Részleges körülmetélés utáni teendők?
1 hete estem túl a műtéten.Az normális,hogy a fityma teljesen fedi a makkot,és be van dagadva,kis ödémák vannak még rajta?(csökkentek a műtét óta)
Mivel kicsit gyulladt az egyik részen,meg a dagadás még megvan,csak WC-zésnél,illetve ápolásnál húzom le a makkról a fitymát(kamillázás napi 2*10-15p,kenőccsel bekenés).
Okozhat ez bármi problémát?Emiatt a varratok alul nem látszanak ki,de sehogy sem tudom megoldani,hogy a makk mögött maradjon a megmaradt fityma,mert szép lassan mindig visszacsúszik.
Illetve a gyulladt területnél egy kisebb "mélyedést" látok,de a varrat még benne van,lehet kicsit szétnyílt volna a bőr ott?Első fitymalehúzásoknál fáj ott olyankor,de kenegetem rendszeresen.
Személyes tapasztalatokkal, ha tudtok, segítsetek!
Amit csinàlsz az jó,és örülj neki,hogy alíg vàgtak le a fitymàdből.Mivel van fitymàd normàlis hogy a makkra visszacsúszik.Kamillázd àtkötéskor is és van egy betadin nevű szer,amivel nèha bekenhetnèd akár naponta mert ez fertőtlenít és a sebetnszàrítja,hogy gyorsabban gyógyuljon.
sajnos ödêma felléphet és nèha 3-4 hètig sem múlik el.
Az orvosod nyugodtan felhívhatod(aki műtöt vagy visgàlt)hogy tanàcsot kérj.
Teljesen normális, el fog múlni, nem kell aggódni.
A szétnyílás is megszűnik, kb 3-4 hét után teljesen. Nálam legalábbis így volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!