Hogyan ismerhető fel a szívritmuszavar? Mik a tünetei? Néztem a nyakamnál az ütőeret többször is, végig egységesen vert. Sportolok heti 4-5 nap, családban nem volt szív beteg. Viszont dohányzok, de inni nem iszok. Mekkora az esélyem ezek alapján?
Figyelt kérdés
2017. febr. 16. 19:13
1/5 anonim válasza:
Ha sokat figyelgeted, találni fogsz.
2/5 anonim válasza:
A szívritmuszavar többféle lehet. Lehet alacsony frekvenciájú (alacsony pulzuszám), magas ferkvenciájú és szabálytalan. Mindegyiknek más a tünete,de nagy általánaosságban elmpndható,hogy szédülés,gyengeség,esetleg eszméletvesztés jelentkezik. Lehet érezni palpitációt is,de az nem feltétlenül szívritmuszavar miatt van, okozhatja idegesség,stressz is. A nem stressz által kiváltott szívritmuszavaroknak oka szokott lenni. Pl. a szív,szívbillentyűk betegsége,pajzsmirigybetegség,kövérség,drogok és bizonyos fokban a dohányzás is.
3/5 anonim válasza:
A szívritmus zavar nem nagy betegség, nekem is van, egyik orvost sem zavarta (nekem a sportorvosom vette észre, aki nagyon szigorú de ugyanúgy elengedett versenyre), bár az én koromban ez megszokott. Igazság szerint szinte észrevehetetlen. Talán mintha kicsit változatosabban verne a szívem, egyszer gyorsan egyszer lassan. 15/L
4/5 anonim válasza:
Előző vagyok: szédülés valóban fellép nállam gyakran, főként ha felállok.
5/5 anonim válasza:
3.! A szívritmuszavar lehet KOMOLY betegség is,attól függ,hogy mi az oka. Gyakran csak a napi stressz,kávé,dohányzás elég hozzá,de van amikor például a szív,szívbillentyűbetegsége, pajzsmirigy túlműködés okozza. És olyankor lehetnek súlyos következményei is(akár hitelen szívmegállás). Persze ez ritka,de jó ha mindenki tudja,hogy komolyan kell venni és ki kell vizsgálni az okait!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!