Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mi lehet ez a szornyu orr es...

Mi lehet ez a szornyu orr es vegbelviszketes? 15/L

Figyelt kérdés

Eddig csak a vegbelem viszketett ritkan, nem tulajdonitottam nagy jelentoseget neki. De par napja mintha ramdobtak volna, szornyen viszket az orrom, mar faj annyit vakartam, ott belul viszket valami, es nagyon kellemetlen erzes van ott, foleg mikor ugy ,,mozgatom" az orrom.

Nagyvecezes utan olyan rossz kifele nyomo erzesem van, mintha fordulna ki a vegbelemnel valami, es ritkan menes kozben olyan szuro ertzesem van, es mikor megallok elmulik.

Mi bajom lehet? Mar el vagyok keseredve:(

Es kerlek ne nezzetek hulyenek, nem tudtam szebben fogalmazni.

15/L

2010. jún. 4. 17:36
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Hát a tüneted alapján lehet, hogy cérnagilisztád van. Erre lehet kapni vény nélkül a patikában féreghajtó gyógyszert. A patikustól kérj segítséget, és ne szégyeld!
2010. jún. 4. 17:45
 2/12 anonim ***** válasza:
Végbélviszketést okozhat bélgiliszta. Közvécéken összeszedheti az ember, főleg, ha elmulasztja higiéniai szabályok betartását (az alapos kézmosást pl.).
2010. jún. 4. 17:47
 3/12 A kérdező kommentje:
Ettol feltem!!! Nagyon felek az ilyen fergektol:(
2010. jún. 4. 17:50
 4/12 A kérdező kommentje:
Biztos ez a bajom?
2010. jún. 4. 17:52
 5/12 anonim ***** válasza:

Lehet akármi a bajod.

Nem szégyen, sőt nagyon fontos, hogy elmenj orvoshoz.

Ha cérnagilisztád van, az könnyen kezelhető, felírnak tablettát, oda kell figyelned a higiéniára. És pl. egyél sok fokhagymát, házi gyógymód [illetve a kapszulák is tartalmaznak hagymakivonatot], segít!

De bármi történik veled, mindenképp mondd el részletesen az orvosnak a tüneteket, biztos tud valami megoldást! :)

2010. jún. 4. 17:55
 6/12 anonim ***** válasza:

A leggyakrabban cérnagiliszta kerül be a szervezetbe. A tünetek nem riasztóak, enyhék / hasfájás, hasmenés, orrviszketés /. Ezek a férgek néhány milliméter hosszú, fehér cérnadaraboknak látszanak, és a fertőzött ember székletében láthatóak. A nőstények a végbélnyíláson kimászva a környező bőrfelületen rakják le a petéiket, ez kellemetlen viszketést okoz.

Biztos akkor, lesz a diagnózis, ha megtekinted a székletedet, mert ha nagyon viszket, akkor a székletben láthatod.

Aztán irány a gyógyszertár!!! Kérj egyszerűen bélférgességre gyógyszert és használd a leírás szerint. Fontos: a családtagok se maradjanak ki, mert visszafertőzhettek!

2010. jún. 4. 17:58
 7/12 A kérdező kommentje:
A szekletemben semmi furcs, akkor most mi van?
2010. jún. 4. 18:00
 8/12 A kérdező kommentje:
Bocs: fura.
2010. jún. 4. 18:05
 9/12 anonim ***** válasza:

Hogy okozhat a cérnagiliszta orrviszketést??

Na jó,lehet,hogy valóban gilisztáról van szó,de nekem az jutott eszembe,hogy talán gombás fertőzés is lehet az oka.Úgy tudom,a candida okozhat efféle viszketős tüneteket ...és még sok egyéb kellemetlenséget...

2010. jún. 4. 18:06
 10/12 anonim ***** válasza:
Nincs mit tenni kérdező, irány az orvos:)!
2010. jún. 4. 18:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!