Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Szerintetek leküzdhető egyedül...

Szerintetek leküzdhető egyedül a depresszió? Vagy minden esetben szakember segítsége szükséges?

Figyelt kérdés

Évek óta depressziós vagyok, de mióta megszületett a kisfiam, aki e hónap végén lesz 1éves, azóta tönkrementem idegileg. Nincs hozzá türelmem, nincs kedvem vele játszani, nem érdekel mit csinál, egyszerűen bármilyen csúnyán hangzik is, de tehernek érzem. Sajnos többször kicsúszott a számon, hogy minden jobb volt, míg nem volt itt velünk. Tudom, hogy ez nagyon csúnya, és megértem, ha elítéltek, de nem tehetek róla, hogy ezt érzem! :(

Emlékszem pár éve, mikor még sulis voltam, tele voltam energiával, életerővel, boldogsággal, vidámsággal. Szerettem a barátaimat, szerettem hülyéskedni, rengeteget nevetni, alig vártam a hétvégéket, hogy bulizni menjünk, benne voltam minden jóban-rosszban. Aztán ahogy megismertem a párom, a barátokkal megromlott a kapcsolat, és fokozatosan mindenki eltávolodott tőlem, és én is tőlük. Maradt 1-2barátnőm, de mivel nekik még nincs baba, ezért már ők sem keresik a társaságom, mert ugye babával már nem olyan sem beszélgetni, sem iszogatni, kikapcsolódni. Tehát mondhatom, hogy teljesen magamra maradtam. Egyedül, ami feldob azok a hétvégék, amikor végre hazamegyünk a szüleimhez, és kicsit kikapcsolódhatok az állandó mókuskerékből. Ilyenkor ugye szüleim foglalkoznak a picivel, nekem is van kivel beszélgetnem, mert a párommal nem igazán lehet. Nagyon jó ember, soha nem veszekedne velem, nem hangzott el még egy csúnya szó sem a szájából felém, mindenben segít, legyen az főzés, takarítás, ablakmosás, vasalás... tényleg bármi. De egy baj van vele, hogy nem tudunk elbeszélgetni. Én beszélek hozzá, ő meg csak hallgat, de többnyire egyik fülén be, másikon ki. Ezt onnan tudom, hogy ha vissza kérdezek soha nem emlékszik semmire, és állítja, hogy ,,nekem ezt nem mondtad,,. Úgyhogy hiába segít mindenben, mégsem érzem úgy, hogy boldoggá tenne. :( A gyerek többemberes, az biztos. Rettenetesen akaratos, sírós, nyafogós. Nincs hozzá türelmem. Én folyton fáradt vagyok, alapvető dolgokat nem tudom sokszor elvégezni, mert vagy annyira nullán vagyok, hogy nincs energiám, vagy egyszerűen nincs kedvem, inkább bebújok a sarokba és nyomom a netet. Tudom hosszú lett, bocsi érte, pedig még reggelig tudnék írni.

Mi a véleményetek? Miben kellene változtatnom, és, hogy segíthetnék magamon? Minden választ előre is köszönök.

