Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mitől legyünk egészségesek?

Mitől legyünk egészségesek?

Figyelt kérdés
Nos egy ideje már olvasgatok ,beszélgetek a témában,de annyi féle fajta tanácsot kaptam,szinte nem sok ami egyforma.Beszéltem már természet gyógyászokkal de szinte volt amiben nem is egy volt a látásmódjuk,az egyik vegetáriánus a másik mindent ehet az ember csak mértékkel meg sorolhatnám.Nos sok emberrel is beszéltem rengeteg tanácsot kaptam ki ezt ki azt mondta,csak győzzek eligazodni rajta.Nos voltak akik azt mondták magam termesszem meg a zöldséget gyümölcsöt,vagy ha ezt nem tudom akkor vásároljak piacon magánzóktól,a hús készítmények háziak legyenek,de volt aki azt mondta ,hogy ne egyek húst az nem jó mert a vegetáriánus étrend az igazi,akkor volt aki a paleora esküdött,meg sorolhatnám még a különféle étrendeket,akkor volt aki azt mondta mindent lehet csak mértékkel.Odáig el jutottam,hogy bolti legtöbb szart nem eszem,leginkább házi húsokat,gyümölcs zöldség még jelenleg boltból ilyen kiskereskedőtöl.Nos akkor vannak akik valamiféle gyógy cuccra esküsznek pl amiket ajánlottak:alveo,forever,nikken,meg nem tudom már felsorolni az összes céget,a felhasználók azt mondják ezek fogyasztásától gyógyultak meg,de van aki azt mondta neki nem vált be.Akkor beszéltem olyan természetgyógyásszal aki azt mondta,hogy ne egyek húst,vigyázzak a mobiltelefon és a wi-fi dolgokkal mert ő is Faraday kalitkás házban él és az utcán nem tartózkodik magasfeszültségű vezeték alatt,magának termel mindent meg még sorolhatnám.Nos az utóbbi időben les zoktam a különféle tésztákról és kenyérről mert többen is azt mondták ezek nélkül is lehet élni,egy ismerősöm szokott tanácsokat adni,azt mondta a búzalisztben sok a glutén és ez ártalmas jobb ha nem fogyasztom,ugye ez kizár egy csomó fajta tésztát is a fogyasztás alól,akkor szokjak le a burgonyáról mert keményítő,szokjak le a rizsről mert cukorrá bomlik le a szervezetben,szokjak le a kukoricáról,mert ezek mind szemét élelmiszerek.Nos egyenlőre nem tiszta bennem a kép akkor most ,hogy smint glutén dolgo meg minden.
2015. febr. 16. 00:43
 1/6 A kérdező kommentje:
Kérdés az is,hogy vannak emberek akik esznek kenyeret is,burgonyát is meg rizst is és vagy szedik a forever vagy egyéb termékeket vagy nem,de mégis egészségesek,ez hogyan lehet.
2015. febr. 16. 01:07
 2/6 anonim ***** válasza:

Egészen egyszerűen úgy, hogy ezek az étrendek egyben franchise-ok is. Azaz nekik pénzügyi érdekük van, hogy higgy bennük. Az emberek pedig bekajálják, és győzködik egymást tovább. Tök jó, hogy ezeket a kérdéseket feltetted.

Az igazság az, hogy a boltban kapható legtöbb készítmény ellenőrzött, és az egészségre súlyosan káros anyagokat nem tartalmazhat bizonyos referenciaértéknél magasabb szinten. Az otthon termesztett áru ugyanúgy származhat szennyezett földből, vagy kaphat fertőzést, vagy szivároghat bele helytelenül használt permetszer. A wifit egyszerűen lehetetlen elkerülni, például Pesten már tulajdonképpen szinte nem találsz olyan helyet, ahol nem fogsz legalább egy-két wifi jelet.

