Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ha így folytatom és akaraterőv...

Ha így folytatom és akaraterővel nem iszok, az működhet?

Figyelt kérdés
Alkoholproblémáim 4 éve jöttek ki, eleinte csak hétvégenként utána mindennap 1 sör két sör. Most már ott tartottam hogy mindennap 4.5 sör néha centes is , volt hogy nagyobb mennyiség is de olyankor rusnya beteg voltam másnap amit persze újabb piával enyhítettem. Most egy két hete valami megkattant bennem és egy kortyot sem ittam azt hiszem beleuntam , bár néha eszembe jut hogy jól esne de a másnaposság gondolata elűzi egyből :) Azt szeretném kérdezni hogy jó úton haladok így vagy segítséget kellene kérnem ? :/ Ha valaki hasonló cipőben jár meghallgatnám nála hogy megy :) 25/f

2016. aug. 1. 10:59
1 2
 1/17 acelsziv ***** válasza:
Jó úton jársz. Vitaminboltban vegyél KalMag készítményt. Segíteni fog a leszokásban. Csak akaraterő kérdése. Annak kell segítség, aki túl gyenge jellem. Sok sikert.
2016. aug. 1. 11:09
 2/17 Lassmich Ruhe ***** válasza:

Engedelmeddel egy korábbi hasonló kérdésre adott válaszomat másolom be, mert nem volt kedvem előröl végiggépelni. A lényeg egyébként, hogy ha komoly az elhatározás akkor az már magában is jó útnak számít, csak legyen kialakult stratégiád, mert a nélkül heteken belül visszaesel. Ahogy lent is látod, nálam az elfoglaltság volt a kulcs. Az lehet bármi, nem feltétlenül a sport, csak az a lényeg hogy kösd le Magad. Gyógyulást kívánok!:

"Nálam a kulcs az volt hogy elfoglaltságot kellett keresni, úgyhogy azzal kezdtem, hogy vettem egy biciklit, elkezdtem azzal járni dolgozni. Eleinte piszok nehéz volt, emelkedőkön le kellett szállnom feltolni, meg izzadtam mint k**va a templomban.

Akkor még mindig esténként iszogattam, meg cigiztem is nagyon. Ahogy elkezdtem rákapni az ízére, egyre kevesebb volt az esti manna, inkább hamarabb lefeküdtem, hogy reggel korábban tudjak elindulni, és nagy kerülőúton menjek, hogy legalább 1 óra kemény tekerés meglegyen. Ahogy jött a rosszabb idő, váltottam spinningre, heti 3-4 alkalommal késő este, hogy mire hazamegyek totál ko. legyek és csak aludni akarjak, ne piálni.

Mostanra már eljárok futni, úszni, meg a bringázás is megmaradt. Vettem egy versenybringát is azóta, leszoktam a piáról, a cigiről, még a kávéról is, meg már a kajázásra is odafigyelek, tejtermékeket elhagytam, stb. (a betegségektől én is rettegtem egyébként)

Lefogytam vagy 15 kilót, jól nézek ki, több az energiám, jobb a közérzetem, 250%kal jobb a sex is, stbstb.

Valahogy nálam az volt a titka, hogy átbuktam egyfajta megszállottá, de a függőknek ez kell szerintem.

Ha meg akarod csinálni akkor meg fogod tudni csinálni, csak az első pár hónapban ne legyen kihasználatlan időd! Mindenhova tervezz be valamit, ha más nem akkor menj el késő este is sétálni ha nem tudsz elaludni, de ne legyen olyan, hogy van időd otthon azon gondolkodni, hogy egy sör belefér, mert az első pohár után már belefér egy pálinka is, az meg már rögtön kívánja a következő sört, stbstb.. ismered az érzést. Kösd le Magad, és nyomjad kemény fejjel amit kitaláltál, át fog alakulni a szervezeted a tisztulással, egyszer csak azon kapod Magad, hogy az lesz a rutin, hogy nem iszol. Kitartás!"

2016. aug. 1. 11:09
 3/17 anonim ***** válasza:

Lassmich Ruhe nevű felhasználó válasza:

Te igazán kemény ember vagy Lassmich Ruhe. Csak így tovább.

2016. aug. 1. 11:25
 4/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat , nagyon jól esett :) Munka kiesett egy ideig , de már nemsokára kezdhetek újra , vettem én is egy kis versenybicót szoktam sportolni úgy ahogy hobbim horgászat megyünk ki ha van alkalom. Hál istennek barátok család melettem vannak :) Csak borzasztó belegondolni mit műveltem évekig magammal és soha többet nem akarom átélni ugyanazt...Vitaminokat is szedek napi 3x kaja 3 l víz stb. Csak nagyon kemény volt belátni hogy ez nem működik így tovább , mivel a társaságba amiben voltam , alap volt hogy ittunk mindig...
2016. aug. 1. 11:29
 5/17 A kérdező kommentje:
és azt a vizes puffadt 10-13 kilót lefogom adni ha törik ha szakad !! :)
2016. aug. 1. 11:32
 6/17 A kérdező kommentje:
Meg sajnos fele annyit se bírtam dolgozni mint régen én valahogy sose bírtam mindig beteg voltam tőle , de hát "ennyi járt " nekünk alapon mindig volt valami ürügy. Szóval felkell magamat építeni újra :/ Nem szoktam ilyen kérdéseket kiírni sehova , de hát akkor kell kérdezni amikor segítség kell valamilyen formában :) Az se mentség hogy én legalább megbírttam állni egy mennyiségnél mert utána való nap kezdtük előről .. Láttam egy két kemény alkoholistát boltokban kocsmákban és isten verjen meg ha én olyan leszek..
2016. aug. 1. 12:07
 7/17 anonim ***** válasza:
Egészen biztosan jó úton haladsz. Ha két hete bírod, akkor bármeddig. Mindig azon múlik, akarja-e valaki igazán és te akarod, így megcsinálod, ennyi. Csak így tovább.
2016. aug. 1. 12:13
 8/17 acelsziv ***** válasza:
Csak a horgászatot oldd meg sör nélkül :D :D
2016. aug. 1. 12:15
 9/17 A kérdező kommentje:

7 es köszönöm . nagyon rajta vagyok és megcsinálom :)

#8 as na igen az külön fejezet lesz :)

2016. aug. 1. 12:41
 10/17 A kérdező kommentje:
Azért az durva hogy izzadtam mint a ló akármilyen könnyű munkától meg kifulladtam hamar...előtte mómeg mint 1 robot úgy kentem...az is hozzátartozik hogy mindkét papám alkesz volt keményen
2016. aug. 1. 13:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!