Milyen természetes /népi/ gyógymódot ajánlanátok?
A jobb csuklómban kemény izületi fájdalom kínoz. Ébredéskor majd letörik a kezem. Napközben enyhül a fájdalom, de aztán ismétlődik minden reggel.
Gyógyszer és homeopatikus szerek nem érdekelnek. Kizárólag bevált népi gyógymód jöhet számításba. Aki bármilyent ismer, hallott, kérem ossza meg velem.
Igazán sokat nem tudok segiteni, csak annyit, hogy nem a fájdalmat kell elsösorban kezelni, hanem elöször kideriteni, hogy mi az oka, különben semmi esélyed, hogy eredményesen lehessen kezelni.
A munkád közben megerölteted? Vagy alvás közben elnyomod? Vagy mire gondolsz, mitöl jön a fájdalom?
Ha izületi probléma - mármint reumajellegü, nem meghúzódás - , akkor sokat segithet heti egy (de nem több) ivónap (aznap csak vizet, édesitetlen teát, 100%-os gyümölcslét lehet magadhoz venni), általában kevés állati fehérje (hetente két-három húsmentes nap), sok zöldségféle és gyümölcs, és napi legalább 3 liter folyadék.
Nekem majden 5 évig álladó fájdalmaim voltak (éjjel sem tudtam rendesen aludni, mert óránként felébredted a fájdalomra és csak fél órai sétálgatás után tudtam újra elalaudni), és miután ezeket a változtatásokat rendszerré tettem, azóta majdnem teljesen elmúlt.
Lehet nem igazán jön be, amit írok, de azért megteszem, mert saját tapasztalat (is). 28 évesen volt nagyon komoly ízületi problémám, s azt mondta a hagyományos orvoslás, hogy ez legjobb esetben is csak stagnálni fog, nekem még az ún. aranyinjekció sem használt. Na ez nekem durván hangzott olyan fiatalon. Gondoltam ideje gyakorlatban is kipróbálnom, hogy vegetáriánus legyek, mert azt olvastam, ha a húgysav elkezd kiürülni a szervezetből, az legtöbb esetben megszünteti ezt a gondot. És valóban így történt.
Talán másfél év múlva ismét vegyes étrendű lettem, és rövid időn belül visszatért.
Hús ismét el...ízületi probléma szintén.
Most 41 múltam, úgyhogy ez nem most történt, és nincs ízületi problémám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!