Székrekedéskor végbélviszketés?
Sziasztok! 25 éves vagyok, lány. Táplálkozásom nem túl egészséges, de nem is egészségtelen. Napi szinten eszek gyümölcsöt vagy zöldséget, és próbálok változatosan étkezni.
Viszont néha van székrekedésem, ilyenkor segít, ha joghurtba lenmagot keverek. De van, hogy kimarad valamiért ez a módszer (mert mondjuk elfelejtek venni a boltban lenmagot,stb.), és mikor székrekedésem van már 3-4 napja, akkor a végbelem néha-néha elkezd viszketni.
Nem éjjel, és csak székrekedéskor. Van aranyerem, de az ritkán jön elő, és általában inkább lüktet/fáj, mintsem viszket.
Miért függ össze a kettő?
Paraziták kizárva, arról tudnék :) Ez a "probléma" már kb. 2 éve fennáll, de csak székrekedéskor jön elő..
Köszönöm! :)
Lehet, akkor az aranyér lesz ez is..és az normális, hogy csak székrekedéskor? Például pont most volt (a mai reggelig:D) székrekedésem, immár 4 napja, és ez a viszketés úgy jött elő, hogy hol séta közben, hol üléskor, hol fekvéskor, hol főzéskor állva a konyhában..tehát nem tudtam összekötni semmivel, mert aranyérnél azt hiszem, csak üléskor jön, parazitánál fekvéskor, alváskor, nekem pedig össze-vissza:D Egyszer volt már parazitológia vizsgálat a székletemből (lehet rosszul írtam le:D), de nem mutatott ki semmit, azért is zártam ki, mivel azóta más nem változott, de a viszketés is megmaradt. Kaptam gyógyszert is, Vermixet, be kellett szednem, egy tablettát, aztán 2 hét múlva még egyet. Semmi nem változott :D
És erre melyik jobb, a krémek, amikkel khm..be kell nyúlni, vagy a kúpok? Mindegyiktől kiráz a hideg, krémet használtam már, de nem igazán volt hatása, mivel alig jön ki az összes tünet (fájdalom, viszketés, stb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!