A pánikbetegséget hogyan lehet egyedül leküzdeni?
Milyen módszerek vannak a leküzdésére, lehetőleg egyedül?
Hogy ha rám jön a pánikroham, akkor hogyan tudom azt minnél előbb leállitani? Puszta akaraterővel sikeresen le tudom küzdeni? (Terápia és gyógyszerek nélkül)
Előre is köszönöm a válaszokat!
A panikrohamon ugy leszel tul a legkonnyebben, ha ilyenkor probalod tudasitani magadnak, hogy semmi bajod nem lesz, nem fogsz meghalni, el fog mulni, csak most egy kicsit szorakozik veled a vegetativ idegrendszered. Ha kell, akkor mondogasd magadban: nem lesz semmi baj, elmulik, nem lesz semmi baj. A masodik lepes a tudatos legzes iranyitas. A legnagyobb problema, hogy ilyenkor ugye indokolatlanul veszelyt erzekel a tudatalattid, ezaltal beindul egy hormonalis folyamat, ami miatt rosszul vagy. Pl fokozott adrenalin termeles, ami adott esetben eletet menthet es veszelyhelyzetben nagyon hasznos, de indokolatlanul rosszul vagy tole. Ezt a levego kapkodasaval meg jobban felspanolod, ezaltal meg tobb hormon, es meg rosszabbul leszel. Szoval akarmilyen nehez, lassan kell venni a levegot. Besziv, elszamol 3-4-5ig, kifuj. Es erre koncentralj.
Ne keruld azokat a helyeket, helyzeteket, ahol rad jott a roham. Szepen fokozatosan ki kell lepni a komfortzonabol, eloszor csak aprankent, ovatosan.
A panikbetegseg alapja a szorongas. Hosszabb tavon ezt kell lekuzdeni, hogy "meggyogyulj". Ennek alapja altalaban onbizalomhiany, kissebseg erzet. Ezen dolgozz.
Sok gyakorlással! Ez most hülyén fog hangzani, de az a lényeg, hogy pánik alatt nem szabad pánikba esni! Legalábbis jobban nem. Meg kell érteni, hogy nem halálos, csak kellemetlen. Az agy tévesen riaszt be, de nincsen benne semmi veszélyes, csak a normálisnál kicsivel több adrenalin, és kortizol hormon került a vérbe. Ha ezt tudatosan rögzíted magadban, akkor nem fogsz halálra rémülni egy roham előtt, vagy alatt, hanem csak azt mondod: A fene vigye el, már megint itt van ez a marhaság! Na, jó sétálok egyet, nézem a tájat, mindjárt elmúlik. Ha ezt sikerül kivitelezni rohangálás, sikoltozás, és mentő kihívása nélkül, akkor egy idő után kioltódik a félelem, és megszűnnek a rohamok. Ez a kulcs. Én így csináltam, és működik.
Maradj pozitív, és higgadt!
Az ilyen kérdésekre legtöbbször mindig azok akarnak okoskodni akik még nem élték át.
Nekem volt.
De sajnos nekem nem sikerult gyógyszerek nélkül, de hátha neked fog:
-Biztos van valami zene ami megnyugtat, ha rádjön a roham hallgasd meg, vagy gondolj rá fejben és dúdold.Illetve a roham alatt valamivel kösd le magad, pl nekem a balatonon jött rám, és a talaj ilyen homokos kis szemcsés, köves volt, és ahogy a kezemmel turkáltam a homokba, és dobálgattam a kisköveket megnyugtatott,
Nem rég halt meg a szeretett kutyám, még mindig nem tudni mi miatt:((( És akárhányszor megyek valahova, ahol félek hogy rosszul leszek, megnézem a sirját és segítséget kérek tőle.És eddig minden tökéletes volt.Segit nekem
Nyugodj békében kutyulim!
Minden esetre, ha ezek nem sikerulnek ne szenvedj, A gyogyszeres kúra tényleg segit, par honapig reggelente szeded, és aztan lekell allni, es sokkal jobb lessz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!