Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Alvási bénulás lenne? Vagy más?

Alvási bénulás lenne? Vagy más?

Figyelt kérdés
Már egy jó ideje szenvedek vele, de nem igazán mertem bárkihez fordulni, mert féltem, hogy flúgosnak tartanának. Többször előfordul nálam, havonta 3-4 alkalommal de az utóbbi hetekben heti 2 alkalommal minimum, hogy nem tudok sehogyan felébredni az alvásból. Rossz alvó vagyok, mert hajnalokig csak forgolódom és helyezkedem az ágyban, egyszer csak elalszom, majd arra riadok, hogy nem tudok mozogni, se fordulni, se kapálózni, még az ujjaimat sem tudom megmozdítani. Ezek mellett a szememet sem tudom kinyitni, illetve levegőt sem tudok venni. Nyitott szájjal alszom, de sem a számon, sem az orromon nem tudok levegőt venni, és szinte fulladás közelében vagyok. Pánikba esek, és mielőtt megfulladnék, kipattan a szemem, zihálni kezdek és hirtelen tudok mozogni.Utána olvastam többször is ennek, mindig az alvási bénulást/alvásparalízist találtam, de ezekben nem társul hozzá az utóbbi 2probléma. Épp ellenkezőleg, azt írták megannyi helyen, hogy a szemüket ki tudják nyitni az emberek, illetve ritmusos, egyenletes levegővétellel nyugtathatják meg magukat. Olyan mintha a saját testem rabja lennék. Rémisztő érzés.

2017. aug. 2. 12:28
 1/4 anonim ***** válasza:
Mindenki máshogy éli meg az alvási bénulást. Nálam egy komoly műtét után jött elő 15 évesen, de manapság már évente max 1szer fordul elő. Mit tudsz tenni? Ne aludj a hátadon, inkább oldalra feküdve. Lefekvés előtt egy órával legalább ne tévézz/telefonozz. Mérd meg alvás előtt a vérnyomásod 1 párszor. Ha alacsony, akkor tegyél ellene. Nekem a szobacsere segített sokat és vettem egy sólámpát is, volt hogy égett egész éjjel. Mindig ugyanakkor feküdj le és kelj fel. Stressz okozza legtöbbször egyébként. Citromfű tea is nagyon jó, nyugtató hatású.
2017. aug. 2. 13:47
 2/4 A kérdező kommentje:
Ez nekem bármilyen pozícióban elő jön, ha az oldalamon fekszem, nem tudok kifordolni a másik irányba, szintén a fulladástól pánikolok, hason alvásnál is épp úgy előfordul. Sólámpa nálam is van, éjjelente van, hogy égve marad. Az ugyan abban az időben fekszem le minden nap, de hajnalokig forgolódom csukott szemmel, aztán egyszer csak elalszom. Felkelni is nagyjából ugyan akkor szoktam, általában 10-15perc különbséggel.
2017. aug. 2. 14:16
 3/4 anonim ***** válasza:
Igen, ahogy az előző is mondta, alvásparalízis. Megfulladni nem fogsz, az alacsony oxigénszint miatt felkelt az agyad. A rekeszizmon kívül szinte az összes elernyed, ha visszatartod a levegőt, felgyorsítod a felkelést.
2017. okt. 22. 05:44
 4/4 A kérdező kommentje:
Azt én is megfigyeltem, hogy amikor már tényleg nincs levegőm egyszer csak felébredek. De maga a helyzet rémisztő, hisz nem magamtól nem veszek levegőt, hanem egyszer csak nem megy. Van, hogy akkor esik meg, amikor sóhajtok és kiürül a tüdőm, egyszerűen fuldokolni kezdek. Igyekeztem tenni a dolgok ellen, nyugtató teákkal, szobát ugyan nem cseréltem de átrendeztem. Lényegesen kevesebbszer, de még előfordul havi rendszeresseggel.
2017. okt. 22. 15:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!