Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Ez lehet hererák?

Ez lehet hererák?

Figyelt kérdés

A párom jobb heréje már egy ideje kemény (dió kemenységű) a balhoz képest. Talán 1 évvel ezelőtt kezdett el panaszkodni, hogy néha fáj az a heréje. Kb tavasszal pedig folyamatosan mondogatja, és az alhasát is fájlalni szokta. Azonban nem folyamatos a fájdalom, és tompa érzetű. Már akkor is kitapintható volt egy csomó a tetején, amit gondoltam, hogy daganat lehet. Azóta ugyanakkora az a csomó, és ugyanolyan kemény a heréje. Ez inkább a mellékheréje lehet?

A háziorvos nem vizsgálta meg, csak azt mondta neki, hogy menjen el urológiára. Na, most oda 2 hónap múlva lesz időpontja! Ilyen esetben mi a teendő? Mi van, ha tényleg hererákja van és áttétes lett, mert nem volt kezelve, párom pedig nem ment el időben orvoshoz? Mert egyrészt félt, másrészt úgy gondolta, hogy a nehéz fizikai munkája miatt erőltette meg.

Ha valakinek volt ilyen betegsége, mennyi idő, amíg lehet ezt gyógyítani? Vagy milyen gyorsan nő a daganat, milyen tüneteket okoz, ha áttétes már? Köszönöm a válaszokat!

Tényleg nagyon féltem őt, és aggódom érte

2021. nov. 13. 21:44
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
10-es vagyok. tőlem nem kértek semmit. Csak egy papírt kellett kitöltenem, hogy nem volt náthám, lázam, hasmenésem, stb. 14 napon belül, illetve, hogy nem találkoztam 10 napon belül igazolt koronavírusos beteggel. De erre azt írsz, amit akarsz.
2021. nov. 13. 22:21
 12/19 A kérdező kommentje:
Igen, egyformák. Nincs rajtuk elváltozás, duzzanat. A jobb here kemény. Viszont úgy gondolom, amit korábban csomónak véltem, az a mellékhere inkább. Abban érzi a tompa fájdalmat, néha az alhasban. Egyébként súlyos aranyere volt évekkel ezelőtt.
2021. nov. 13. 22:21
 13/19 anonim ***** válasza:

Békéscsabai vagy? Vagy az van közel? Csak azért, mert én nemrég Békésen voltam urológián (oda tartozok), és kb két hétre kaptam időpontot.

Tesztet pedig csak az invazív beavatkozásokhoz kérnek, illetve többórás/több napos kezelésekhez. De sima vizsgálathoz nem, legalábbis a közegészségügyben.

Illetve nem csak magánklinika létezik, hanem az orvosoknak van magánrendelésük is.

2021. nov. 13. 22:22
 14/19 A kérdező kommentje:
Orosházához tartozunk, ott nem tudom kérnek e valamit ilyen vizsgálatokhoz. Azt hiszem Rácz dr-nak hívják ott a szakorvost.
2021. nov. 13. 22:31
 15/19 A kérdező kommentje:
Azért kérdezem, mert azt mondták, hogy kérnek. Másnak nem kértek, pedig szívuh-on volt ott. Szóval most nem értem, hogy valakitől kernek, mástól pedig nem. Akár oltott vagy sem.
2021. nov. 13. 22:33
 16/19 anonim ***** válasza:

Orosházán nem vagyok ismerős, Békéscsabára, Gyulára, meg Békésre járok szakrendelésekre. Én oltott vagyok, de...

Békésen a kutyát nem érdekli. Gyulán megkérdezték, van-e védettségi kártyám, de nem kérték el. Akinek van, testhő mérés után egyből mehet fel, akinek nincs, annak felírják a taj számát, meg hogy nincs semmi tünete, ilyesmi...

Békéscsabán eddig egyetlen egyszer kérdeztek rá a kártyára, de akkor se kérték el.

2021. nov. 13. 22:40
 17/19 anonim ***** válasza:

Azt a herét sajnos nagy valószínűséggel el fogják távolítani neki.

Lelkileg erre fel kell készülni. De minden működik majd egy herével is, viszont úgy tudom, a TB támogatja a műhere behelyezését.

Ha esetleg odáig jutna a dolog, azt érdemes lesz igénybevenni.

2021. nov. 14. 09:33
 18/19 anonim ***** válasza:

Az én barátomnak az egyik mű, de már gyerekkora óta. Meg egyszer nagyobbra lett cserélve neki benne, amikor felnőtt.

Én észre sem vettem, csak ő mondta el.

De az mindenképp furi lenne, ha az egyik hiányozna.

2021. nov. 14. 10:14
 19/19 anonim ***** válasza:
Sikerült eljutni egy orvoshoz?
2021. dec. 8. 12:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!