Igaz, hogy az ápolónak a fő feladata a szarpucolás és a tehetetlen betegek pelenkázása, fürdetése?
Ez az, anyám sparban van mint kasszás/árufeltöltő és 350-400 nettót keres igaz adókedvezménnyel 3 gyerek után és nem sok túlóra van benne.
Azon gondolkodtam eddig, hogy ápolónak jelentkezem férfi létemre egyetemen, már nem azért mert annyira sajnálom az embereket és hű de vezérel az önfeláldozó lelkem hanem mert szívesen segítenék a nővéreknek, levenni a vállukról valamennyi terhet, biztos állás és hátha változik valamit a jövőben a megbecsülés és fizetés. Mivel két nyelven beszélek egész jól (Német és Angol) akkor akár kimehetnék külföldre is egy időre vagy örökre ha semmit nem javul a hazai hozzáállás...
A másik amin gondolkodtam bár ahhoz nem kell diploma az a fogorvosi asszisztens.
Ezek is a feladatai közé tartoznak. Nincs olyan, hogy fő feladata, azt csinálja, amit épp kell.
Több oka van, hogy miért mennek emberek ápolónak. Egyrészt mert egy ápoló OKJ-t kb. a hülye is el tud végezni, így az is lehet ápoló, aki nem egy észlény. A munkakör is főleg egyszerű fizikai munkából áll (nem azt mondom, hogy könnyű, hanem hogy nem komplikált), amit viszonylag hamar be lehet tanulni. Másrészt azért, mert hiányszakma, ápolói munkatapasztalattal mindig fogsz találni munkát és nincs az, hogy 200 másik jelentkezővel kell megküzdeni egy állásért. És persze, bár ez elég ritka, de lehet, hogy valaki hivatásból csinálja, pl. szereti beteg emberek mindennapjait szebbé tenni azzal, hogy a bunkó ápolókkal ellentétben ő kedvesen beszél velük, meg ilyesmi.
Pár hete egy jó nevű kórház intenziv osztályán voltam már napot.Az ápolók 95 % 22-kb 32 év alatti fiú volt .Minden műszakban csak 1 fiatal nő dolgozott .
Én csak csodálni tudtam milyen lelkiismeretesen végezték a munkájukat . Itt még kisebb műtéteket is csináltak,ők voltak a sebész segitői . Intenziven nincs a betegeknek mosdó,wc,hisz felkelni sem tudnak .
18:46 sem látott még ápolót közelről, max elfekvőn a segédápolót, ha úgy gondolja, hogy az olyan egyszerű fizikai munka és nem kell hozzá sok ész...
Tessék besétálni egy onkológiára vagy egy szívsebészetre, ne adj isten egy transzplant klinikára és tessék kiigazodni a 40 féle gyógyszer/beteg közt.
De egy "kutyaközönséges" újszülött osztályon, mondjuk napi 60 szülés mellett se nagyon vakargatják a feneküket az ápolók, és gondolkodnak azon, hogy "ez milyen könnyű kis munka, tök jó, hogy este 6-kor végre megehetem a reggelimet...."
Nem hinném, hogy mindenki képes lenne ápolónő lenni. Kézügyesség pl. kell hozzá, hogy nem huszadszorra találja el a vénát vagy a katéter bejáratát. Én gondolkodtam rajta, hogy ápolónő leszek, de nem bírtam volna fizikailag, szerintem fel sem vettek volna, mert gerincferdülésem van meg lúdtalpam, és irtózom a vértől.
Ami a szarpucolást illeti, azt a gyerekeddel meg a vécéddel is meg kell tenni, sokunknak pegig a szüleivel időskorukban. Számomra ez nem olyan iszonyú, mint gép mellett ülni egész nap, vagy árut pakolni.
Könyörgöm! Ápolónak senki ne menjen azért mert sokat akar keresni! Az ápoláshoz elhivatottság kell! Egro csak hivatástudatból szabad ápolni.
De sokan elmennek segédápolónak mindenféle végzettség nélkül és azt hiszik hogy tudnak valamit ,mert már évek óta egy idősitthonban dolgoznak. Amikor én Eü. iskolába jártam volt olyan osztálytársam aki az Uzsoki kórházban dolgozott képesítés nélkül, és infúziót kötött be, vért vett... na ez a szégyen hogy engedték.
Ha pénzt akarsz keresni menj a SPAR-ba pénztárosnak. Ahoz nem kell túl sok ész. (én is csináltam 1 évig). Vagy legyél politikus, broker, ügyvéd... de ezekhez ész kell! ( a politikussághoz nem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!