Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Hogyan fogadjam el, hogy...

Hogyan fogadjam el, hogy elfogom veszteni az egyik vesém?

Figyelt kérdés
21 éves vagyok, 2 éve kezdődött a vesekövességem, amikor találtak 4 vesekövet a jobb vesémben és 3-at a balban, mellé epeköveket is mindkettőben. Vidéki kisvárosban lakom, bekerültem ide a kórházba az első kövemmel, de semmit sem tettek, úgyhogy felmentem Pestre, ahol elkezdték zúzni. 4 zúzás után 2020 elején kijött a kő, amivel fél évet szenvedtem. Majd elindult még egy 2020 közepén, de az pár hónap alatt ki is jött 3 zúzásra. A harmadik is szerencsésen távozott 2021 elejére 2 zúzás után. Ez így eddig 9. Viszont a negyedik miatt haldoklom. Pesten megzúzták a negyediket most nyáron, nehogy egybe elinduljon, mivelhogy 12 mm-es. Erre itthon nagyon rosszul lettem, ami miatt sürgősen vissza kellett mennem a vidéki kórházba, elindult egybe. Itt feldugtak egy csövet a vesémbe, június óta fáj és azóta kaptam megint 3 zúzást. Elegem van, nem tudok ezzel a csővel élni, de nem szívlelnek Pesten, mivel ők nem akarnak addig hozzám nyúlni, amíg ezt a csövet ki nem veszik belőlem, amit itt vidéken az orvosok nem fognak kivenni, mert elállhatja a kő a vizelet útját és akkor meghalok. Antibiotikumot sem írnak fel, pedig már június óta küszködök durván véres vizelettel, baktériumtanya a vesém. Nagyon fáj. Ha így haladok, elvesztem a vesém. Pénzem nincs magánra menni, nem tudok elköltözni külföldre, hogy jobb ellátásom legyen. Hogyan fogadjam el a sorsom?

2021. szept. 17. 15:35
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
Nincs pénzem magánra, pontosan 800 forint van a kártyámon és a tárcámban 1000 forint. Fizetést meg csak októberben kapom, ami 30.000 ft nettó (diákmunka). Dunaújvárosban lakom családdal, de minimálbérből nem tudnak magánba küldeni.
2021. szept. 17. 16:08
 12/31 Ypszilon1980 ***** válasza:
Erre az a megoldás, hogy kérvényezed, hogy helyezzenek át máshová, mivel itt nem vagy megelégedve.
2021. szept. 17. 16:15
 13/31 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy elég furcsaságok vannak itt, mert csövet csak akkor helyeznek be, ha már az uréterbe van a kő és elzárja az utat. (Ekkor van az iszonyatos görcsös fájdalom is). Ha a vesében van a kő nem fognak felvezetni semmit, akkor valóban zúznak többször is, ha nem jön össze a zúzással vagy nem indul el az uréter felé, akkor operáció. Ha elindul az uréter felé, akkor kezüket összeteszik az orvosok, mert 2 perces mütéttel megvan oldva a probléma, hiszen húgcsövön keresztül kitudják szedni a követ.

Nem értem mit baszakodnak itt nálad.. ezért fura ez az egész kérdés, mert egy vesekönél, főleg ennyinél, főleg ha súlyos, akkor foglalkoznak vele...

2021. szept. 17. 16:18
 14/31 A kérdező kommentje:
Elindult a kő, majd visszatolták a cső felhelyezésével elvileg. De már én sem értem. Teljesen elvagyok veszve, elegem van.
2021. szept. 17. 16:32
 15/31 anonim ***** válasza:
100%
Gyakorlókórházba jelentkezz be. Ott örömmel látnak el téged, mert tanulnak belőle.
2021. szept. 17. 16:38
 16/31 anonim ***** válasza:

Teljesen megértem az elkeseredésed. Semmelweis egyetem! Keresd fel mihamarabb nehogy nagyobb probléma legyen.

Végig olvasva a kommenteket, akik meg kételkednek abban amit leírtál..nem ők vannak a te helyzetedben, és fogalmuk sincs róla hogy milyen fájdalmaid félelmeid vannak..

2021. szept. 18. 07:41
 17/31 anonim ***** válasza:
0%

"hogy milyen fájdalmaid félelmeid vannak.."

Fájdalma nincsen, maximum félelme, de az is alaptalan már. Akkor van baj, hogyha a kő elakad az uréterben, de mivel van bent cső és igazából a kő is a vesében van és nem az uréterben így a vizelet sem akad el és fájdalom sincsen.

2021. szept. 18. 08:15
 18/31 A kérdező kommentje:
"Fájdalma nincsen" meg a faszt nincs. Nagyon fáj. Tegnap szenvedtem mint állat például. A cső fájdalmat okoz a hólyagban nagyon durván.
2021. szept. 18. 09:34
 19/31 anonim ***** válasza:

Azt a csövet nem is érzed a hólyagodban ... meg az uréterben sem és a végén a vesénél se. Csak akkor érezheted, ha pisilsz. Hiszen az uréter és a hólyag között pisilésnél leszokott záródni, viszont a cső miatt nem tud. Ezt lehet kellemetlen, de ez pár nap alatt megszokható.

Elég sok butaság van ebbe a kérdésbe és félreinformálás. Szerintem sok mindent ferdítessz, túlzol.

És a vesekő miatt is csak akkor lehet fájdalom, hogyha az uréterbe elakad és pont azért fáj, mert a vizelet nem tud átfolyni, de mivel már cső is van

2021. szept. 18. 12:10
 20/31 A kérdező kommentje:
De miért te mondod meg, hogy én mit érzek? Nem túlzok, nem ferdítek, azt mondom amit érzek. Fáj. értsd már meg végre. Fáj a vesém is. Nem görcsöl, hanem fáj. Konstans, 0-24.
2021. szept. 18. 13:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!