Hogy vegyem rá a párom az orvosra?
Lassan 3 éve vagyunk együtt, én azóta látom ezeket nála, ő azt mondja kiskora óta ilyen.
Minden étkezés után öklendezik, köhög percekig.. Jön a sava , fáj a gyomra. Volt már véres széklete is és sorolhatnám.
Milliószor mondtam neki, hogy menjen orvoshoz, sehogy sem tudom rávenni.
Refluxra tippelek , de én sajnos nem vagyok orvos.. Valami ötlete lenne valakinek? Akár az, hogy ezt lehet-e kezelni ha ilyen makacs vagy arról hogy miként vegyem rá , hogy megnézesse magát.
Félek hogy komolyabbra fordul..
Savlekötő segíthet. Bár refluxosoknak pantoprazolt szoktak adni, az meg vényköteles, így nem biztos hogy segít pl. egy Quamatel mini - de érdemes lenne kipróbálni.
A véres széklet lehet pl. aranyér. Ha reparon kúptól elmúlik akkor az.
Ezeket azért írtam, mert nyilván az orvos lenne a legjobb, de ha kipróbálja ezeket és szűnik a gondja, akkor legalább kezelve van. Ha meg nem lesz jobb, talán belátja hogy valóban orvoshoz kellene fordulnia.
A férfiakkal nagyon nehéz ha orvoshoz fordulásról van szó, mindemellé jön még ez a mostani covid helyzet.
Mielőbbi jobbulást kívánok.
8: te vagy végtelenül ostoba. Szerinted nem emberek iránti empátia és szeretet miatt akarom meggyógyítani őket? Ehhez viszont kezelés kell. Te ne beszélj nekem, én ülök le melléjük a kezüket fogva - de igen, előtte bekötöm az infúziót, beadom a gyógyszert, megnyugtatom és beengedem a hozzátartozókat stb.
Te vagy semmi ha csak passzívan szeretgetsz.
Ez nagyon durva refluxnak hangzik. Sajnos nekem is az van kb 18 éve, elhanyagolva, mert anno a gyermekorvos és a felnőtt háziorvos baromi rosszul kezelte, én meg bizalmatlan vagyok az orvosokkal, gyógyszerekkel. Vagyis mostmár kevésbé.
Gyönyörű szép nyelőcsőrák lehet a szövődménye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!