18-20 évesek! Ti hány órát alszotok naponta? és mennyi lenne az ideális?
19 vagyok és úgy érzem elég sokat alszom. van, hogy 10-11 órát is képes vagyok aludni, de az átlag 9 megvan. kíváncsi vagyok, hogy a velem egykorúak kb. mennyit alszanak és más is van-e ilyen helyzetben. ha nem alszom 7, de inkább 8 órát, elég hisztis tudok lenni, 6 meg az alatt ne is beszéljünk róla... eddig nem zavart, de haverok meg ismerősök tök jól bírják az éjszakázásokat meg 5-6 óra alvással is tök frissek meg üdék... át lehet szokni az átlag 7 óra alvásra anélkül, hogy ne legyek fáradt utána egész nap és goromba?
köszi a válaszokat!
Én 23 éves vagyok.
Nekem 7-8 óra alvás elég. 5-6 óra alvás után egész nap álmos vagyok,hisztis nem. Inkább nyugodt,lassú,fáradt. De kb 15 éves korom óta elég a 7-8 óra alvás.
Törekszem,hogy 11 kor legkésőbb aludjak, fél 7 kor kelek reggel.
7 órát alszol idővel átáll az szervezeted arra.
Nekem volt egy időszak mikor úgy melóztam,na meg hogy éljem egy kicsit az életemet,hogy 6 órát aludtam,de néha volt 5 is, de megszoktam. Azóta vissza álltam,mert olyan melóhelyen vagyok,reggel 8-16:00 ig.. fel 5 re haza érek és élem az életemet,legkésőbb 11 kor alszok,de ha éjfélkor kerülök ágyba az sem baj. Csináltam többször olyat,hogy hajnal 2-3 körül mentem aludni,de másnap zombiság :D
Én 26 éves vagyok és simán le tudnék aludni 9-10 órát! Igaz már most 5-6 órával is beérem. 18-20 évesen ez inkább 10-11 volt ami ment hétvégén, sulis napokon 8 órát aludtam és bizony kegyetlen volt felkelni, 6 óra alvással meg mint egy zombi.
Egyébként át lehet szokni, nekem munka miatt sikerült, azóta még a 6 órával is elvagyok egész nap de azért szeretek aludni még mindig.
Szorgalmi időszakban 5-6 órát alszok. Vizsgaidőszakban 10-12.
Ébredés után mindig morcos vagyok, de hamar elmúlik. Semmi különbséget nem érzek a két idő között, de nyilván szívesebben alszok tovább és jobban tetszik, ha nem az ébresztőre kell felkelnem.
20/L
Én általában 8-9 órával szoktam beérni, viszont mostanában rengeteg a tanulnivaló és nulladik óra így 6-7 órára álltam át.Furcsa mert egész nap pörgök jobban mint szoktam, viszont este 6-7 után már hulla vagyok.
17/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!