Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mitől lehet párom brutálisan...

Mitől lehet párom brutálisan erős izzadása? Nem büdös egy cseppet se, semmi szaga nincsen, de olyan, mintha kb. a zuhany alól lépett volna ki.

Figyelt kérdés
Télen és nyáron, nappal és éjszaka, szinte állandóan izzad. A legkisebb mozgástól is ömlik belőle a víz, arcán, a nyakán, a karján, a hátán, szóval mindenhol. Jó ideje már az éjszakák is kész rémálmok, csurom víz az egész pizsamája, a lepedő, a paplan, a párna, ő maga meg olyan, mint aki épp a forró zuhany alól lépett ki. (Olyan helyeken is ömlik ilyenkor belőle a víz, ahol én embert nem láttam így izzadni, pl. a lábszára.) Enyhén túlsúlyos, ülőmunkát végez, összességében inkább a hasa nagy. Az endokrinológusa kardiológust és tüdőszűrést javasolt, tegnap kért volna beutalót kardiológushoz, mire a körzeti letudta annyival, hogy sokan izzadósak, ezt nem kell orvosilag kivizsgáltatni... Végig se hallgatta, azt már el se tudta mondani, hogy szakorvos javasolta a kivizsgálást. Volt már valaki így? Tényleg nem szimpla kis hónalj izzadásról van szó, hanem mintha teljesen szagtalan forró víz ömlene belőle a semmitől is.

2018. okt. 12. 13:29
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Ez így leírva tényleg elég durvának tűnik. Én is nagyon izzadós vagyok, de én inkább csak a felsőtestemen, máshol azért kevésbé. Illetve én csak melegben szoktam izzadni, nem folyamatosan. Ami mondjuk relatív, mert nekem az is meleg, ami a többi embernek nem az, vagy már egyenesen hideg. Én még most is egy szál rövid ujjú pólóban járok, a reggeli 15 fokban az számomra pont kellemes, délután hazafelé a 20-25 fokban már így is melegem van. A nyár viszont a halálom, olyankor az utcára kimerészkedve pár perc után én is úgy nézek ki, mint aki a zuhany alól jött egyenesen.

Az én esetemben nem tudok róla, hogy bármilyen szervi eredetű oka lenne a dolognak. Amúgy hasonló helyzetben vagyok, mint a párod: én is 180 cm magas vagyok, és irodai, szóval ülőmunkát végzek. Túlsúlyos is voltam sokáig, egy időben már majdnem elértem a 100 kg-ot, de aztán elkezdtem figyelni az étkezésre, meg valamivel többet mozgok, mint előtte, ha nem is sokkal, és most olyan 77-78 kg vagyok. De izzadni ugyanúgy izzadok, mint előtte. Meg már középiskolás koromban is izzadtam, pedig akkor még kimondottan vékony voltam.

Amúgy ami még érdekes, hogy nekem a testhőmérsékletem is alacsonyabb az átlagnál. Normál körülmények között alig éri el a 36 fokot, de szokott az alá is menni simán. Ellenben 37 foknál, ami másoknál még bőven normális, én már rosszul szoktam lenni, érzem, hogy lázas vagyok.

33/F

2018. okt. 12. 14:06
 12/14 anonim ***** válasza:

Kérdező, 180 cm-hez SOK a 100 kg. Legalább 15 kg zsír van rajta.

Mindegy, minek tűnik, ez annyit jelent, hogy ennyi hájat cipel, ami rombolja az egészségét.

2018. okt. 12. 14:09
 13/14 anonim ***** válasza:
Kérdező, ha valai kevés sétától is fullad, az nagy baj is lehet ... feltétlenül menjetek terheléses EKG-ra és nézessétek meg a szívét!
2018. okt. 12. 14:10
 14/14 anonim ***** válasza:
65%
10 A dokinak külön hívd fel a figyelmét rá, mert rendszerint csak a hagyományosra írják ki, az pedig más, mint a kimondott inzulinos vizsgálat.
2018. okt. 12. 14:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!