Ez lehet hererák?
A párom jobb heréje már egy ideje kemény (dió kemenységű) a balhoz képest. Talán 1 évvel ezelőtt kezdett el panaszkodni, hogy néha fáj az a heréje. Kb tavasszal pedig folyamatosan mondogatja, és az alhasát is fájlalni szokta. Azonban nem folyamatos a fájdalom, és tompa érzetű. Már akkor is kitapintható volt egy csomó a tetején, amit gondoltam, hogy daganat lehet. Azóta ugyanakkora az a csomó, és ugyanolyan kemény a heréje. Ez inkább a mellékheréje lehet?
A háziorvos nem vizsgálta meg, csak azt mondta neki, hogy menjen el urológiára. Na, most oda 2 hónap múlva lesz időpontja! Ilyen esetben mi a teendő? Mi van, ha tényleg hererákja van és áttétes lett, mert nem volt kezelve, párom pedig nem ment el időben orvoshoz? Mert egyrészt félt, másrészt úgy gondolta, hogy a nehéz fizikai munkája miatt erőltette meg.
Ha valakinek volt ilyen betegsége, mennyi idő, amíg lehet ezt gyógyítani? Vagy milyen gyorsan nő a daganat, milyen tüneteket okoz, ha áttétes már? Köszönöm a válaszokat!
Tényleg nagyon féltem őt, és aggódom érte
A baj az urológusok szerint,hogy here rák nem jár kezdetben fájdalommal. Lehet mellékhere gond is .
Nem kell várakozni,el kell menni privát.Utána már lehet járni SzTK szakrendelésre .
"A magánrendelésre pedig szintén kell pcr teszt"
Az oltás viszint ingyen van.
A két here egyforma méretű, illetve hány éves a párod? Én két hónapja voltam éles herefájdalom miatt urológián, én is hererákra gondoltam, de az orvos már a fizikai vizsgálat előtt megnyugtatott, hogy ne aggódjak, nem valószínű, hogy daganat, mert az csak nagyon ritkán okoz fájdalmat. Én is csak másfél hónap múlva kaptam volna időpontot a kórházban, így muszáj volt magánba mennem. 18 ezerbe került a vizsgálat, de mindenre kiterjedt. Herék tapintásos vizsgálata, prosztata vizsgálat, illetve a herékre, húgyhólyagra, prosztatára és a vesékre kiterjedő ultrahang. Nem tudom, hogyan álltok anyagilag, de ha megtehetitek, akkor inkább a magán mint 2 hónap várakozás. Nekem négy napot kellett várnom, de azt a négy napot napot nem kívánom senkinek. A feleségem próbálta tartani bennem a lelket, de láttam, hogy ő is padlón volt. Ha nem fér bele, akkor két megoldást tudok javasolni, vagy kérjetek a háziorvostól sürgősségi beutalót vagy menjetek be a sürgősségire, hogy nagyon fáj, akkor talán aznap ellátnak.
Kitartást és a legjobbakat kívánom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!