Adnátok tippeket a táplálkozáshoz, hogy minél kevesebbet hízzak, de a baba is és én is egészségesek legyünk?
Most vagyok 14 hetes. Az orvosom ezt mondta, hogy próbáljak meg minél kevesebbet hízni, mert akkor a méhemet sem éri akkora terhelés.
Ha nem változtatok a táplálkozási szokásaimon, csak több zöldséget-gyümölcsöt eszek, akkor mennyi hízásra számíthatok?
Ez dok mindentől függ, mennyire vagy hízásra hajlamos, ezek előtt mit mennyit ettél, milyen magas vagy, hány kg!
Reggelire 1-2 péksüti kakaóval,vagy 1-2 zsemle felvágottal sajt tojás paprika paradicsom uborka,
tízóraira alma banán mandarin narancs
ebédre leves, az laktat eltelít és nem eszel meg 1 nagy tál tésztát:)
majd másidiknak hús burgonya rizs, főzelékek tészták!
Uzsonnára joghurt 1-2 szem keksz
vacsorára vagy valami egytálétel, vagy szendvics zöldséggel.
Nem kell diétáznod, egy- egy csoki süti lecsúszhat, egyél rendesen mindent napi 5x, ha megkívánsz valamit nyugodtan edd meg, csak ne mindenből dupla adagot egyél!
Én is hízásra hajlamos vagyok, én az alábbi étrendet követem:
- reggel általában rozskenyérből szendvics, kalács, péksüti, kakaóval vagy tejjel (reggel 7)
- tízóraira általában gyümölcsöt szoktam enni (10 körül)
- ebédre levest, főzeléket, húst, szóval valami táplálót (délben)
- uzsonnára, ha éhes vagyok, szintén kicsi gyümölcs (3 körül)
- vacsizni általában már csak szénhidrát mentesen szoktam- virsli, tojás, felvágott, zöldségek, saláta, sajt- a lényeg, hogy kenyér nélkül (5-6 körül)
Ha esetleg még lefekvés előtt éhesnek érzem magam- nem szoktam, általában ennyi bőven elég- akkor megiszom egy pohár tejet.
Nekem eddig bevált, amióta betartom, nem híztam. Persze nem mondom, az édesség nagyon hiányzik, mert előtte napi szinten ettem csokit. De most egy héten kb. 1-szer engedélyezem magamnak. Nem volt könnyű lemondani, de nem szeretnék sokat hízni. Sajnos visszér-re is hajlamos vagyok, így főleg nem tenne jót a felesleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!