Akik nagyon sokat ülnek (pl. munkájukat olyat testhelyzetben végzik), hogyan oldják meg, hogy a lábaik egészségesek maradjanak?
Miért mi bajuk lesz? Én nagyon sokat ülök (nyáron 8-11 órát, télen min 12), mégsincs semmi bajuk.
45/F
#1. Értem, köszi!
#2. Igen, hát vannak, akiknek semmi baja nem lesz - talán alkati adottság ez. Tudod, például valakinek van kóros visszértágulata, másoknak nincs.
Férfiaknak állítólag erősebbek a kötőszöveteik. Ezt én nem tudom lemérni. ;-)
Nézelődtem a neten a témában, eddig főként olyan oldalakra bukkantam, amelyek az ülőmunka, illetve a sok ülés gerincre való hátrányos hatásairól szólnak, de engem a lábak érdekelnek most.
Lábakkal kapcsolatban azt írták, hogy ne legyenek keresztezve.
Plusz itt van egy rövidke írás, ami még a lábakra vonatkozik:
Én ezt igyekszem megvalósítani:
"Ha tehetjük, igyekezzünk lábunkat feltámasztani (a legjobb, ha sikerül szívünkkel egy magasságba, vagy fölé hozni), hogy a vér könnyebben áramoljon visszafelé."
Eddig csak odáig jutottam, hogy a lábaimat magasabbra teszem, mint az ülőgumók szintje. (Remélem, hogy ez is elég, kezdetnek.)
És sok helyen még ez sem kivitelezhető, gondolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!