Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Végbélviszketés? Mitől?

Végbélviszketés? Mitől?

Figyelt kérdés

Kb. 2 hete kezdődött, és nem akar elmúlni. Vagyis..az van, hogy egyszer előjön, nagyon viszket, utána 3-4 napig alig-alig. aztán megint.

Ez inkább ilyen belső viszketés. Ja és azt kell még tudni, hogy aranyerem is van, amire használok kenőcsöt, nem rég vettem észre, hogy van, és néha ki is türemkedik, ilyen lilás, de nem jár fájdalommal, csak viszket. Sokszor székelés után is előjön.(hiába megmosakszom)

Vajon az aranyértől van?

Nem szoktam csípőset enni, az kizárva. Egyedül a kávé ami mindennapos. Régebben többet dohányoztam, de már nem, talán így reagál a szervezetem a hiányra?

Férgességet is kizárnám mivel se nem fogytam, se nem láttam semmi "eltérőt" a nagydolgomban.Ja és persze nekem nem éjszaka jön elő a viszketés, hanem mindig máskor.

Gombásodás is felmerült bennem, de gondolom az nem belül viszketne.

Esetleg a sok fekvéstől? (Mostanában lusta-életmódot folytatok, mivel a munkahelyemről elbocsátottak, és sokat fekszek..)

Nem szeretnék orvoshoz menni, eléggé..pánikbeteg vagyok ilyen téren.

Köszönöm a válaszokat előre is.

Egy 25éves aggódó nő.

2011. dec. 8. 22:42
 1/7 anonim ***** válasza:
Ha aranyered van, akkor mi a kérdés? Az aranyér egyszerre tud viszketni és fájni is. Meg kéne műtetni (egyszerű lézeres eljárással csinálják manapság) és eltűnik a viszketés is.
2011. dec. 8. 22:48
 2/7 anonim ***** válasza:

Mas dolognak is lehet jele. Nekem van aranyerem, de az alt. nem ugy viszket, ahogy te leirtad es te is latod a kulonbseget a ketfele viszketes kozott leirasod alapjan.

Sok szenhidratot eszel? Nem megfelelo taplalkozastol is lehet ilyen hosszu tavon. Tul sok edessegtol, kavetol, citrus gyumolcsoktol, tejtermekekbol, magoktol, paradicsom, tul sok fuszeres kaja es nem megfelelo folyadekbevitel.

Hany kavet iszol naponta peldaul?

2011. dec. 9. 01:45
 3/7 anonim ***** válasza:
Es meg annyit mondanek az elso valaszolo kommentjet illetoen, hogy meg lehet muttetni, csak van, aki 10-szer is mutteti es ugyanugy elojon es persze ez nem olyan jellegu betegseg, amivel az ember szivesen jarkal orvoshoz. Csak jo uzlet manapsag ez a sok lezeres stb kezeles.
2011. dec. 9. 01:47
 4/7 A kérdező kommentje:

1 kávét iszok reggelente és ennyi. De ezt már kb. 7 éve..nem szoktam fűszeres ételeket enni nagyon, mert azt amúgy sem bírja a gyomrom. Édességet igaz szoktam enni, úgy kb. 2 naponta 1-2 csoki, de ezt sem mostanában kezdtem el. Mivel ebben a 2 hétben (meg máskor is) eléggé változatosan étkeztem, ezért sem tudom megállapítani, hogyha esetleg étel okozza, akkor melyik.

A barátom szerint elkaptam valamit egy nyilvános wctől (pedig nem értem hozzá és kezet is mostam előtte utána). De gondolom az megintcsak nem belül viszketne, hanem kívül:S

2011. dec. 9. 08:36
 5/7 anonim ***** válasza:

Diabetesz, tulsuly van?

Pamut alsonemut hordj!

2011. dec. 9. 16:57
 6/7 A kérdező kommentje:
nemvagyok túlsúlyos, 55kg vagyok már kb. 5 éve (162 cm)..és pamutot hordok,ráadásul nem is tangát (azt csak néha-néha).:S
2011. dec. 9. 19:00
 7/7 anonim válasza:
Kiderült, hogy mi volt a probléma?
2013. jan. 23. 20:23

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!