Ha szeretnéd megismerni az igazságot ilyen témákban, akkor óhatatlanul el kell merülnöd egy kicsit a tudományban és a tudományfilozófiában. Amiről te beszélsz, XY azt mondta, hogy ez a jó, ezek az ún. "anekdotikus bizonyítékok". A tudományfilozófiában az anekdotikus bizonyítékot egészen egyszerűen nem vesszük bizonyítéknak. XY-nak lehet, hogy bevált az az étrend. Vagy igazából nem az étrend, hanem az, hogy falun lakik és jó a levegő. Lehet hogy tökre nem az tett jót neki, amire gyanakszik. Sőt, az az igazság, hogy nem is biztos, hogy jól van. Lehet, hogy van egy még fel nem fedezett hasnyálmirigy daganata, ami abszolút tünetmentes a végső fázisig, és soha nem fog róla tudni. Ki tudja? Mi biztos nem. Ezért van az, hogy a tudomány nagy mintákon - többezer fő - vizsgálja meg, hogy tényleg mi hat jól és mi nem.

A tudomány jelenlegi álláspontja a következő: az egészséges táplálkozás kellőképpen változatos, tartalmaz nyers zöldséget, gyümölcsöt, hús és halételeket (vagy ezeket megfelelően helyettesítő növényi fehérjét), ezen kívül zsiradékot és szénhidrátot. Az arányok az aktuális állapotodtól és a környezetedtől függően folyamatosan változnak. Például a tél beálltával egyre több zsiradékra van szükséged, mert a testzsírban fogod eltárolni a vitaminokat - pl. a D-vitamint, amiből kevesebbet tudsz termelni a rövidebb nappalok miatt.

Jelenleg nincs olyan diéta vagy étrend, amiről következetesen sikerült volna bebizonyítani, hogy egy alapvetően változatos étrendnél jobb lenne. Nagy mintákon bemérve a vega és vegán étrend nem különbözik jelentősen a húst evőkétől is. (Viszont a nem kellően változatos vega és vegán étrend is ugyanúgy lehet káros, mint a csak húst evőké.)

Az egészséges életmód része továbbá a kellő mennyiségű mozgás. Tehát egyél változatosan, annyit, amennyire úgy érzed, hogy szükséged van, és mozogj eleget!

A gluténmítoszt meg felejtsd el! A gluténérzékenyeknek ártalmas csak. Ha úgy gondolod, gluténérzékeny lehetsz, egyetlen vérvizsgálattal kideríthető most már.

2015. febr. 16. 02:58
 3/6 anonim ***** válasza:

Elöször is haladjunk lentről fel hisz minden mi egészséghez tartozó oly dolgok mi vagy negatívan, semlegesen, pozitívan vagy ezek lehetséges kombinációik féléje szerint állnak hozzá, mint mellette sok máshoz, mik összefüggnek vele bizonyos mértékben.

1:Negatív hatások.

Mindent, mindent mi negatív vagy megkell szüntetni vagy mi hozzállásod vagy a hozzállásodhoz füződő létezést, gondolkodást kell megváltoztatnod.

2:Semleges...

hez azok a sok sok rosszak s kevés rosszak sorolhatók mikkel nem lehet mit csinálni, vagy csak kis mértékben.... Bár ez nem ily egyszerü, csak magyarázni.

3:Pozitív: Minnél jobban úgy élni ezek hatások( legfőképpen boldogság) lehető legtöbbet érjenek.

Ha ez a munkádba való stressz tudatos eltörlése és szerelmeddel lenni aktívan, akkor az(, csak egy példát említsek).

Ha kéred, jobban is kifejtem e részeket és tanácsot adok, hogyan lehet egészségesen élni.

180IQ+.

2015. febr. 16. 03:49
 4/6 anonim ***** válasza:
2#es megkérdezhetem mit tanulmányozol az egyértelmü logikán?
2015. febr. 16. 03:52
 5/6 A kérdező kommentje:

ma 02:58

Hát nem tudom,olvasgattam a glutén témában is és legtöbb helyen úgy szerepel glutén a csendes gyilkos.

2015. febr. 16. 11:39
 6/6 A kérdező kommentje:

ma 03:49

Kíváncsi lennék

2015. febr. 16. 11:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!