Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Pánik a tűtől. Mit tegyek?

Pánik a tűtől. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Már rég óta megy ez..amikor melátok egy injekciós tűt ráz ki a hideg és sápadok el.Még akkor is ha tudom hogy nem fáj annyira.És ha oltásért vagyunk és többen akkor leghátul állok mert félek...Hogy tudnám ezt megszüntetni?KOmoly?
2010. márc. 15. 16:19
 1/7 anonim ***** válasza:
85%
Nem biztos, hogy meg tudod, de akarattal. Szólj, hogy rosszul vagy, lehet elájulsz, jobban figyelnek rád. Ha megteheted, elmehetsz egy jó pszichológushoz, segít lekűzdeni a félelmed.
2010. márc. 15. 16:25
 2/7 anonim ***** válasza:
Gondolj arra, hogy az a tű nem fog ártani, hiszen az egyik lehető legsterilebb dolog ami a testedbe kerül, az, hogy egy faág beleszúródik, vagy megharap egy kutya az sokkal fájdalmasabb és veszélyesebb. Meghogy a tűnek a beleszúródása nem is olyan érzés, hogy megy beléd valami, inkább csak olyan minta elkezdene furán sajogni az izmod, amibe adják, ami sztem kevésbé fájdalmas, mint 1 izomrándulás, vagy 1 pattanás kinyomása.
2010. márc. 15. 16:34
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
én is ezzel küzdök, azzal a különbséggel, hogy nem leszek rosszul, nem sápadok vagy szédülök, hanem hisztirohamot kapok. elkezdek hangosan bőgni meg ilyenek. aztán 20 éves vagyok. nagyon ciki. már próbáltam, hogy akkor megyek vért adni és megszokom, de nem bírom megtenni, pedig nem is fáj, én tudom. maximum sokkterápia, más nem hiszem hogy segít.
2010. márc. 15. 17:35
 4/7 anonim ***** válasza:
70%

Sokkterápiát azért nem ajánlanám. Eléggé megkavarhatja az agyműködésedet, amitől aztán váratlan személyiségváltozások, vagy súlyosabb pszichologiai gondok léphetnek fel.

Inkább próbáld meg nyugodtan, értelmesen végiggondolni a dolgokat, és ha semmi sem segít, beszélgess el egy pszichiáterrel.

2010. márc. 15. 18:07
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha pl vérvételre kell menned akkor vigyél magaddal valakit.Ha oltásra mész szopogass előtte valami cukorkát ami segít h ne essen le nagoyn a vércukrod és ne ess össze.Nekem elég sok piercingem van mégis teljesen bepánikoltam hogy vérvételre kell mennem ,aztán amikor megszúrtak megnyugodtam (állítólag még a szinem is visszajött) hogy áh ez semmi.És egy fontos szabály: ne nézz oda! és persze szólj hogy nagyon ideges vagy és elképzelhető hogy rosszul leszel.
2010. márc. 15. 18:12
 6/7 anonim ***** válasza:
Én injekció vagy vérvétel során soha nem nézek a tűre pedig nem félek tőle különösebben..próbáld meg elterelni a gondolataidat..Egyébként most találták fel a tűfóbiásoknak való tapaszt: "Az új injekciós tű valójában egy 1,5 centiméter átmérőjű kör alakú lapka, amely 300 apró pöttynyi tűt tartalmaz. Az injekciós tapasz úgy juttatja be a szervezetbe a hatóanyagot, hogy nem sérti fel a bőr középső irharétegét."
2010. márc. 17. 22:35
 7/7 anonim ***** válasza:
Nekem is ez volt a problémám. A körzeti dokim annak idején fél óráig kergetett a rendelőben, hogy beadhassa az oltást. Úgy oldódott meg a dolog, hogy egészségügyi pályára mentem. Amióta én bökdösöm az embereket, azóta nincs gondom azzal sem, ha engem kell bökni. Simán végignézem ahogy valaki vért vesz tőlem, sőt, még véradásra is szoktam menni, pedig ott tényleg nagyon vastag tűvel szúrnak meg. Nagyon szeretek vért venni másoktól, infúziót bekötni, szurit adni. A betegek szerint jól csinálom, van akinek külön az a kérése, hogy én csináljam nála.
2010. márc. 17. 23:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!