Miért hanyagolják el egyesek tisztálkodást?
Van aki számára ez nem fontos, nem érdekli vagy "neki már mindegy" mert idős stb.
Nálunk is van ilyen a családban, apámat úgy kell zavarni fürödni és veszekedni kell vele, hogy borotválkozzon meg és tiszta ruhát vegyen. Anyám csak a fogát nem mosta soha (ki is van rohadva mind és emiatt büdös a szája, de ha szól neki az ember, megsértődik). Illetve wc után sem mosnak kezet, apám sokszor nem húzza le a pisit, mert nem pocsékolja a vizet. Én is ezt nem értem, hogy ha egyszer már van lehetőség mindennap rendesen tisztálkodni (van benn fürdőszoba, meleg víz) akkor miért ne használjuk. Hogy ha megtapasztalják fürdéskor, hogy milyen jó tisztának lenni, akkor miért nem szeretnék ezt minden nap? Pl. nekem gyerekként ugyanúgy a heti 2 mosakodás lavórban (később zuhany, amikor már lett fürdőszobánk) volt a természetes, mint a szüleimnek. De amikor középsulis és kolis lettem, adott volt a lehetőség minden nap zuhanyozni, megtapasztaltam hogy ez tök jó és utána igényeltem. Onnantl kezdve természetes lett a napi minimum 1 zuhany, nyáron 2 is, ami előtt faterom értetlenül áll, hogy mennyit pazarlok a vízzel és egyébként sem vagyok büdös. Még. Szóval ha meg is lehet győzni őket, az nagyon nehéz de idősebbeket nem is igazán lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!