Mitől lehet, hogy ilyen gyorsan lefogytam 4 kg-t? Valami bajom van? 14L
14 éves vagyok, és a hétvégén (pontosabban vasárnap) elkezdtem tornázni (hasizom gyakorlatok, fenék gyakorlatok stb.) Naponta tornáztam 30 percet. Minden nap néztem, hogy hány kg vagyok, és 54-ről indultam, aztán jött 51, majd most ma reggel 50 voltam. Ez megrémít, mert csak 4 napja csinálom, és egyáltalán nem koplalok. Háromszor étkezem. Reggel eszek banánt, vagy joghurtot, ebédre levest, vacsorára meg kenyeret. Néha becsusszant ez alatt a pár nap alatt kakaós csiga, meg Fronetti is, tehát egyáltalán nem éheztettem magam.. Mégis 50 kg vagyok:( (ennek persze örülnék, ha nem 4 nap alatt "sikerült" volna ez) Gondoltam arra is, hogy a mérleg rossz, de fokozatosan mentek le a kilóg, meg nem hinném, hogy ez a fajta mérleg annyira el tudna romolni. [link] Szerintetek mi bajom lehet? Vagy ez normális? Lehetséges, hogy ilyen hamar "fogyjak"?
(Amúgy a tornával nem a fogyás volt a célom, csak a formásodás...Szóval nem volt rajtam felesleg. Max 1-2 kiló.)
Nem kell megijedni, ennek a 4 kg-nak nagy része a szövetekben raktározott víz volt, és ez a mozgástól ment le. Ez csak jó dolog, mert ugyan nem tényleges fogyás, viszont a szervezetednek jobb, ha nem vizes.
Ha a programot tovább csinálod, akkor ez a gyors súlycsökkenés meg fog állni és csak mérsékeltem csökken - ha egyáltalán csökken -, mert ha nem használsz el több kalóriát, mint amennyit beviszel, akkor nem fogysz és ha erösítesz, akkor izmot építesz fel, ami nehezemm azonos térfogat mellett, mint a zsír.
Javaslom, kezdd el a körméreteidet figyelni (derék, csípö, mell, kar, comb), mert ezzel sokkal jobban észrevehetö az alakformálás, mint a mérleggel.
1-2 kilót simán csalhat a mérleg.
1-2 kilót simán ingadozik a súly, ami nem fogyás/hízás.
Egyébként pedig koplalsz. Egy babán, leves, és estére valaki kis szilárd étel, egyáltalán nem kielégítő táplálkozás. Konkrétan szinte semmi.
Köszönöm a válaszokat:) Remélem tényleg nincs baj:)
Egyébként én egyáltalán nem érzem ezt koplalásnak. Soha nem szoktam éhezni, mert mindig eszem, ha kell. Bár, lehet tényleg nem eszek túl sokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!