Mi bajom lehet, vagy ez normálisnak számíthat?
Már évek óta jellemző, hogy előfordul, egy-egy mozdulat után hevesen elkezd dobogni a szívem és szédülni kezdek, úgy érzem a fejem satu alatt és a fülem bedugul valamint a torkomban gombóc lesz ill. picit fáj. Ilyen mozdulat lehet akár pl, hogy felemelem a karom, testnevelés órán ugrok egyet, hirtelen lépek, vagy ma pl csak annyi hatására kezdődött, hogy leültem a buszon. Mi lehet ez? Régebben még azt gondoltam, hogy biztos puhány vagyok :D és megerőltettem magam és egyéb butaságok, dehát ez elég valószínűtlen. A mai eset során nagyjából negyedóráig-20 percig tartott és csak akkor lettem jobban kicsit, amikor itthon lefeküdtem az ágyamra. Néhány perc után hirtelen normálisan vert tovább a szívem..nem volt átmenet a heves és a normál között.
Itt van néhány adat: (hátha segít valamiben:)
17/lány 173/55kg
Tachycardia: kórosan magas szívfrekvencia, mely az alábbi tünetekkel járhat:
*nyaki erek erős lüktetése, szív kalapálása, össze-vissza verés érzése-->megvolt
*kellemetlen mellkasi érzés-->megvolt
*ájulásérzés, gyengeség, szédülés-->megvolt
*fülcsengés-->megvolt
*hányinger, hányás-->most nem volt hányingerem, de előfordult már más esetekben
*kéz- és lábzsibbadás, bizsergés-->nem volt
*zavartság-->ez alatt mit értünk konkrétan?, de nem hiszem
*légszomj--> megvolt
Előfordulhat, hogy arról van szó?
nem esek pánikba, nyugi :) Mindenesetre elmegyek holnap az iskolaorvoshoz, aztán ha azt mondja érdemes tovább is menni, ellátogatok a háziorvoshoz is^^
köszi a válaszokat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!