Már 9. napja nincs székletem. Mit tegyek?
Mindenképpen menjél el orvoshoz!
Amit még kipróbálhatsz az a KESERŰSÓS oldalt. Patikában veszel magnézium-szulfátot (100 gramm) ezt feloldod 1 liter vízben és óránként megiszol egy 2 dl -es pohárral.
A jövőben pedig figyeljél oda a megfelelő:
-folyadékbevitelre min 2-3 liter víz megóvása /nap
-rostdús táplálkozás, sok nyers gyümölcs és zöldség + teljes őrlésű gabonák, hüvelyesek... (kevesebb tejtermék, tojás és húskészítmény)
-rendszeres mozgás
Végső esetben marad az orvos és a hashajtó, ha a többi csodaszer csődöt mondott.
Én egyébként gyógymasszőr vagyok, és tudok olyan masszázst, ami beindítja, de azt szigorúan csak orvosi utasításra és felügyelettel szabad csinálni, és általában csak kórházban végzik.
Rossz esetben az is lehet, hogy bélelzáródásod van, ami orvosi kezelés nélkül halálos lehet. (Például amikor perforálódik.) Bár ha már a végbeledben érzed az anyagot, és úgy érzed, hogy van mit nyomni, akkor ez nem olyan valószínű. De az orvoslátogatás mindenképpen indokolt.
Mindenképp menj orvoshoz, ha hashajtó ellenére sem tudsz kakilni, hogy a bélelzáródás gyanúját kizárják.
24/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!