Hogy tudnék "leszokni" az orrcsepp függőségről?
Figyelt kérdés
Még tavaly szeptemberben volt egy csúnya megfázásom (a buszon kinyitották az ablakot és egy órán át csapott a huzat, becsukni meg nem lehetett) akkor az orvos felírt egy orrcseppet, hogy attól elmúlik az orrdugulás. Miután elhasználtam az egészet, vennem kellett másikat, mert nem kaptam levegőt éjszakánként, se nappal, ami az iskolában igen kellemetlen volt (16 éves vagyok egyébként). Miután az az üveg is elfogyott azt követte egy másik, majd még egy. Tudom, hogy csak kb. két hétig szabad egy ilyet használni, de egyszerűen nem tudok aludni, normálisan enni, hogyha nem fújok az orromba egy adagot. Nemrég voltam kórházban (nem megfázással, hanem epilepsziával), ahol megemlítettem ezt egy fül-orr-gégésznek, aki egy allergiás eredetű orrdugulást állapított meg. Adott egy allergiás tünetekre való orrspray-t, amit két hétig kellett használnom. Két napja telt le ez az időszak, de még mindig nem vagyok jól (most se kapok rendesen levegőt), újabb orrcseppet meg nem akarok használni, de éjjelente meg nem kapok rendesen levegőt, ezért rosszul alszok. Orrmandulám nincs kivéve, ha ez számít valamit (az orvosok szerint nem szükséges nekem kivenni). Valaki tudna ajánlani valami megoldást? Előre is köszönöm!2016. júl. 25. 09:35
11/11 anonim válasza:
Nagyon egyszerű a leszokás, valahol egy fórumon olvastam.
Elkezded azt, hogy csak az egyik orrlyukadba sprayzel, a másik orrlyukadba nem és nyilván amibe nem spricceltél az lesz a leszoko orrlyukad. Levegőt is kapsz az egyiken míg a másik leszokik. Szépen közben kitolhatod az orrspray használati idejét, Nózival.
Úgyis érezni fogod mikor kapsz levegőt a leszoko orrlyukadban azután jöhet a másik.
Én jó párszor így szoktam le, sikeresen kb 3 nap alatt szinte szenvedés nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!