Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » SOS! Mi bajom lehet, és mi...

SOS! Mi bajom lehet, és mi okozhatja? Nagyon megijedtem!

Figyelt kérdés

Csak nemrég kezdtem el kávézni. Először csak ilyen gyenge 3 az 1ben löttyöt, ettől nem éreztem semmit. Majd mikor nagyon sokat kellett tanulnom kirpóbáltam a sima 100%os plikkes kávét, attól éreztem,hogy teljesen feldobott, viszont már akkor jobban is fáztam.

Utána itthon főzögettem magamnak kávét, ettől nem éreztem semmit. Egy nap pedig egy vásáron termoszos kávét ittam-lehet erősebb volt- de utána éreztem,hogy felment a vérnyomásom és már-már remegek.

A napokban megintcsak itthonit iszok.(nem minden nap)

Pár napja észrevettem,hogy folyton hideg a lábfejem. Most reggel,mikor pisilni mentem egy percen keresztül szúrt a szivem, majd alig birtam kitapintani a pulzusom, annyira gyenge volt és alig éreztem, lassú is volt.

Eléggé megijedtem, nem tudom mi lehet velem.

Azt olvastam,hogy a hideg végtag keringési problémának is betudható, de ez lehet a kávé miatt vagy véletlen egyszerre történtek a dolgok? Most is nagyon hideg a lábam,pedig meleg van.

Alig mozgok a nyár óta, ha ez is fontos.

Sajnos orvoshoz menni itt nem tudok, egyáltalán nem tudom a nyelvet, hétvégén hazamehetek ha esetleg komolyabb bajom lehet.

Volt már veletek ilyen, mi történhet?:S

2016. dec. 15. 06:36
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Ja és ha nem lenne elég szerintem fel is fáztam, mert sokat kell pisilnem és csip is.
2016. dec. 15. 06:39
 2/11 anonim ***** válasza:
72%
A koffein inkább felgyorsítja a pukzust, sosem szedatív hatású, hanem élénkítő. A tüneteidnek aligha van köze a kávéfogyasztásodhoz.
2016. dec. 15. 06:58
 3/11 anonim ***** válasza:
Pontosan úgy van,ahogyan az első válaszoló írta. A kávéivás gyorsítja a pulzust, a vérnyomásemelő hatása pedig rövid ideig tart és nem túl jelentős. A szívszúrásod sem lehet tőle,ha előtte éppen nem ittál kávét. A mozgáshiány viszont valóban oka lehet a rossz keringésnek és a pulzuscsökkenésnek.
2016. dec. 15. 07:22
 4/11 anonim ***** válasza:
64%
Ez valami mentális szorongásnak, esetleg pánikrohamnak tűnik nekem, amit viszont a koffein mindig felerősít, lévén tudatmódosító anyag...
2016. dec. 15. 07:27
 5/11 anonim ***** válasza:
A koffeinnek a test különböző területeire különböző hatása van. Szűkíti a bőr vérereit, ennek tudható be a hideg-érzés, az érszűkítés hatására spontán izomremegés lép fel a vázizomzatban az alacsony glukózszint miatt. Végeredményben túladagolod a koffeint. A kávé hatóanyagai között van diuretikus hatású összetevő is.
2016. dec. 15. 08:54
 6/11 anonim ***** válasza:
Koffein pont tágítja az ereket... honnan jönnek az ilyenek?
2016. dec. 15. 09:11
 7/11 anonim ***** válasza:
Miből gondolod,hogy túladagolja? Nem mindennap iszik a kérdező és,ha iszik is akkor sem valószínű,hogy naponta 5-6 kávét. És ugyan szépen leszavazott valami okos,de tartom magam ahhoz,hogy a mozgásszegénység lassítja a vérkeringést és lehet tőle hideg a láb,kéz.
2016. dec. 15. 09:42
 8/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

A remegéses fázás akkor jött elő, mikor tényleg kicsit nagyobb adagot ittam, mert vásár volt és nagyobbacska poharat töltötek tele kávéval.

Viszont ilyen végtagfázós tünet csak mostanában lépett fel, ezért próbáltam a kávéval összefüggésbe hozni, viszont épp fel is vagyok fázva, attól is lehet.

Szóval nem tudom,hogy most akkor szabad-e innom vagy nem...

2016. dec. 15. 11:02
 9/11 anonim ***** válasza:
Napi 1-2 adag kávét nyugodtan ihat bárki.
2016. dec. 15. 11:39
 10/11 A kérdező kommentje:
Mentális szorongás? Ilyen lehet akkor is, ha nem is tudok róla?
2016. dec. 16. 10:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!