Varratszedés két hét múlva, deréknál. Hogy lehet megoldani tisztálkodást, bármit, ha addig még lehajolni se szabad?
Van segítséged? Fürdeni nem nagyon lehet, ha nem érheti víz.
Én műtét után mosakodtam, bár én tudtam mozogni. Neked az lenne a legjobb, ha valaki megmosdatna. Azt is ki lehet próbálni, hogy zacskót teszel arra a részre, ahol varrat van, odaragasztod, amíg fürdesz.
Hajmosást esélytelennek látom. Fodrásznál lehetne megoldani, ha ülni tudsz rendesen, egy mosást, szárítást.
figyi, nekem több műtétem is volt már, a hasamon van 2 eléggé nagy 20 cm-es vágás. Nem igaz, hogy egyáltalán nem lehet mozogni, sőt, kell is, nehogy trombózist kapjál a sok fekvéstől. nyugodtan keljél fel, menj ki wc-re, és járkáljál, csak hirtelen mozdulatokat ne tegyél. Óvatosan le is hajolhatsz, csak ne emelj nehéz dolgokat.
két hét normális idő a varratszedésig.
Ne fürödj kádban, hanem zuhanyozz, és vigyázz, hogy túl sokáig ne érje víz a sebet. Úgy zuhanyozz, hogy először bevizezed a tested, utoljára azt a részt, ahol a varratok vannak. Zárd el a zuhanyt, szappanozz, (lehet a sebet is) utána egy gyors öblítés és meg is van.
Hajmosást úgy csináld, hogy behajolsz fejjel a kádba.
Jobbulást!
De ha neki a derekán van a varrás, szerintem hátul, akkor nem nagyon tud előre hajolni. Max hátra.
Akkor mondjuk székről hátra dölve a kádnál talán tudsz hajat mosni. Zuhanyzásnál, ha meg tényleg a hátadon van a varrás, ülj a kád szélére, lábbal befelé és csak mosakodj finoman.
szerintem kérdezd meg a dokidat!
Fürdeni biztos, hogy nem szabad, de lehet, hogy tusolni igen!
Amúgy meg szivaccsal mosd le magad, hajadat meg mondjuk egy fodrász!
ha nem fáj nagyon, nyugodtan ráfekhetsz a sebre. Elavult nézet, hogy műtét után nem lehet mozogni, mert ha csak fekszel, akkor pang a véred és könnyebben kaphatsz trombózist, amibe bele lehet halni. Az óvatos mozgás javítja a seb vérellátását és ezáltal a gyógyulást is.
Lassan, óvatosan, de mozogjál. Próbálj úgy feküdni, ahogy kényelmes. Én pl a nagy hasi műtéteim után nem tudtam hason feküdni, mert fájt, húzódott a sebem, pedig normálisan hason alszom. Ne aggódj, a tested úgyis jelez fájdalommal, ha nagy gond van. Szépen lassan, óvatosan le is hajolhatsz, de emelni nem szabad.
2-es voltam.
Mozogni kell. Általában minden műtét után már utána pár órával felkeltenek.
De olyat ne csinálj, ami megerőltető (emelés) vagy amitől húzódik a sebed. Azt érezni fogod, hogy hogyan kényelmes feküdni. Nekem hasi műtétem volt, nem tudtam oldalt feküdni, mert nagyon húzódott. Háton kellett aludnom, amit nagyon utálok. De ahogy teltek a napok éreztem, hogy mennyire tudok már oldalt is feküdni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!