Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » SOS! Hypót ittam, de kiköptem!...

SOS! Hypót ittam, de kiköptem! Lehet ebből valami baj?

Figyelt kérdés

Otthon át lett töltve egy falakon hipó egy üdítőspalackba, mert az eredeti csomagolás az alján eresztett.Erről sajnos nem tudtam, és azt hittem vmi szénsavas üdítő, és egy jó kortyot ittam belőle,persze érezve az ízt azonnal kiköptem, kimostam többször a számat vízzel, fogat is mostam, most már egyáltalán nem érzem az ízét a számban.Természetesen nem nyeltem le. Lehet így valami bajom tőle esetleg? Indokolt lenne hívni az orvost, ne hogy valami baj történjen?

Köszönöm a válaszokat!!

2010. máj. 22. 23:54
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
25%
max terhes leszel de nem vészes! Anyukám egyszer a petróleumot huzta meg és ha jól tudom le is nyelte
2010. máj. 23. 00:30
 12/14 anonim ***** válasza:

Savval érintkezve mérgező gázok képződnek.

Égési sérülést okoz

Nagyon mérgező a vízi szervezetekre.

Ha az anyag a bőrre kerül, ...val/vel bőven azonnal le kell mosni (az anyagot a gyártó határozza meg). (gondolom gyendge lúggal??)

Baleset vagy rosszullét esetén azonnal orvos kell hívni. Ha lehetséges, a címkét meg kell mutatni.

...-val/vel nem keverhető (az anyagot a gyártó határozza meg). (sósav)

Kerülni kell az anyagnak a környezetbe jutását. Speciális adatokat kell kérni/Biztonsági adatlap.

Ezek a hipo biztonsági mondatai.

Azt mondják h menj orvoshoz. (sztem belefér a baleset kategóriába)

De ha most nem érzel semmit, akkor csak szólj vlakinek otthon (bár gondolom megvolt) és reggel azért min egy telefon a dokinak.

2010. máj. 23. 00:31
 13/14 anonim ***** válasza:
Annyira jó, hogy itt mindenki túlélt mindent, de mi lenne, ha a Kérdező meglátogatná mégis az orvost? Ciki? Gáz? Égő? Inkább menjen feleslegesen százszor, minthogy egyszer ne menjen el, amikor kellene. Kérdező, igenis tessék besétálni vmelyik sürgősségire még az éjjel vagy egy toxikológiára, legfeljebb megnéznek és hazaküldenek, de még mindig jobb, mint rosszul lenni később és feldobni a pacskert.
2010. máj. 23. 00:33
 14/14 anonim ***** válasza:

hát igen, mindegyik vegyszeres flakonra rá van írva, hogy lenyelés, szembekerülés esetén vízzel alaposan kiöblíteni, majd orvoshoz fordulni megmutatva a címkét/flakont.

csak el kell olvasni, kár is volt megkérdezni.

2010. máj. 23. 16:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!