Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Hogyan fogadjam el, hogy...

Hogyan fogadjam el, hogy elfogom veszteni az egyik vesém?

Figyelt kérdés
21 éves vagyok, 2 éve kezdődött a vesekövességem, amikor találtak 4 vesekövet a jobb vesémben és 3-at a balban, mellé epeköveket is mindkettőben. Vidéki kisvárosban lakom, bekerültem ide a kórházba az első kövemmel, de semmit sem tettek, úgyhogy felmentem Pestre, ahol elkezdték zúzni. 4 zúzás után 2020 elején kijött a kő, amivel fél évet szenvedtem. Majd elindult még egy 2020 közepén, de az pár hónap alatt ki is jött 3 zúzásra. A harmadik is szerencsésen távozott 2021 elejére 2 zúzás után. Ez így eddig 9. Viszont a negyedik miatt haldoklom. Pesten megzúzták a negyediket most nyáron, nehogy egybe elinduljon, mivelhogy 12 mm-es. Erre itthon nagyon rosszul lettem, ami miatt sürgősen vissza kellett mennem a vidéki kórházba, elindult egybe. Itt feldugtak egy csövet a vesémbe, június óta fáj és azóta kaptam megint 3 zúzást. Elegem van, nem tudok ezzel a csővel élni, de nem szívlelnek Pesten, mivel ők nem akarnak addig hozzám nyúlni, amíg ezt a csövet ki nem veszik belőlem, amit itt vidéken az orvosok nem fognak kivenni, mert elállhatja a kő a vizelet útját és akkor meghalok. Antibiotikumot sem írnak fel, pedig már június óta küszködök durván véres vizelettel, baktériumtanya a vesém. Nagyon fáj. Ha így haladok, elvesztem a vesém. Pénzem nincs magánra menni, nem tudok elköltözni külföldre, hogy jobb ellátásom legyen. Hogyan fogadjam el a sorsom?

2021. szept. 17. 15:35
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
97%

"mellé epeköveket is mindkettőben."

Ezt nem értem, lehet rosszul fogalmaztál - de mégis, hogy kerülne epekő a vesékbe? Ugyan nem vagyok orvos, nem tanultam anatómiát, de nincs köztes átvezetés közöttük. Az epevezeték a belek felél mennek. Epéből meg csak egy van. Páratlan szerv. Úgyhogy végképp nem értem, ezt a megnyílvánulást. Kamukérdés?!?!?! -

12mm-es vesekő nem fog az uréterbe elindulni, mert nem tud, csak kisebbek, a kisebbek akadnak el, és azok állják el a vizelet útját, azért van a görcsös iszonyatosan, ELVISELHETLEN fájdalom.

Amúgy nem értem miért zúztak köveket neked ennyiszer. Műtéttel megodlható a probléma és eltávolíthatók a kövek, !!vágás nélkül!! - És, ha ilyen gondod van akkor küldenek is műtétre napokon belül ...

Másrészt: Ennyiszer nem fognak zúzni...

Harmadrészt: A duplaJ katéter (egy olyan cső, amiben sok-sok pici lyuk van) igen, pont azért van benned, hogy a vizelet tudjon távozni. De ezt igazából bármilyen urológián 2 másodperc alatt kiveszik. Az, hogy benne van a vese és hólyag között a cső semmilyen hátrányt nem okoz neked. Maximum pisilés közbe érzed azt picit furcsa érzést, amikor a hólyag és az uréter lezáródna, de a cső maitt nem tud. De ez napok alatt megszokható.

Negyedrészt: Az epekő sürgős műtétet igényel, hogyha elzáródott kőről van szó, főleg, hogy akkora fájdalommal tud járni, hogy felállni se tudsz.

Ötödrészt: Pár vesekő miatt nem fogják a vesédet kivenni. LOL. Furcsa lenne. Sőt. Az eltávolított vesekövet laborba bevizsgálják. Szerkezetét, összetételét ...stb és az alapján tudnak javallatot tenni, hogy mit ne tegyél, hogy ne legyen újra. Például, ha kálcium-oxalát kőről van szó akkor a kálcium tartaló termékeket kerülnöd kell - ilyen például a banán is..

