Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Valami bajom van. Valaki...

Valami bajom van. Valaki segítene?

Figyelt kérdés

Fogalmam sincs miért, de néha olyan fura hangok jönnek ki belőlem. Én nem csinálok semmit, csak lélegzek, meg nyelek, de nem tudok mit tenni ellene. És az a rossz, hogy ezt más is hallja. Ilyenkor mindig köhögök, köszörülöm a torkom meg ilyenek. Meg van még egy nagyon zavaró dolog. Ha egy kicsit ettem, akkor utána ilyen dörmögő/röfögő hangok jönnek belőlem.

Légyszíves a piszkálgatásokra nem vagyok kíváncsi. Nekem ez fontos, mert emiatt mindig feszengek és nem érzem jól magamat a bőrömbe.

A harmadikat még nem említettem, hogy ha már egy kicsit is éhes vagyok korog a gyomrom. Egyszerűen nem bírja ki a szervezetem étel nélkül. Valaki mondja nekem, például, hogy ő ma semmit sem evett. De nem korog a gyomra??? Mert nekem az eléggé ciki ha korog a gyomrom. Lehetséges, hogy attól, hogy szeretek nagyon enni? És mostanában sok chipset ettem, így az iskolai idők alatt.

Le tudom szoktatni magamat ezekről a problémákról???

S.O.S

2010. jún. 17. 09:05
1 2
 1/14 anonim válasza:

Szia. Szerintem az éhségérzeted a chipsel összefügghet. Próbálj meg egészséges ételeket enni. A hangok szerintem a böfögés lenne, vagy a gyomrost játszadozik. Egy kicsit szüneteltesd a szénsavas italok fogyasztását. Igyál rostos italokat, vagy szénsavmentes ásványvizet.

Hány éves vagy? Mert az éhségérzet a fejlődő szervezetnél gyakoribb. Én 18 vagyok és amikor 14-15 éves voltam örökké éhes voltam. Ilyenkor megettem egy almát vagy valamit, ami nem hizlal és el is múlt.

2010. jún. 17. 09:19
 2/14 A kérdező kommentje:
köszi hogy írtál, 12,5 vagyok, és az a morgás?
2010. jún. 17. 09:20
 3/14 anonim ***** válasza:

A korgás nem attól van, hogy üres a gyomrod, hanem valami olyasmitől, hogy épp a kaja vége ürül ki belőle (megy a belekbe). Nagyon nem tudsz csinálni semmit, ha folyamatosan eszel, max. meghízol, és az nagyobb probléma lesz (esztétikailag), mint a korgás.

Ha sípoló hangot hallasz, akkor menj orvoshoz, az asztmára utal.

A röfögés miatt meg kéne nézni esetleg az orrmanduláidat.

Meg amit az első mondott, ne igyál szénsavas cuccokat, bár nekem nincs bajom tőlük, lehet, ez egyénfüggő.

2010. jún. 17. 09:32
 4/14 anonim ***** válasza:
Ja, meg az is "baj", hogy 12 éves vagy, mert ha idősebb lennél, akkor azt mondanám, hogy fogadd el magad olyannak, amilyen vagy, minden emberből jönnek hangok, ezeket természetesnek kell tekinteni. De 12 évesen még fejlődik a személyiséged, sőt, még talán el se kezdődött ez a folyamat, most fog alakulni az önbizalmad, tehát ilyet mondani neked korai, nem tudsz semmit kezdeni az információval.
2010. jún. 17. 09:34
 5/14 A kérdező kommentje:
nem vagyok hízós típus, rengeteget sportolok, épp ezért eszek sok chipset, mert megjutalmazom magamXD
2010. jún. 17. 09:40
 6/14 anonim ***** válasza:

az elsőnek igaza van, próbáld meg kicsit hanyagolni a szemét kaját...

de egész őszintén, ha belegondolsz és fejben átnézed az eddigi biológia tanulmányaidat: 12 éves vagy, magyarul erősen növésben + rengeteget sportolsz, szerinted, miért vagy állandóan éhes? Egyél rendesen és sportolj tovább, nem fogsz elhízni! ;)

2010. jún. 17. 10:01
 7/14 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Az előző válaszolók nagyon félretereltek Téged...

Szinte biztos, hogy egy Tourette-szindrómának, röviden TS-nek nevezett betegséged van.

Már egy másik kérdésben a sok kétkedő miatt megfogadtam, hogy csak a diagnózist próbálom megfejteni és nem ctrlc-ctrlv -zek a diagnosis megállapítása után, már sokan kezdték azt hinni h nem is vagyok orvos...

tehát ha kell több információ a betegségedrő, irány a google. Tourette-szindróma, tourette-syndrom vagy TS...ezekkel próbálkozz...és semmi köze a chipshez...

jobbulást és fordulj orvoshoz!

dr Dav

2010. jún. 17. 11:20
 8/14 A kérdező kommentje:
URAMISTEN!!!! Ugye csak viccelsz?!?!?
2010. jún. 17. 11:23
 9/14 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Ez biztos??? Hogy alakulhatott ki??? Ez kábé 2 éve kezdődött... Istenem, most segíts meg! Ezt, hogy lehet kezelni??? Esetleg jógával? Anyám... még most sem hiszel el.

(Bocsáss meg Istenem, hogy nevedet hiába vettem fel. Ámen.)

2010. jún. 17. 11:29
 10/14 A kérdező kommentje:
egyébként már egy ideje nem is ettem chipset...
2010. jún. 17. 11:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!