Miért lehet ez?
Figyelt kérdés
Egyre többször fordul elő velem, hogy elbóbiskolok, és hirtelen felriadok, de nem bírok megmozdulni. Csak az ujjaimat tudom minimálisan mozgatni, az is bizsereg. Hangokat se tudok kiadni, mintha a szám is lebénulna. Aztán ennek egy csapásra vége, tudok mozogni, minden rendben. Ritkán ez ismétlődik, felébredek így, aztán elmúlik, újra elalszom, és megint. Van, hogy még nem alszom el teljesen, még tudok gondolkodni, és arra eszmélek, hogy nem tudok mozogni(mármint amikor ez sorozatban történik, és mondjuk a második alkalomnál még nem alszom teljesen). És ez idáig csak nappali, 1-2 órás alvásoknál történt meg, de csak pár mp-ig tartott. Ötlet, hogy mi lehet ez?2016. márc. 24. 20:29
1/2 anonim válasza:
Ne nézz hülyének, nem vagyok médium meg ilyesmi :D De ha nem kapnál orvosi magyarázatot, azt tudom javasolni, hogy nézz utána a szellemeknek. Néha velem is szokott ilyen történni, és nálunk az ágy közelében nagyon hideg szokott lenni, a padló és a bútorok recsegnek, néha fura dolgok történnek. Nem igazán hiszem el ezeket a dolgokat, biztos van rá rendes magyarázat, de ez azért kicsit furcsa...
2/2 Cartilago válasza:
Az okosok azt mondják, hogy az alvási szakaszokkal van a baj. Ha csak 1-2 órát alszol, vagy 20 percet, akkor az alvás fázisa, amiből kb 5 van, megváltozik. Azt gondolják, hogy Te pont a legmélyebb álmodból a REM szakaszból riadtál fel, ekkor szoktál álmodni is. A Rem szakasz jellemzője, hogy a mozgatóizmok ilyenkor lebénulnak mindenkinél. Lehet, hogy pont rosszkor ébredsz, hirtelen, és az agyad még nem tudja követni, a hé lebénult álomban járkálást a felriadás ugrásra készenléttel. Velem is előfordult már, és rémes érzés.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!