Apósom teljesen maga tehetetlen lett. A helyi önkormányzat elutasitotta a Közgyógy támogatási kérelmet, az indok hogy sok a nyugdija (73000 ft). Alanyi jogon járna-e neki a támogatás? Reméllem kapok tanácsot?!
Sehova. 73000 Ft-nál nem jár kgy. Alanyi jogon pedig bizonyos betegségek, illetve leszázalékolás esetén bizonyos százalék fellett, vagy pl. hadi árváknak jár.
" ALANYI JOGCÍMEN KÖZGYÓGYELLÁTÁSRA JOGOSULT A JÖVEDELMI HELYZETTŐL ÉS A HAVI RENDSZERES GYÓGYSZERKIADÁSTÓL FÜGGETLENÜL:
az átmeneti gondozásban részesülő, és a nevelésbe vett kiskorú;
az aktív korúak ellátására jogosult egészségkárosodott személy;
a pénzellátásban részesülő hadigondozott és a nemzeti gondozott;
a központi szociális segélyben részesülő;
a rokkantsági járadékos;
az, aki, vagy aki után szülője vagy eltartója magasabb összegű családi pótlékban részesül;
az, aki rokkantsági ellátásban részesül, az alábbi esetekben: 1) az egészségi állapota a rehabilitációs hatóság komplex minősítése alapján nem haladja meg a 30%-os mértéket 2) aki rokkantsági ellátásban részesül és 2011. december 31-én I. vagy II. csoportú rokkantsági, baleseti rokkantsági nyugdíjra volt jogosult;
aki öregségi nyugdíjban részesül és 2011. december 31-én I. vagy II. csoportú rokkantsági, baleseti rokkantsági nyugdíjra volt jogosult;
aki öregségi nyugdíjban részesül, és a nyugdíjra való jogosultságának megállapítását megelőző napon rokkantsági ellátásban részesült az 1) illetve 2) pontban ismertettek szerint."
Ha ő ezek egyikének sem felel meg,akkor nincs mit tenni.
Viszont létezik egy olyan,hogy esetenkénti gyógyszertámogatás,ami 1/4 évente igényelhető az önkormányzatoknál. Az kell akkor megigényelni és ezt meg is szokták adni. Körzeti nővér vagyok,sokan szoktak ilyet igényelni és eddig még mindenki megkapta.
#5/5-nek:
Francokat. Kedves pártunk és kormányunk vágta vissza a szociális ellátásokat, tehát 2010-2011 óta vannak szopóágon a rászorulók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!