Szerintem szív beteg vagyok hova forduljak először? 17/L
Apám is az meg pánikbeteg szóval szetintem örököltem. Az unokatestvére is az.
Nekem minden nap fáj a szívem de mikor stressz helyzetben vagyok vagy félek akkor úgy fáj hogy rendesen félek hogy meghalok. Régen volt olyan is hogy este rám jött és levegőt nem mertem venni úgy fájt.
Hova forduljak először? A házi orvoshoz? És ő utána beutal máshova vagy hogy van ez?
A szív nem tud fájni, sokan azt hiszik mert a mellkasi fájdalom kisugározhat arra a pontra és sokan beképzelik azt hogy a szívük fáj, megijednek, és emiatt erősebb a fájdalom, ami teljesen érthető is. Ezt nem azért írtam hogy leszúrjalak, csak tisztázni akarom veled a helyzetet hogy ne félj annyira.
Na most a szívbetegség örökölhető, háziorvoshoz menj el, mesélj a panaszodról és elfog küldeni szükséges szakemberekhez hogy vizsgáljanak meg. Ez ártani nm árt, legalább kiderül ha van valami és lehet még időben tudnak rajtad segíteni. Nekem sosem fájt a szívem, volt mellkasi fájdalmam, de egyszer egy rosszul lét miatt illetve fulladásom, meg hányingerem és erős köhögésem volt, és mindig elfáradtam 2 perc séta után. Álmomban nem hittem volna hogy baj van a szívemmel, mire kiderült hogy hármas fokú szívbillentyű elégtelenségem van amit bizony lehet örökölni is, de egy betegség szövődménye is lehet ami akár 60 éves korban jön ki akár 10 éves korban is. Kiderült hogy nekem valószínű 12 éves koromban erősödhetett meg, nagyon sok vizsgálatra elutaltak, mentem érfestéses vizsgálatra is ahol már egyértelműen megmondták hogy baj van, és a saját érdekemben minél előbb meg kéne műtettnem ami elég rázós, ha nem akarok 30 évesen megpusztulni akkor vállaljam be.
Bevállaltam, hát elég kellemetlen volt 19 évesen ez az egész hogy rögtön úgy estem bele a nagybetűs életbe hogy szívműtét.
Nekem nem járt szívfájdalommal, de mellasival sem, ott mondták nekem hogy nagyon sokan azt hiszik hogy a szív fáj, pedig nem.
Első körben úgy is EKG-ra küldenek, ha ott találnak valamit akkor szívultrahang, ha ott sem stimmel, érfestés, katéterezés. De ha már a szívultrahangnál mondják hogy mi a konkrét bajod és jobban meg kell vizsgálni akkor már lehet nagy a baj. Az is lehet hogy a szíved nagyon egészséges, de mellkasi fájdalmaid vannak amik légzés problémára, tüdő rendellenes működésre utal, de lehet pszichés probléma is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!