Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Honnan tudom, hogy aszthmás...

Honnan tudom, hogy aszthmás vagyok?

Figyelt kérdés
Van egy kis csalánkiütéses allergiám, és mostanában nagyon nehezen szedem a levegőt, kétszer már beis fulladtam és ettem kálciumot de elmúlt. Holnap megyek orvoshoz h adjon vmit, de ha téll aszthmás vagyok azt hogyan deríti ki? milyen vizsgálatok kellenek? miben változtatja meg ez majd a további életemet? 16/L Nagyon félek
2010. jún. 2. 17:40
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem kell félned.de mindenképpen jó ha kivizsgálnak mert súlyos asztmás rohamnál akár meg is lehet fulladni..(engem már vitt el a mentő asztmás fulladással)

Az orvos el fog küldeni a tüdőgondozóba ahol elvégzik a tesztet.Elsőnek csinálnak allergia vizsgálatot.( ezt tudod hogy zajlik,hisz írtad,hogy van allergiád) Majd kapsz egy műanyag csövet ,és megkérnek téged,hogy fújjad ameddig bírod.Ilyenkor mérik a fújásod erejét..Majd egy bizonyos gyógyszerrel előidézik az asztmás fulladást(az én esetemben egy fülkében kellett lennem,és ott kellett egy csőben fújni,majd ebből a csőből jött ki valami kis füst amitől előjött az asztmás.)Majd megmérik az asztmafulladás gyakoriságát,és erősségét is..De nem kell aggódni,mert segítenek ha úgy érzed nagyon fulladsz..Szóval a vizsgálat csak ennyiből áll.Később meg tudják állapítani,hogy tényleg asztmás vagy vagy csak asztmatikus allergiád.(valamire úgy vagy allergiás,hogy befulladsz tőle)A vizsgálateredményétől függően kapod meg az inhaláló gyógyszeredet.Nekem is van,de csak akkor kell használni a gyógyszert ha fulladok...Együtt lehet vele élni,csak arra kell figyelned,hogyha van ilyen (fújókád ahogy én nevezem) az mindig legyen nálad.Bárhová mész a táskádban legyen,mert sokszor a legváratlanabb helyzetben is szükség lehet rá...

2010. jún. 2. 17:58
 2/5 anonim ***** válasza:
szia, en asztmas vagyok mar tobb mint 1 eve. Nekem ugy jott elo hogy mindig kohogtem es befulladtam. elmentunk orvoshoz ott csinaltak legzes funkciot ahol kiderult h asztmas vagyok. belekell fujnod egy gepbe, nem faj nem csinalnak veled semmit sem. szoval nyugi. 21 L
2010. jún. 2. 17:59
 3/5 A kérdező kommentje:
huha köszönöm.most nagyon megnyugtatatok. holnap indulok orvoshoz, és most már tisztában akarok lenni ezzel az egésszel, hogy minél hamarabb elmúljon. Köszönöm szépen. :)
2010. jún. 2. 18:03
 4/5 anonim ***** válasza:

Az se biztos, hogy asztmás vagy. Én annyira fulladtam a télen, hogy biztos voltam benne, hogy ez már asztma, de tökéletes lett a légzésfunkciós vizsgálatom. (A belefújós.)

Amúgy atípusos tüdőgyulladásom volt, de nem jöttek rá sokáig, mert röntgen nem mutatta.

Nálad legalább sejthető az ok.

Szóval ne aggódj, én úgy fulladtam, hogy már sírtam, körbe-körbe járkáltam az udvarom a hideg levegőn, mert úgy éreztem, meg fogok fulladni. De nem volt asztmám.

2010. jún. 2. 23:30
 5/5 A kérdező kommentje:
oké-köszönöm mkinek.elküldtek megint allergia és tüdő vizsgálatra.
2010. jún. 3. 10:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!