Körülmetélés után mik a teendők?
Az urológusom nem sok mindent magyarázott el, úgyhogy kénytelen vagyok ezt az oldalt használni a kérdéseim megválaszolására. :(
A legfőbb kérdésem az lenne, hogy meddig kell körülmetélés után kötést hordani? A kötés cseréjekor állandoan a sírás kerülget mivel folyton beleragad a sebbe a gézlap, és örjöngök a fájdalomtól.. A kamillába áztatás illetve az octenisept fertőtlenítő oldat (spray) megfelelő kezelés-e a sebnek? Illetve hamár kötés, ellehet valahogy kerülni, hogy a sebbe és a makkomra ne ragadjon rá a kötés? Válaszokat előre is hálásan köszönöm szépen. :)
Első két válaszoló sötét, de nagyon.
A beragadt kötést batadinnal fel lehet lazítsni. A fokozott érzékenység természetes. El fog múlni.
Az irvos nem látott el tanácsokkal?
Az ooeráló orvos feladata az utókezelés is.
Szia, engem két éve metéltek teljesen körül.
Én egy sprayes üvegbe töltöttem kamillát és azzal locsoltam nagyon sokat, szerintem ez a legegyszerűbb módja.Valamint naponta betadinnal is bekentem, én igazából csak ezekkel "dolgoztam".
Én a kötést 1 vagy 2 naponta cseréltem asszem, vagy pl ha sikerült néha összehugyoznom akkor értelemszerűen akkor is.
"A kötés cseréjekor állandoan a sírás kerülget mivel folyton beleragad a sebbe a gézlap, és örjöngök a fájdalomtól."
Én ilyennel nem foglalkoztam, egyszerűen körbetekertem gézlap nélkül kötszerrel.Nekem nem igen ragadt bele sosem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!