Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért kívánom annyira az...

Miért kívánom annyira az édességet?

Figyelt kérdés

Már szinte rá se tudok nézni más kajára, csak a csokira, túró rudira. Mi lehet a bajom?

Terhes nem vagyok!

2010. jún. 3. 15:52
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Evés után 2 órával
2010. jún. 5. 14:35
 12/12 anonim ***** válasza:

a vércukor az étkezés után 1-1,5 órával a legmagasabb, célszerű lenne így is megnézned (1,5) óra. Egyébként nem rossz az eredményed :) Egészséges embereknél az éhomi érték 3,5-5,5 mmol/L, étkezés után 1,5 órával pedig 7,0 mmol/L alatt van.

Lehet, hogy az történik a szervezetedben, hogy folyamatosan gyorsan felszívódó szénhidrátokat eszel, ezek megnyomják a vércukrodat, majd utána az hirtelen leesik - ettől kialakul a hirtelen éhségérzet. Ha tartalmas kaját ennél, valószínűleg ez nem alakulna ki.

A másik, hogy ha vki össze-vissza kíván mindenfélét enni, lehet, hogy vmilyen hiánybetegsége van (pl. vitamin).

Én, amióta tudom, hogy cukorbeteg vagyok, és nem eszem cukrot (mármint amit egy átlagember cukornak hív: kristálycukrot, porcukrot, mézet, kockacukrot), már egy alma elfogyasztása után is ég a szám, és vizet kell rá innom, mert annyira túl édesnek tartom. Nekem pl. a gyümölcsök vagy egy pohár kakaó teljesen kielégíti az édességek iránti vágyamat.

Ha pár hétig megvonnád magától ezt a fajta cukrot (édességek), és helyette a szénhidrátigényedet zöldségekkel, gyümölcsökkel, gabonákkal fedeznéd, visszarázódna a szervezeted. de azt is tudni kell, hogy a cukormegvonás elég stresszes dolog... nem könnyű, eléggé olyan, mint a drogról való leszokás.

2010. jún. 8. 21:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!