Hogy tudnék "leszokni" az orrcsepp függőségről?
Ugyanígy jártam én is. Hozzászoktam az orrcsepphez. Egyszerűen muszáj volt használnom, mert máskülönben képtelen voltam nélküle normálisan lenni, aludni.
Elmentem a Fül-Orr-Gége klinikára, mert elegem volt a dugulás-érzésből. A doki azt mondta, sajnos biz. orrcseppek velejárója a hozzászokás és egyedüli megoldás, ha egyszerűen csak abbahagyom. A kérdésemre, de akkor hogyan vegyek levegőt, hogyan aludjak, ezt válaszolta: vagy használom tovább, akár életem végéig is az orrcseppet vagy egyszerűen leteszem. Pár napig rossz lesz, de aztán változni fog a helyzet. Csak ezt a pár napot kell kibírnom.
Elmentem haza és leforrázva éreztem magam, hogy semmi segítséget nem kaptam.
Elmentem a szakorvosi rendelőbe. Érdekes módon ugyanezt mondta ez a másik doki is.
Elindultam haza és közben gondolkodtam. Megér egy próbát. Igaz olyan leszek, mint a mosogatórongy, de nem véletlenül mondta két orvos is ugyanazt.
Letettem az orrcseppet. Szenvedtem. Én semmilyen sós és egyéb orrcseppet nem használtam közben és még allergiaellenes gyógyszert sem szedtem, nem infráztam. Szenvedtem, de azt nagyon. Kb. a 3. nap már nem volt olyan vészes. Egy hét múlva már alig-alig volt tünetem és már aludni is tudtam. Másfél hét múlva semmi tünetem nem volt.
Igazuk volt az orvosoknak. Azt is mondták, valakinek már pár napon belül véglegesen rendeződik a helyzete, de valakinek kettő-három hét is lehet, amire orrcsepp nélkül is kap levegőt.
A váróban beszélgettem korábban orrcsepptől függővel. Megtudta, hogy függőség és az egyedüli módszer a határozott hozzáállás, azaz lerakni, nem használni, elfogadni a pár napos rossz érzéseket, de ettől véglegesen rendeződhet a helyzet és rendeződött is. Ő is ezt tette és nem az orra miatt volt már a rendelőben, hanem a barátnőjét kísérte el.
A jövőben még akkor sem vennék orrcseppet, ha ezt akármelyik doki javasolná.
Ennek már vagy 15 éve és azóta sincs semmi bajom.
Nem hangozhat megnyugtatóan, mert szenvedhet az ember pár napig, de hidd el, nem kell más, csak az, hogy egyszerűen nem használod. Meg tudod csinálni, hogy azonnal elbúcsúzol a csepptől.
Hajrá!
Akkor eldöntöttem: Hagyom a francba az egészet, nem használom többé, csak kibírom valahogy az éjszakákat. :D
Maximum olvasok vagy netezek és akkor könnyebben el fogok tudni aludni. Azért köszi a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!