A férjemmel nem értünk egyet az alkoholizmus kérdésében. Nektek mi a véleményeket? Bővebben lent.
A férjemmel nemrég arról beszélgettünk, hogy ki számít alkoholistának. A férjem szerint az, aki napi szinten tök részegre issza magát, ellenpéldának pedig azt hozta fel, hogy azért, mert a régi öregek is megittak minden nap 1 pohár bort vagy felest reggel, valamint este is.
Az én véleményem pedig az, hogy már az is alkoholizmusnak, de függőségnek biztosan számít, ha valaki napi szinten megissza azt a 2 pohár bort. Főleg, ha pl negatív hatással van rá, ha nem tudja ivással kezdeni a napot, vagy azzal zárni, még ha az "csak" 1 pohárka is.
Én példának a dohányzást hoztam fel, hogy van aki napi 2 dobozzal szív, viszont van olyan aki 10 szálat, de a függőség attól még mindkét személyben meg van, hiába az egyiket többet, a másik kevesebbet szív el belőle.
Szerintetek? (És most nem WHO adatokra, meg egységekre vagyok kiváncsi, hogy mi az a max határ amit egy felnőtt naponta elfogyaszthat, hanem a társadalom szerint (szerintetek), mi számít alkoholizmusnak?

Nekem apukám iszik meg hosszú évek óta minden este egy-egy felest vagy sört, de meg se kottyan neki ha valamiért napokig ki kell hagynia.
Ezzel szemben apósom felessel kezdte a napot és felessel is zárta, a kettő közt meg minimum 2 doboz sör lement. Na ő megszenvedte mikor le kellett szoknia (rákos lett és a kezelés mellett nem ihatott).
Szerintem apósom alkoholista, apukám meg nem. Én is neked adok igazat.

Azért talán egy dr. Zacher Gábornak már csak elhiszi a férjed is.
"Az alkoholizmus nem attól függ, hogy mennyit iszik valaki, hanem attól, hogy az ivás szokásként mennyire ivódott bele az életébe."
"...egyszerűen a részévé válik a napjainak az alkohol. A probléma ebben az, hogy az ember értékrend-változáson megy keresztül - a fontossági sorrendben előre kerül az alkohol -, de ő maga nem is érzi."
"nagyivó (a nagyivónál még nem jelentkeznek elvonási tünetek, de vannak periódusok, amikor sokat iszik, utána jellemzően kihagy egy időszakot"

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!