bagatellizálnám el ennyire. Kezdésnek elég ütős pánikroham, ráadásul szituációra szinte azonnal ismétlődött.

A 80 féle orvosi vizsgálat helyett (ami jó eséllyel negatív lesz) a következő alkalommal vegyél be nyugtatót (kis adagot), ha hat, igazam volt. Aztán ha tovább ismétlődik: pszichiáter.

2010. szept. 13. 21:28
 13/15 A kérdező kommentje:
Hát most nem tudom milegyen, valaki azt mondja pánikbetegség valaki nem, de nem tudom...nem szívesen ülnék vissza ezek után moziba. pszihiáteren énis gondolkodtam. Hátha lát bennem valamit amit mi nem. Várom további észrevételezéseket és köszönöm az eddigi válaszokat.
2010. szept. 13. 21:56
 14/15 anonim válasza:

Hát én pánikbeteg vagyok sajnos, vagy voltam nem tudom, mert már 2-3 éve minden tünetem elmúlt.

Ma viszont mentem én is imaxba és újra előjött!

Nekem már a reklámnál, így ki is mentem a moziból.

A tünetek ugyanazok voltak, mint neked..., a pulzust ilyenkor egyébként csak úgy érzed, h annyi, de normális.

Ne add fel a moziba való menetelt, és ne félj, nálad csak egy sima pánik roham volt, legközelebb, ha mész esetleg valérianát vegyél be egy, de akár két dbot is bevehetsz.

Én már bánom, h nem tettem így, de majd legközelebb.

A legrosszabb döntés az, ha többé nem mész, sajnos más szitukból tapasztalatból tudom. Ha legközelebb is ki kell menned az sem baj, majd sikerül később...a szoktatás a lényeg.

Ja és jól írták előttem, pánikroham/pánikbetegség bármitől/bármikor kialakulhat, de azt is jól írták, hogy téged még nem lehet pánikbetegnek nevezni, csak ne hátrálj meg, hogy ne is lehessen annak nevezni.

2011. dec. 26. 23:12
 15/15 anonim ***** válasza:

"Igen bírom a hangerőt, 1600Wattos házimozim van és imádom, ha üvölt!"

: DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

ja, kínai számítás szerint gondolom...járj utána mielőtt baromságokat írsz. Ja, tudom, az van ráírva a dobozára...

2017. febr. 6. 14:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!