De eléggé furcsa a kérdésed én nem érzem reálisnak ezt..., de bocs ha tévedek.

2021. szept. 17. 15:50
 2/31 anonim ***** válasza:
33%

Tűrni kell és erősnek lenni nincs más út.

-én közel 3 hónapig feküdtem 24 évesen a gasztroenterologián, autoimmun hasnyálmirigy gyulladással.

Ebbből az időszakból durván 2 hónapig nem ehettem semmit! csak infuzió.. Nem telt el úgy perc hogy ne a kajára gondoltam volna.

Emelett minden nap hajnali 5 kor ébresztés meg vérvétel..a végére kb nem is volt vénám úgy szarr@ volt szúrva mindkét kezem.

És akkor még nem beszéltem arról az érzésről mikor egy hüvelykújj vastagságú csövet letolnak egészen az epédig altatás nélkül...

Sokat tűrtem és végül rendbejöttem (:

Légy erős, egyszer letellik ez az időszak.

2021. szept. 17. 15:51
 3/31 anonim ***** válasza:
100%

"ők nem akarnak addig hozzám nyúlni, amíg ezt a csövet ki nem veszik belőlem"

Ez is vicces, mivel, ha műtét során hozzád is nyúlnának akkor is kitudják ők is szedni, hiszen a műtétet úgy végzik el, hogy a húgyhólyagodon keresztül jutnak el a vesédig. Közben kitudják húzni a csövet is... :). Zúzni meg csővel is lehet.

2021. szept. 17. 15:52
 4/31 anonim ***** válasza:
100%
Inkább keress egy normális kórházat meg orvost
2021. szept. 17. 15:59
 5/31 A kérdező kommentje:

#1 Rosszul fogalmaztam, találtak az epémben is epeköveket, nem a vesében természetesen.

Borsónagyságút mondtak. Sajnos nem mondtak nekem pontos méretet, először 6 mm-nek saccolták, aztán mondták hogy duplája minimum, borsónagyságú.

Nem műtenek, mert szerintük rosszabb mint 20 alkalom zúzás.

Az epekővel szerencsére nincs bajom jelenleg.

2021. szept. 17. 15:59
 6/31 anonim ***** válasza:
100%
Hát zúzásnál hatékonyabb a műtét, mert nincs benne kockázat, valszeg még az altatásnál se lenne, mert fiatal vagy, de ezt egy anesztes tudja megmondani... Ha a csövet feltudták vezetni a vesééig akkor a műtét is sima ügy, hiszen ott is felvezetnek egy csövet, csak abba a csőbe eszközök is vannak, meg kamera...
2021. szept. 17. 16:03
 7/31 anonim ***** válasza:
100%
Viszont epédből akkor is csak egy van.... :D
2021. szept. 17. 16:04
 8/31 A kérdező kommentje:
Szerintetek érdemes lenne akkor egy másik pesti kórházat felkeresni? Vagy ti melyiket tudjátok ajánlani?
2021. szept. 17. 16:05
 9/31 anonim ***** válasza:
100%

A magánorvos megoldaná a problémádat vagy az sem?

Oda csak azért nem mégy, mert nincs pénzed, vagy azért sem, mert nem tudna segíteni?

Helyileg hol laksz? Hátha tudunk ajánlani jó orvost.

2021. szept. 17. 16:06
 10/31 anonim ***** válasza:
17%
9: hiába ajánlassz másik kórházat az a baj, hogy oda kell mennie ahová tartozik TB alapon. Mehet magánklinikára, ha van pénze ennyi. Én azt mondom konzultálj simán egy magánrendelésen, hogy mit lehet tenni, mond el az orvosnak miket tettek stb... utána fordulj betegjogi képviselőhöz.
2021. szept. 17. 16:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!