2017. szept. 8. 18:40
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Bocsánat, hogy eltűntem, de nem sok időm volt az elmúlt napokban. Mindenki válaszát elolvastam és nagyon szépen köszönöm. 23éves vagyok, még elég fiatal, párom pedig 30. A babát terveztük, tehát nem csak úgy jött, és megtartottuk, hanem akartuk! Bár őszintén szólva tényleg nem gondoltam, hogy ennyi ,,baj,, van velük. Láttam testvéreim gyerekeit felnőni, de én nem emlékszem, hogy ennyire akaratosak, hisztisek lettek volna. Gondolom miattam van ez is, a pici érzi, hogy feszült, ingerült vagyok majdnem mindig, és ezért viselkedik ő is így. Nem okolom őt semmiért, mert nem tehet semmiről, és borzasztóan fáj, hogy nem úgy nevelem, ahogy terveztem, boldogságban, vidámságban. :( Pedig mindig azt hittem jó anya leszek, de be kell látnom tévedtem. Szakembernél nem voltam, de 100%-ig biztos vagyok abban, hogy depressziós vagyok. Az egész igazából akkor kezdődött, mikor megismertem az exem, akivel 1évig voltam együtt egy nagyon-nagyon rossz kapcsolatban. Voltam minden, csak jó nem, + bántott is, többször. Na de sikerült azt mondanom, hogy elég volt, ki kell lépnem ebből a kapcsolatból, mert már tönkrementem lelkileg, idegileg. Ekkor kezdődött minden, a kapcsolat alatt, után. Aztán minden este azért imádkoztam, hogy találjak egy rendes pasit, aki tisztelni, becsülni fog, nem kiabál, és főképp, hogy nem fog bántani. Mit ad Isten, megismertem a mostani páromat, na ekkor a depressziónak nyoma veszett, mivel olyan boldog voltam, hogy majd kicsattantam. Éjszaka nem aludtam, annyira fel voltam dobódva, adrenalinnak is nevezhetném. Reggel már széles mosollyal ébredtem, vigyorogva mentem reggel a vonatállomásra, egyszerűen tökéletesen éreztem magam. Aztán jött a fordulat, amikor össze költöztünk. Eleinte még jó volt minden, örültünk, hogy végre kettesben lehetünk, egy munkahelyünk van, élveztük. Majd eldöntöttük, hogy szeretnénk gyereket, ami nem sikerült olyan könnyen, de sikerült. Még 3hónapot jártam munkába, aztán itthon maradtam egyedül. Minden nap csak az állandó takarítgatás, pakolászás, főzés, mosás, és vártam haza a párom. Na és ahogy állapotos lettem a szexuális kapcsolat megromlott, párom elutasított, mert attól félt, hogy a babának valami baja lesz. Na ez így ment teljesen a szülésig. Amióta meg baba van szintén nem élünk szexuális kapcsolatot, és ha felhozom ezt a témát, azt mondja, hogy de még is mikor? Szóval úgy érzem ami nagyon betett a kapcsolatunknak az az, hogy állapotos lettem. Folyton egyedül itthon a négy fal között, meg ugye még most is. Barátok nincsennek. Magányos vagyok. Nagyon rossz, hogy nincs kivel beszélgetnem, nincs kinek kiönteni a szívem, és ez a bezártság... Hm. A párom egyébként nagyon jó ember, nem akarom elhagyni, mert még is a gyerekem apja, + szeretem is, de még sem jó ez így. Lehet tényleg jót tenne egy kis kiakapcsolódás akár kettesben, akár hármasban. Biztos az is nagy baj, hogy nem járunk el itthonról sehová. Max ki a városba sétálni, meg vásárolni, meg hétvégente a szülőkhöz, de semmi más. És amiről még elfelejtettem írni, hogy szülés előtt pár héttel pánikroham tört rám, és ez azóta meg ismétlődött egy párszor, ilyenkor borzasztóan megijedek, attól félek meghalok. Mióta ez történt olyan szinten pánikolok, hogy minden este az az érzésem, hogy nem ébredek fel reggel. Írt fel az orvos Frontint, de nem szeretném szedni, tudom, hogy függőséget okoz(hat). Valami más megoldást szeretnék találni. --- Kedves szenes43, mikor megismerkedtem a párommal, és amíg jó volt a kapcsolat közöttünk addig bármikor bármiről el tudtunk beszélgetni, bulizós volt ő is, de amikor megismerkedtünk mondta, hogy őt már nem vonzza annyira, hogy bulizzon, igyon, stb. Sokat jártunk biciklizni, futni, moziba, fürödni, tehát mindig találtunk valami programot, kikapcsolódást. Most meg el jár dolgozni, haza jön, eszik, zuhanyzik, és legtöbbször ő is alszik a kicsivel, mert fáradt, vagy esetleg kimegyünk sétálni egy kicsit. Párterápia jó ötlet, csak nem tudom van e a közelünkben ilyen lehetőség, és, hogy el tudnánk e járni a kicsi mellett. Lényegében ennyi, bocsánat, ha kicsit kesze-kusza lett az írás. :D Szép napot mindenkinek, és köszönöm mégegyszer a sok választ!
2017. szept. 12. 09:07
 12/13 szenes43 ***** válasza:

Végigolvastam az utóbbi írásod is és azt hiszem ott botlottál meg egy kicsit mikor pár nélkül magadban felrajzoltál magadban egy ideális partnert.Akkor mikor a mostani párod megismerted akaratlanul is megfelelt az (álmaidnak) elvárásaidnak mert így akartad.

A párterápiára olyan pszichológust keressél akinek erre is van képesítése és felvállal benneteket,ha a párod is hajlandó elmenni. Szívesen minden buta gondolat s szándék nélkül írhatsz nekem privátban az is valamit segít neked ha kiírod magadból.(kifolyatásnak nevezzük).szia.

2017. szept. 12. 09:37
 13/13 anonim ***** válasza:
Gondolom jobban örülné egy olyon gyereknek aki birkamód mindent úgy csinál ahogy elvárják...
2017. szept. 12. 17:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!